Ημέρα 275: Οι επερωτήσεις των κατηγορούμενων βουλευτών ως αναγνωστέα υπεράσπισης

275η συνεδρίαση, Aίθουσα Tελετών Εφετείου Αθηνών, 19/09/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε σχετικά αυξημένη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Στο κοινό παρευρέθηκε και ο Μανόλης Γλέζος.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος.

ΙΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα υπεράσπισης

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την επισκόπηση των αναγνωστέων εγγράφων που έχει καταθέσει η υπεράσπιση. Συγκεκριμένα αναγνώστηκαν επερωτήσεις που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος Γερμενής στη Βουλή υπό τη βουλευτική του ιδιότητα. Οι επερωτήσεις που αναγνώστηκαν κάλυπταν τη χρονική περίοδο από το 2013 μέχρι και πρόσφατα και κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ήτοι την αντισυνταγματικότητα των κρατήσεων στις συντάξεις αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο, τη μη διανομή επιδόματος ανεργίας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο, συμβάσεις εποχιακού προσωπικού στα αρχαιολογικά μουσεία Ηρακλείου και Πρέβεζας, τους απλήρωτους εργαζομένους στο Ερρίκος Ντυνάν, τους μισθούς του πυροσβεστικού σώματος, την υποβάθμιση των μονάδων υγείας, την κατάσταση των ολοήμερων σχολείων Αττικής, την ανάγκη για νοσηλευτικό προσωπικό στους Φούρνους Ικαρίας, τη στήριξη των καπνοπαραγωγών του Νομού Σερρών κ.α.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη 13:00 λόγω στάσης εργασίας στην οποία συμμετείχε ο γραμματέας της Έδρας, για να συνεχιστεί στις 20/9/2018 στην Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ