Εφετείο | Ημέρα 168: Αναγνωστέα έγγραφα (συνέχεια)

168η δικάσιμος | Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 | Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών | Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Ι. Πρόσβαση

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Παρών ήταν ο κατηγορούμενος Ι. Λαγός

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το λόγο πήρε η Εισαγγελέας, η οποία τοποθετήθηκε επί του αιτήματος της υπεράσπισης, σε προηγούμενη δικάσιμο, για προβολή του αμοντάριστου υλικού από το ντοκιμαντέρ «The Cleaners», προτείνοντας την απόρριψή του. Η υποστήριξη κατηγορίας συντάχθηκε ενώ η υπεράσπιση αντιτάχθηκε στην πρόταση. Το δικαστήριο αρχικά επιφυλάχθηκε και μετά αποφάσισε την απόρριψη.

ΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα υπεράσπισης

Ακολούθησε η επισκόπηση αναγνωστέων εγγράφων για τον κατηγορούμενο Ηλιόπουλο. Προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες με ενδεικτικούς τίτλους:

«Επίσκεψη στο ΤΕΕ Μαγνησίας»

«Επίσκεψη του βουλευτή της ΧΑ στο λιμάνι και στο νοσοκομείο του Βόλου»

«Η ΧΑ στο Υπουργείο Ενέργειας για υδρογονάνθρακες»

«Συνάντηση ΧΑ για τα προβλήματα του τουρισμού»

«Γιαούρτια και κλωτσιές στους εθνικιστές»

«Μια άγνωστη πτυχή του βουλευτή Ηλιόπουλου», από συμμετοχή του στο δημοφιλές σίριαλ «Δύο Ξένοι».

Ακολούθησαν αναγνωστέα που είχε αιτηθεί ο συνήγορος υπεράσπισης Παπαδέλλης για την υπόθεση Κουαντρό, όπου αναγνώσθηκαν μία έκθεση 14.05.2013, μία κατάθεση 15.05.2013. όπου “βεβαιώνεται ότι τα άτομα Παπαβασιλείου, Περρής είναι ο Νίκος και ο Γιώργος”

Στη συνέχεια επισκοπήθηκαν έγγραφα για τον κατηγορούμενο Αναδιώτη, μεταξύ αυτών καταθέσεις του Σεϊρλή και ηχητικά αποσπάσματα και κατόπιν αυτών για τον κατηγορούμενο Δασκαλάκη. Ο συνήγορος του τελευταίου, Δαμούλαρης, αιτήθηκε να μη θεωρηθεί αναγνωστέα η πρωτόδικη απόφαση 221/2020 του Τριμελούς Εφετείου Λασιθίου. Η υποστήριξη κατηγορίας σχολίασε επ αυτού ότι την εν λόγω απόφαση την προσκόμισε ως τελεσίδικη με πιστοποιητικό αμετακλήτου βάσει ΚΠΔ. Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, και η έδρα κατόπιν ολιγόλεπτης διακοπής, απέρριψε το αίτημα.

Ακολούθησαν αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορούμενο Η. Κασιδιάρη αλλά με το πέρας του ωραρίου το δικαστήριο διέκοψε στις 14:54 για την επόμενη δικάσιμο, την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ