Εφετείο | Ημέρα 49: 13 νέοι συνήγοροι υπεράσπισης

49η δικάσιμος, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 17/07/2023

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου.

ΙΙ. Παρουσία κατηγορουμένων

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Ι. Λαγός.

ΙΙΙ. Διορισμός Συνηγόρων Υπεράσπισης

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τον κατηγορούμενο Ι. Λαγό αν έχει συνήγορο. Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά. Η Πρόεδρος διάβασε δήλωση του Ι. Λαγού στην οποία αναφέρει ότι δεν τον εκπροσωπεί ο – μέχρι τούδε συνήγορος του- Ι. Ζωγράφος. Επίσης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί διορισμό συνηγόρου γιατί η διαδικασία είναι ελεγχόμενη και το ενδιαφέρον προσχηματικό, καθώς έχει προσχεδιαστεί η καταδίκη του.

Ως εκ τούτου και για λόγους δικονομικής τάξης, το Δικαστήριο διόρισε δύο συνηγόρους από τον σχετικό κατάλογο Νομικής Βοήθειας που θα εκπροσωπούν τον Ι. Λαγό. Επιπλέον, κατόπιν πρότασης της Εισαγγελέα, το Δικαστήριο διόρισε και 11 επιπλέον συνηγόρους από τον ίδιο ως άνω κατάλογο, σε ισάριθμους κατηγορούμενους οι οποίοι εκπροσωπούνταν μόνο από έναν.

Τον λόγο πήρε ο κατηγορούμενος Ι. Λαγός, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί διορισμό συνηγόρου καθώς θεωρεί τη διαδικασία “προδιαγεγραμμένη σφαγή”. Η Εισαγγελέας αντέτεινε ότι είναι υποχρεωτικός ο διορισμός.

Κατόπιν τούτων, προσήλθαν στο Δικαστήριο και διορίστηκαν 13 νέοι συνήγοροι υπεράσπισης από τον κατάλογο της Νομικής Βοήθειας.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 07/09/23 καλώντας τους μάρτυρες Γκούτη, Διαμαντάκη και Βαξεβάνη, ενώ, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος, ο μάρτυρας Διαμαντόπουλος είναι αγνώστου διαμονής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ