131η δικάσιμος | Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 | Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών
Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων
Ι. Πρόσβαση
Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Παρών ήταν ο κατηγορούμενος Ι.Λαγός
ΙΙ. Συνέχεια κατάθεσης της μάρτυρα Γαρυφαλλιάς Κανέλλη – ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης
Σε ερώτηση αν τα ΜΜΕ έχουν διαπλοκή με την εξουσία η μάρτυρας απάντησε ότι όπως προείπε έχει εμπιστοσύνη στην πλειονότητα των δημοσιογράφων αλλά όχι στους ιδιοκτήτες μέσων.
Ερωτώμενη πότε έλαβε γνώση για δράση εγκληματικής οργάνωσης, απάντησε ότι ήταν πολύ πριν την είσοδό της ΧΑ στο κοινοβούλιο.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο Ι. Λαγό
Ο κατηγορούμενος ρώτησε τη μάρτυρα αν έχει το δικαίωμα ο κάθε υπουργός να μην απαντάει όταν ερωτάται από βουλευτή και η μάρτυρας απάντησε θετικά καθώς όπως είπε αυτό προκύπτει από τον κανονισμό της Βουλής.
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ανέγνωσε απόσπασμα από το καταστατικό του ΚΚΕ ρωτώντας τη μάρτυρα αν συμφωνεί απόλυτα με το καταστατικό, με τη μάρτυρα να επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος διαβάζει αποσπασματικά κομμάτια και πως “τη λαϊκή εξουσία δεν μπορεί να τη σεβαστεί κάποιος που πιστεύει σε Φύρερ. Εγώ πιστεύω ότι ο αρχηγός μου είναι ο ελληνικός λαός.”
Κατόπιν ο κατηγορούμενος ζήτησε από τη μάρτυρα να κατονομάσει μία πράξη που να έχει δώσει εντολή ο ίδιος, με τη μάρτυρα να απαντάει ότι τον έχει δει σε βίντεο να προαναγγέλλει ότι οι βασικοί στόχοι είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες και το ΠΑΜΕ.
Στο σημείο αυτό και για λόγους υπηρεσιακούς το δικαστήριο διέκοψε στις 12.30 για την την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025.

