Εφετείο | Ημέρα 48: Αυτεπάγγελτος διορισμός νέων συνηγόρων υπεράσπισης

48η δικάσιμος, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

ΙΙ. Αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων υπεράσπισης

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ο κατηγορούμενος Χατζηδάκης δήλωσε ότι με τη συνήγορο του έχουν διακόψει και αιτήθηκε το διορισμό συνηγόρου από την έδρα.

Στο σημείο αυτό η εισαγγελέας πήρε το λόγο λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος Ι.Λαγός σε κάποια προηγούμενη δικάσιμο ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «λείπει και ο δικηγόρος μου». Ως προς αυτό πρότεινε να διευκρινιστεί αν έχει συνήγορο με επικοινωνία του γραμματέα με τις φυλακές.

Η πρόεδρος διέκοψε τότε προκειμένου να αναζητηθούν δύο δικηγόροι από τον οικείο κατάλογο αυτεπαγγέλτως διοριζόμενων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μετά τη διακοπή προσήλθαν οι συνήγοροι Σωτηρία Γκιζάνη και Ντόναλντ Γκέλιος οι οποίοι αποδέχθηκαν τον διορισμό τους από την έδρα.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τους ως άνω συνηγόρους ότι μέχρι την επόμενη δικάσιμο μπορούν να λάβουν γνώση της δικογραφίας και διέκοψε για την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 ανακοινώνοντας τους επόμενους μάρτυρες Διαμαντόπουλο και Γκούτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ