Εφετείο | Ημέρα 28: «Πώς ήσασταν ντυμένοι;»

28η δικάσιμος, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 17/02/2023

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Παρών ήταν ο κατηγορούμενος Ι. Λαγός.

ΙΙI. Εξέταση του μάρτυρα Κοντονικόλα

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με το εάν είδε στο σημείο της δολοφονίας τον αστυνομικό διευθυντή και εάν αντιλήφθηκε παρουσία αστυνομικών, καθώς και για το πότε αναχώρησε από το σημείο.

Στη συνέχεια, δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το πόσο καιρό και πόσο καλά γνώριζε τα υπόλοιπα άτομα της παρέας στην οποία βρισκόταν το βράδυ της επίθεσης, πού ακριβώς βρισκόταν ο ίδιος και η παρέα του εντός του καφενείου “Κοράλλι”, εάν εκεί υπήρξε κάποια διένεξη με άλλα άτομα που βρίσκονταν στο καφενείο καθώς και για τα όσα καταθέτει ότι είδε την στιγμή της επίθεσης στον Π. Φύσσα. Ρωτήθηκε, ακόμη, για τη διαδικασία με την οποία αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως το άτομο που μαχαίρωσε τον Π. Φύσσα. Τέλος, ρωτήθηκε για το ντύσιμο και την εμφάνιση της παρέας του, για την πορεία και την αναγνωρισιμότητα του Π. Φύσσα στο χώρο της μουσικής καθώς και για το εάν έχει υπάρξει παρών σε περιστατικά συγκρούσεων αστυνομικών με αντιεξουσιαστές, στο οποίο απάντησε αρνητικά.

Τέλος, δέχθηκε ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο Ι. Λαγό, σχετικά με το τι ώρα έφτασαν στο “Κοράλλι”, με ποιον και τι έκανε νωρίτερα, εάν το μαγαζί εκείνη την ώρα είχε κόσμο και για τους λόγους για τους οποίους τα άτομα της παρέας του που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο μαγαζί τους προσκάλεσαν εκεί.

Η Πρόεδρος ανήγγειλε ότι στην επόμενη δικάσιμο, 20 Φεβρουαρίου 2023 καλούνται οι μάρτυρες Χατζηευστρατίου, Νικολάου και Χρ. Ρουπακιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ