Ημέρα 327: Ανάγνωση των εγγράφων που ήταν σε εκκρεμότητα

327η συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 12/02/2019

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος.

ΙΙΙ. Ανάγνωση εκκρεμών εγγράφων

Η σημερινή διαδικασία αφορούσε στην ανάγνωση εγγράφων που έχουν κατατεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης από το 2015 και δεν είχαν αναγνωστεί μέχρι το παρόν στάδιο της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ενδεικτικά ότι επισκοπήθηκαν φωτογραφίες βουλευτών της ΧΑ να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μελετώντας φωτογραφίες από όπλα, αναγιγνώστηκαν οι στίχοι του τραγουδιού του Παύλου Φύσσα «Ανέγγιχτο βασίλειο», καθώς επίσης και αναρτήσεις από το προσωπικό προφίλ της Ζώρζου. Αναγνώστηκε επιπροσθέτως η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικείμενα που παρέδωσε ο Σταύρου και εμπιστευτικό έγγραφο του τέως .Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς την ανακρίτρια Κουτζαμάνη και την πρόεδρο Λεπενιώτη σχετικά με αναφορά που είχε σταλεί στη γραμματεία, πρώην μέλους της ΧΑ, στην οποία αναφέρει τη δράση του και την επιθυμία του να καατθέσει εναντίον της οργάνωσης.

Περαιτέρω αναγνώστηκε η ένορκη κατάθεση του Σταύρου Παράσχου, αστυνομικού του ΑΤ Περάματος όπως και ανάρτηση του ΑΝΤΙΦΑ καλλιθέας για την επίθεση στην πλατεία Δαβάκη, η ένορκη κατάθεση του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, έγγραφο απο την ιατροδικαστική υπηρεσία του Αμπουζίντ Εμπάρακ, το εισιτήριο για το εξωτερικό του Γερμενή τις μέρες των επεισοδίων της δολοφονίας Καντάρη και μηνύματα του Χρυσάφη με τον Κασιδιάρη.

Στο σημείο αυτό, το Δικαστήριο διέκοψε για την 18/2/19 στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ