Συνεχίστε τη δίκη

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε  η δίκη της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δυστυχώς ο χρόνος δεν μετράει έτσι και δικαστικά. Η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή  της εκδίκασης μίας από τις σημαντικότερες  δίκες  των τελευταίων δεκαετιών στα ελληνικά ποινικά και ευρωπαϊκά χρονικά όπου δικάζεται για εγκληματική δράση μία οργάνωση, η οποία φέρει την ιδιότητα ενός νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015. Ο κίνδυνος να παρέλθει το συνταγματικό όριο προφυλάκισης και οι κατηγορούμενοι να δικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ ταυτόχρονα ασκούν τα βουλευτικά τους καθήκοντα ήταν εξ αρχής εμφανής. Γι αυτό και υπήρξε μεγάλη ανησυχία για τις μεγάλες καθυστερήσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που έπρεπε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει  και τις συνεχείς  προσπάθειες από τη μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων  για περαιτέρω καθυστερήσεις. Η Χρυσή Αυγή έφτασε στο σημείο να καταθέσει μήνυση εις βάρος των τριών εφετών  για «κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος»…

Η δίκη, παρά τα όποια προβλήματα, όπως το τεράστιο θέμα της ακαταλληλότητας της αίθουσας, συνεχιζόταν με σχεδόν ομαλούς ρυθμούς μέχρι τις 12 Ιανουαρίου του 2016. Από κει και πέρα δεν έχει γίνει καμία δικάσιμος. Η δίκη έχει σταματήσει, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Πολιτικής Αγωγής να πάρει άδεια για τη συνέχισή της από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.  Οι επιτροπές αδειών των δύο μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων στην Ελλάδα κωφεύουν, νομίζοντας πως, με τον τρόπο αυτό, προασπίζονται το επαγγελματικό συμφέρον των μελών τους, συνδράμοντας έτσι σε ένα από τα πιο κρίσιμα δικονομικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.  Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, στο σύνολό του, αδιαφορεί. Η αγωνία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν ταυτόχρονα βλέπουμε τη Χρυσή Αυγή να αναζωπυρώνει τη βίαιη δράση της στο δρόμο με αφορμή το προσφυγικό, όπως όλοι είδαμε στα γεγονότα της Παρασκευής 8 Απριλίου στον Πειραιά.

Το Golden Dawn Watch, το παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία της διαδικασίας και μεταφέρει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την έκκληση, που απευθύνει εδώ και καιρό η κοινωνία, για συνέχιση της δίκης.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ