Ημέρα 199: «Όποιον έβρισκαν που δεν ήταν Έλληνας, βάσει του χρώματός του, τον χτυπούσαν.»

199η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, 13.11.2017

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε η συνήθης αστυνομική παρουσία και μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: ουδείς.

III. Κατάθεση του Γˊ προστατευόμενου μάρτυρα:

Α. Εξέταση από την Έδρα

Καταρχάς, η πταισματοδίκης και η εισαγγελέας διαβεβαίωσαν ότι στον χώρο εξέτασης βρίσκονται μόνο αυτές και ο Γˊ προστατευόμενος μάρτυρας, ότι η πόρτα είναι κλειστή, ότι ο μάρτυρας δεν φέρει έχει έγγραφα μπροστά του, παρά μόνο το ευαγγέλιο. Ο μάρτυρας ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο και απάντησε σε ερωτήσεις της προέδρου, της εισαγγελέα και του αναπληρωτή εισαγγελέα. Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στην αρχή της διαδικασίας λόγω τεχνικών προβλημάτων, καθώς και μία μισάωρη διακοπή λόγω εισροής βρόχινου νερού στην αίθουσα εξαιτίας της δριμείας βροχόπτωσης.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφέροντας ότι πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τη ΧΑ το 2006, σε ηλικία 16 ετών μέσω του Κίμωνα Παπαδόπουλου ο οποίος μετά από συζητήσεις τον πήρε στα γραφεία της Σωκράτους όπου στεγάζονταν τότε τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ. Στα γραφεία ήρθε σε επαφή με τον Κασιδιάρη, τον Γερμενή, τον Λαγό όπου λόγω ηλικίας των άφηναν εκτός συζητήσεων, υπήρξε όμως αυτήκοος μάρτυρας σε κάποιες εξ αυτών. Δεδομένης της επαφής που είχε κρατήσει με τον Παπαδόπουλο, πήγαινε στα γραφεία 2-3 φορές τη βδομάδα, όπου εκεί συζητούσαν και υπήρχαν και κάποια ιδεολογικά μαθήματα για το ναζισμό και τον Χίτλερ. Τα μαθήματα αυτά τα έκαναν συνήθως ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Δεβελέκος και άλλοι. Η ΧΑ τότε ήταν ένα “κλειστό κλαμπ” επομένως τα μαθήματα δεν ήταν ανοιχτά για όλους, ενώ τις συζητήσεις τις παρακολουθούσαν 25-30 άτομα περίπου και στη δική του ηλικία ήταν ελάχιστοι παρόντες. Τα μαθήματα αυτά αφορούσαν σε κείμενα του Χίτλερ ενώ περιείχαν και τα «δελτία εγκληματικότητας αλλοδαπών», ενημέρωση δηλαδή για ενέργειες αλλοδαπών εις βάρος Ελλήνων κατά βάση στην Αττική με σκοπό τη γαλούχηση ότι οι αλλοδαποί είναι επικίνδυνοι.

Η ταυτότητα που ο ίδιος είχε πάει από τη ΧΑ έγραφε «μέλος» και είχε το όνομά του, ενώ οι καινούριες γράφουν «υποστηρικτής». Η διαφορά κατά τον μάρτυρα έγκειται στην ευθύνη που θα επωμιζόταν η κεντρική διοίκηση σε περίπτωση ποινικού αδικήματος από ενέργεια μέλους. Ο ίδιος έγινε μέλος κατά την ενηλικίωση το 2009 και η κάρτα που του διανεμήθηκε εκδόθηκε από τα κεντρικά γραφεία δεδομένα ότι ήταν εγγεγραμμένος στα κεντρικά μέχρι και το 2012. Μέχρι και το 2009 ο ίδιος δεν συμμετείχε σε επιθέσεις της ΧΑ λόγω ανηλικότητας, εκτός από μερικές όπου έφευγαν σε ομάδες των 2 και 3 ατόμων και τον έπαιρναν όσο μεγάλωνε μαζί τους. Ο μάρτυρας περιγράφοντας αυτές τις επιθέσεις ανέφερε ότι τον έπαιρναν μαζί ο Ζέρβας, ο Γερμενής, μπαίναν στα στενά της Μενάνδρου έβρισκαν έναν (αλλοδαπό) απομονωμένο, τον χτυπούσαν με σιδερογροθιές που είτε αγόραζαν είτε είχαν στο γραφείο ξεχασμένες και έφευγαν. Περιστατικά σαν κι αυτά συνέβησαν σίγουρα πάνω από 20 φορές το διάστημα από το 2006-2009 και ανακαλώντας ένα συγκεκριμένο συμβάν. ανέφερε: «Είχαμε φύγει ένα βράδυ εγώ ο Πλαπούτας, ο Κασιδιάρης, ο Ζέρβας ο Κίμωνας και πήγαμε στην περιοχή του Μεταξουργείου και στα στενά στην πλατεία από πίσω βρηκαμε έναν αλλοδαπό Πακιστανικής πιθανόν καταγωγής, πήγαμε δίπλα του, τον χτύπησα με σιδερογορθιά στο πρόσωπο. Ηταν η πρώτη μου φορά. Γελαγαν οι άλλοι μου είπαν μπράβο ρε πιτσιρίκο…ψήνεσαι…» Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι είχε λάβει μέρος σε επισκέψεις στο Μελιγαλά, στις Θερμοπύλες και στο Βίτσι.

Ανφορικά με την εκπαίδευση, ο μάρτυρας ανέφερε ότι πριν την ενηλικίωση αυτή γινόταν ατομικά είτε σε γυμναστήριο είτε σε εξωτερικό χώρο και μάθαιναν πώς να χτυπάνε με συγκεκριμένες λαβές πολεμικών τεχνών. Το γυμναστήριο αυτό ήταν πάνω από την Αχαρνών, κοντά στην Πιπίνου και η εκπαίδευση λάμβανε χώρα σε άδεια αίθουσα του γυμναστηρίου. Εκπαιδευτές ήταν ο Γερμενής αλλά και άλλοι ενώ πήγαιναν και στον Υμηττό και στο Χαϊδάρι για σωματική εκγύμναση. Σε σχέση με το πρόγραμμα Κένταυρος ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν ένα πρόγραμμα στο οποίο έκαναν διάφορες ομιλίες, χειραγώγηση, τη λεγόμενη «ζύμωση» όπως ανέφερε, ιδεολογικά μαθήματα και κατήχηση την οποία έκανε ο Κασιδιάρης, 2-3 φορές τη βδομάδα. Στη διάρκεια του ιδεολογικού προσανατολισμού τους μιλούσε για τον Χίτλερ, για την περίφημη σπορά των νικημένων και είχαν ένα σύνθημα, «Rudolf Hess στον τάφο σου μην κλαις εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS».

Ο μάρτυρας μετά την ενηλικίωση του ακι αφού απολύθηκε από το στρατό το 2011, εντάχθηκε σε πιο σκληρά προγράμματα-εκπαιδευόντουσαν τα Σαβ/ριακα, μάθαιναν τεχνικές άμυνας και επίθεσης που είναι όμοιες με αυτές των ΜΑΤ. Στις εκπαιδεύσεις αυτές που τις έκανε και πάλι ο Γερμενής, ενώ στη συνέχεια ήταν ο Πατέλης, ο Ζέρβας, ο Δελεβελέκος, ο Κασιδιάρης, έκαναν και προσομοίωση χτυπημάτων με μαχαίρι. Ανέφερε επίσης ότι υπήρχε εκπαίδευση και με άλλα αντικείμενα όπως ναυτικά καπνογόνα και φωτοβολίδες τις οποίες προμηθευόταν ο Παναγιώταρος που είχε πιο εύκολη πρόσβαση γιατί είχε εμπλακεί με συνδέσμους ποδοσφαιρικών ομάδων. Αντίστοιχα ανέφερε ότι κάνανε εκπαίδευση και πάνω σε καπνογόνα, πώς δηλαδή κάνεις ζημιά σε κάποιον με αυτά, πώς να μην καείς, αλλά κατέθεσε επιπροσθέτως ότι είχαν και πιστόλια. Ένας από αυτούς που είχαν πιστόλια ήταν αστυνομικός, ονόματι «Χαλάστρας» ο οποίος ερχόταν με το υπηρεσιακό περίστροφο και με γκλομπ και συμμετείχε στην εκπαίδευση. Ο ίδιος ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε ρίξει με του αστυνομικού αλλά με ένα γκολτ 45άρι, ενώ του μάθαιναν πώς να πετυχαίνει κατευθείαν στην καρδιά. Τα όπλα κατά τον μάρτυρα ήταν άλλα του Κασιδιάρη και άλλα του Πατέλη και η εκπαίδευση στα όπλα γινόταν στο Χαϊδάρι πλησίον του σκοπευτικού κέντρου ώστε να αλληλεπικαλύπτονται οι ριπές από το κέντρο και να μην τραβούν την προσοχή.

Μαζί του ο μάρτυρας θυμάται τον Τσακανίκα, μέλη τοπικών από τα Ανω Λιόσια, τον Ασπρόπυργο, τον Πειραιά, τον Τζώρτζη Αμπουσελάμ, τον Μίχο, τον Σπύρο το «βάτραχο», καθώς και τον Ρουπακιά που ήρθε ως εκπαιδευόμενος και έγινε εκπαιδευτής. Στη συνέχεια ο μάρτυρας ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι και ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε χτυπήματα που είχαν αποφασιστεί από άλλες τοπικές και ανέφερε συγκεκριμένα ένα περιστατικό όπου τέλη Ιουνίου του 2012 μπήκαν σε ένα σπίτι μεταναστών περίπου 15 άτομα και τους είχε πει ο Πατέλης ότι θα μαζευτούν να κάνουν «ντου». Η συζήτηση έγινε με τον Πατέλη και κάποια μέλη του 5μελούς-τον Σπύρο, τον Κώστα το Βάτραχο, τον Ρουπακιά τον Τσακανίκα και ειπώθηκε ότι θα χτυπήσουν ό,τι βρουν. Θα κάνουν ζημιά και θα φύγουν και αυτή σύμφωνα με τον μάρτυρα ήταν γνωστή τακτική. Το χτύπημα έγινε σε ένα σπίτι στη Νίκαια, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και συμμετείχαν 15 περίπου άτομα. Έφυγαν με δίκυκλα τα οποία άφησαν κοντά στο στόχο, το σπίτι είχε μια παλιά σιδερένια πόρτα που παραβίασαν εύκολα, έκαναν τα χτυπήματα και έφυγαν. Άνοιξαν εναν πυροσβεστήρα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα, τους βρήκαν στον ύπνο, βγάλανε τα πτυσσόμενα, ο ίδιος δεν ξέρει αν κάποιος μαχαίρωσε κάποιον και έφυγαν. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι τις εντολές τις παίρνανε από τον Πατέλη αλλά σίγουρα για να γίνει κάτι το ήξερε και ο Λαγός.

Ερωτηθείς αν έγιναν μηνύσεις, ο μάρτυρας απάντησε ότι οι περισσότεροι φοβόντουσαν. Οι επιθέσεις κατά τον μάρτυρα γινόντουσαν για συγκεκριμένους λόγους και δεν είχαν να κάνουν με προσωπικές διαφορές, αλλά γινόντουσαν είτε επειδή είχαν κάποιοι γείτονες αλλοδαπούς και δεν τους άρεσε, είτε γιατί ο στόχος ήταν αντίπαλοι της ΧΑ, είτε για επίδειξη δύναμης. Ο μάρτυρας τόνισε επίσης ότι τίποτα δε γινόταν στη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να το ξέρει ο Λαγός και ο Κασιδιάρης και ότι αν δεν έπαιρναν την έγκριση από τον Μιχαλολιάκο δεν προέβαιναν σε καμία πράξη. Η γνώση αυτή του μάρτυρα προέρχεται από συζητήσεις που είχε ο ίδιος με τον Λαγό στον κλειστό πυρήνα. Ο κλειστός πυρήνας ήταν μια ομάδα που ξεκίνησε με 10 άτομα και έγιναν κάποιες προσθήκες και ήταν αυτοί που γνώριζαν τα πάντα-για τις επιθέσεις και τις μελλοντικές δράσεις. Ο ίδιος ήταν στον κλειστό πυρήνα από τον Ιούνιο του 2012 που έγιναν τα εγκαίνια στα γραφεία, όμως διατηρούσε επαφές και πιο πριν. Στον πυρήνα που κάθε τοπική είχε, συμμετείχε και ο Λαγός τον οποίο έπαιρνε ο Πατέλης και ενημέρωνε, ενώ ο ίδιος ο μάρτυρας έχει ακούσει τηλεφώνημα όπου ο Πατέλης ρώτησε τον λαγό για να επιτεθούν σε κάποιους αφισοκολλητές. Η τακτική αυτή ήταν κατά το μάρτυρα μέρος της ιεραρχίας όπου ο Πατέλης ενημέρωνε τον Λαγό, ο Λαγός τον Κασιδιάρη και ο Κασιδιάρης τον Αρχηγό.

Ο μάρτυρας ερωτηθείς ανέφερε ότι ο ίδιος έγινε μέλος με εκπαίδευση, «σωματική βελτίωση» και ιδεολογικά σεμινάρια, ενώ ορκίστηκε και πίστη στον Αρχηγό μέχρι το θάνατο. Κατέθεσε επίσης ότι είχε λάβει μέρος σε επίθεση σε ένα πρατήριο αυτοκινήτων στη Νίκαια που απασχολούσε αλλοδαπούς το 2012 μαζί με Τσακανίκα, Παπαβασιλείου, τον Σπυρο, τον Βατραχο και τις εντολές τις πήραν από τον Πατέλη. Ο σκοπός ήταν να τους τραμπουκίσουν και είπαν αυτολεξεί στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου «διώξε τα πακιστάνια από δω γιατί θα σου γαμήσουμε το σπίτι». Σε σχέση με την επίθεση στους αλιεργάτες ο ίδιος δε συμμετείχε αλλά την έμαθε από τον «Τασάρα» τον γραμματέα του Περάματος όπου τους ανέφερε ότι τους «γαμήσαμε». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έχει λάβει μέρος και σε μια επίθεση σε βενζινάδικο κάπου στην Ανατολική Αττική όπου πήγαν να δείρουν τους υπαλλήλους γιατί είχαν μια αίσθηση ασυλίας και ότι τίποτα δεν τους αγγίζει. Περαιτέρω ανέφερε ένα άλλο περιστατικό στο οποίο έλαβε μέρος στις 9-12/12/2012 με ένα υπάλληλο διανομής φαγητού πλησίον της πλατείας Αμερικής τον οποίο χτύπησε ο ίδιος, ήταν με τον Παπαβασιλείου και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στο πόδι και τράπηκαν σε φυγή. Ο μάρτυρας σημείωσε ότι έτσι είχαν γαλουχηθεί-άλλοι πήγαιναν για καφέ, οι χρυσαυγίτες έλεγαν ότι πάνε «βόλτα» εννοώντας ότι πάνε να βρούνε έναν μετανάστη και να τον εκφοβίσουν ή να τον χτυπήσουν. Ο μάρτυρας συνέχισε ότι εκείνη την περίοδο η κατάσταση στην Αθήνα ήταν τεταμένη καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν υποτίθεται κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες υπό την καθοδήγηση της ΧΑ με σκοπό να τραμπουκίσουν, να εκφοβίσουν και εν τελει να εκδιώξουν τους μετανάστες. Αλλωστε ήταν κοινό μυστικό η εκκαθάριση του κέντρου από τους μετανάστες και οι αγανακτισμένοι σύμφωνα με τον μάρτυρα ήταν με το καπέλο της ΧΑ.

Σε σχέση με την ενδυμασία στις επιθέσεις, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι φορούσαν μαύρες μπλούζες, τις γνωστές μαύρες μπλούζες που γράφουν ΧΑ και στην πίσω πλευρά αναγράφουν την οργάνωση, το παντελόνι παραλλαγής, το καπέλο τζόκει και τα άρβυλα. Τις μπλούζες αυτές τις φορούσαν σε κάποιε μηχανοκίνητες πορείες που έκαναν ως ένδειξη δύναμης, σε κάποιες εκδηλώσεις στο Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες και στα γραφεία. Ερωτηθείς για άλλες επιθέσεις που ο ίδιος συμμετείχε, ο μάρτυρας παρέθεσε ως περιστατικό τις επιθέσεις κατά μεταναστών στην δολοφονία του Καντάρη όπου τους είχε πει ο Κασιδιάρης παρισταμένων Λαγού, Δεβελέκου και Παναγιώταρου, και τους είπαν κατά λέξη «πάμε να τους γαμήσουμε να τους σκοτώσουμε». Στις επιθέσεις αυτές συμμετείχαν τουλάχιστον 30 άτομα από τα γραφεία, πήγαιναν πεζή και ο ίδιος ακολουθούσε τον Γερμενή ο οποίος πιθανόν έπαιρνε εντολές από τον Κασιδιάρη. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων ο μάρτυρας ανέφερε ότι χυθήκαν στους δρόμους και όποιον έβρισκαν που δεν ήταν Έλληνας, βάσει του χρώματός του, τον χτυπούσαν με γκλομπ, σιδερογροθιές ή παραλάιζερ. Η εντολή που έδινε ο Γερμενής ήταν «Συνταχθείτε παιδιά, ό,τι κινείται σφάζεται-χτυπάμε, φεύγουμε».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι πηγαίναν και στα μαγαζιά μεταναστών από την Ανατολική Ασία που πουλούσαν συσκευές κινητών, αξεσουάρ, είδη ενδυμασίας ή φρούτα, με άλλα μέλη της τοπικής, είτε μόνοι τους για να δουν τι γίνεται και μετά έδιναν αναφορά-αρχικά στον Γερμενή μέχρι και το 2012 που ήταν στη Νίκαια και μετά στον Πατέλη ο οποίος έπαιρνε τις εντολές από τον Λαγό. Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε σχετικά με τον Αμπουσελάμ ότι έβγαινε τα βράδυα με τα παιδιά που είχε μαζί του και χτυπούσαν πολύ κόσμο. Σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας επίσης κατέθεσε ότι υπήρχαν νυχτερινές συναντήσεις βουλευτών και πυρηναρχών σε απόκρυφα μέρη για το πώς θα κινηθούν σε κάποιες επιθέσεις, για διανομές τροφίμων καθώς και για τους στόχους που έχουν και αυτή την πληροφορία την έχει από τον ίδιο τον Πατέλη.

Αναφορικά με τον Περίανδρο, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν αποφυλακίστηκε ο Περίανδρος, περίπου το 2010-2011 συμμετείχε σε μια συζήτηση 10-15 ατόμων όπου έλεγαν ότι έπρεπε να «καθαριστεί» ο Περίανδρος. Στη συζήτηση αυτή ο Μιχαλολιάκος ήταν ο εισηγητής και έλεγε ότι ο Περιάνδρος ειναι ενας ρουφιάνος και έπρεπε να τον καθαρίσουν και είναι εχθρός της ΧΑ, αλλά σύμφωνα με τον μάρτυρα όλα αυτα συνέβαιναν για ένα συγεκριμένο σκοπό καθώς είναι γνωστό όπως ανέφερε, ότι στην επίθεση στην Ευελπίδων ο Περίανδρος δεν ήταν μόνος του, αλλά ήταν και σημερινοί βουλευτές της ΧΑ. Όμως ο Περίανδρος το πήρε τότε όλο πάνω του και όταν αποφυλακίστηκε είπε ότι αν ανοίξει το στόμα του θα μπουν πολλοί βουλευτές φυλακή. Εξ αυτού του γεγονότος προήλθε και αυτός ο φόβος στα μέλη της ΧΑ. Ακόμη, ο μάρτυρας σημείωσε ότι μερικές φορές είχαν και προστασία από την Αστυνομία υπό την έννοια ότι γνώριζαν πότε θα επέμβει η Αστυνομία και πότε όχι καθώς στη Νίκαια ο Πατέλης είχε επαφές με μια κοπέλα ανθυπαστυνόμο της οποίας επώνυμο το θυμάμαι αμυδρά και η συγκεκριμένη κοπέλα είτε έδινε πληροφορίες είτε προσέφερε κάποια κάλυψη στον Γιώργο Πατέλη. Σε σχέση με τον Παππά, ο μάρτυρας ανέφερε ότι μετείχε στις ομιλίες της ΧΑ και έκανε ιδεολογικές αναλύσεις για τον Χίτλερ και τα γερμανικά στρατεύματα, ενώ προέτρεπε τη βία κατά των μεταναστών λέγοντάς τους «γαμήστε τους, σφάξτε τους, είμαστε ΧΑ».

Σε σχέση με τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι λίγο πριν είχε αρχίσει ο ίδιος να αντιδρά στις πρακτικές της ΧΑ και ότι η δολοφονία ήταν ο λόγος της αποχώρησής του-πιο συγκεκριμένα η εικόνα της μητέρας του Φύσσα που έχασε το παιδί της, από την οποία μάλιστα ζητάει όπως είπε συγγνώμη. Για τον μάρτυρα δεν είχε σημασία ο ιδεολογικός προσανατολισμός του Φύσσα αλλά το γεγονός ότι ήταν Έλληνας και σκοτώθηκε ένα νέο παιδί. Ο μάρτυρας επίσης ανέφερε ότι ο Φύσσας ήταν στόχος τουλάχιστον για 3-4 μήνες καθώς τους έλεγαν στη ΧΑ ότι ο Παύλος και κάποιοι φίλοι του έχουν στοχοποιήσει κάποιους δικούς τους. Ο ίδιος το άκουσε πρώτη φορά από τον Πατέλη και τον Ρουπακιά. Ηταν σε μια συζήτηση που είχαν ο ίδιος, ο Καζαντζόγλου, ο Πατέλης, ο Τσακανίκας και ο Ρουπακιάς. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δε θα μπορούσε να σηκώσει χέρι πάνω σε Έλληνα και ότι στη συζήτησή του με τον Πατέλη και τον Ρουπακιά είχε εκφράσει τη διαφωνία του λέγοντας να μη μπλέξουν με τους δικούς τους (τους Έλληνες) και μες στη Νίκαια. Μετά το θάνατο του Φύσσα ο ίδιος αποχώρησε χωρίς να το δηλώσει σε κάποιον, κατέθεσε και φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του, ήτοι άλλαξε σπίτι, αριθμό τηλεφώνου και φρόντισε να εξαφανιστούν τα ίχνη του λόγω φόβου για να μην πάθει όπως είπε τα ίδια με τον Φύσσα.

Σε ό,τι αφορά τον Παπαβασιλείου, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έκαναν παρέα από τη Νίκαια, ότι συμμετείχε σε ξυλοδαρμούς και ότι πουλούσε διεγερτικό κοκαϊνη. Το γεγονός αυτό το γνωρίζει διότι είχε απευθυνθεί ο ίδιος ο Παπαβασιλείου στον μάρτυρα ώστε να του πουλήσει, ενώ σημείωσε ότι δεν ήταν ο μόνος. Πρόσθεσε ότι ο Παπαβασιλείου του είπε και για τον Τσακανίκα αλλά δεν ήταν σε θέση να το δηλώσει καθώς δεν ήταν σίγουρος. Επίσης σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο Γερμενής τον έμαθε να σκοτώνει με την έννοια ότι όταν κάποιος σε μαθαίνει να χτυπάς στα νεφρά, σε μαθαίνει να σκοτώνεις.

Για τον Ρουπακιά ο μάρτυρας δήλωσε ότι τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ότι όταν ο Ρουπακιάς ήρθε στην τοπική ήταν έανς οικογενειάρχης εργατικός άνθρωπος που πάλευε για το ψωμι του και μέσα σε 6 μήνες αυτός ο άνθρωπος μεταλλάχτηκε. Απο κεί που ήταν φιλήσυχος και πήγαινε στις διανομές τροφίμων, άρχισε να ηγείτο. Επαιρνε αρμοδιότητες διάφορες που του χε δώσει ο Πατέλης, όπως να ελέγχει τα μέλη της τοπικής τι ανεβάζουν στα social media, τη συμπεριφορά τους κλπ. Αναφορικά με το καταστατικό, ανέφερε ο μάρτυρας ότι το είχε δει φωτοτυπημένο στα γραφεία της Σωκράτους το 2008 και του το έδειξε ο Γερμενής με αφορμή μια συζήτηση για την πορεία του Γερμενή. Ανέφερε επίσης ότι η ιεραρχία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη ΧΑ καθώς τίποτα δε γίνεται εν αγνοία του Αρχηγού. Για τη σωματική βελτίωση δήλωσε ότι είναι στρατιωτικός όρος και στη ΧΑ είναι πιο εμπλουτισμένος περιλαμβάνοντας γυμνάσια, αθλοπαιδιές, ενώ το είχαν εμπλουτίσει με γρονθοκοπήματα με γκλοπ. Σε ό,τι αφορά τη στρατολόγηση, δήλωσε ότι μέχρι το 2009 ήταν πιο αυστηρά τα πράγματα και μετά το 2012 άνοιξαν τα γραφεία. Το γυμανστήριο επίσης που γινόταν η εκπαίδευση ανήκε σε έναν ιδιοκτήτη ποντιακής καταγωγής που ήταν προπονητής σωματοδόμησης.

Σε σχέση με τις επιθέσεις σε μετανάστες, κατέθεσε ότι δεν τους ενδιέφερε ποιοί ήταν καθώς αρκούσε να έχουν σκούρο δέρμα. Οι επιθέσεις γινόντουσαν πάντα νύχτα και ο σκοπός της επίθεσης ήταν είτε εκφοβιστικός είτε για να τους μαχαιρώσουν. Για τα ΤΑΕ δήλωσε ότι συμμετείχαν σε αυτά 12-15 άτομα και ήταν άτομα που είχαν δίκυκλα και άτομα που γνώριζαν μες στη βδομάδα ότι ενδέχεται να συμμετέχουν σε επιθέσεις. Κρατούσαν κοντάρια της σημαίας, έπρεπε να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να αντέχουν να βαράνε και να τους βαράνε και γενικά να μην έχουν πολλά συναισθήματα. Ο μάρτυρας δήλωσε επίσης ότι μετά την κατάθεσή του, έμαθε από φίλους του ότι πήγαν κάποιοι και τον αναζητούσαν εκεί που έμενε και ότι 10 μέρες μετά την κατάθεση έγινε ληστεία στο πατρικό του σπίτι και πήραν προσωπικά του έγγραφα, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία κατ’αγνώστων.

Τέλος ο μάρτυρας κατέθεσε σε σχετική ερώτηση ότι είναι φοιτητής και ότι ο Ρουπακιάς γνώριζε φυσιογνωμικά τον Φύσσα, καθώς άνοιξαν το κινητό, μπήκαν στο youtube, πάτησαν το όνομα του Φύσσα και υπήρχε παντού όπως και μια συνέντευξή του στη «Ζούγκλα». Σε ερώτηση επίσης το αναπληρωτή εισαγγελέα για το πού κατατάσσει τη ΧΑ, ο μάρτυρας απάντησε αυτολεξεί «με το χέρι πάνω στο Ευαγγέλιο, στην πιο εθνικοσοσιαλιστική βάση που υπάρχει. Ολα τα υπόλοιπα από το 2012 και μετά ηταν απλά πυροτεχνήματα καθώς υπήρχε ως προς τους έξω για να ανέβουμε σε ποσοστά, η άρνηση ότι δεν είμαστε ναζί. Τα δεν ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε, ήταν τα χρόνια της νιότης μας. Ήταν γνωστό μεταξύ μας το Heil Hitler, το η Χούντα δεν ήταν Χούντα, ήταν επανάσταση, είμαστε η σπορά των νικημένων, το σύνθημα με τον Rudolf Hess, θα ακονίζουν οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια…δε μας λέτε και τους πιο δημοκρατικούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ