Ημέρα 276: Φυσίγγια, μπλουζάκια και οι επισκέψεις Γρέγου

276η Συνεδρίαση, Αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, 20/9/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: κανένας.

III. Αναγνωστέα έγγραφα

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την επισκόπηση των αναγνωστέων εγγράφων του κατηγορουμένου Γερμενή, ενώ στη συνέχεια ο συνήγορος Τσάγκας προσκόμισε στην έδρα (χωρίς την παράδοση αντιγράφου στην πολιτική αγωγή) τα αναγνωστέα έγγραφα που αφορούν στον κατηγορούμενο Αντώνη Γρέγο.

Πιο συγκεκριμένα συνεχίστηκε η ανάγνωση των επερωτήσεων που είχε θέσει στη Βουλή ο κατηγορούμενος Γερμενής, ενώ στη συνέχεια προσκομίστηκε από τον συνήγορο Τσάγκα η άδεια θήρας του ονόματος του πατέρα του Γερμενή και αφορά στην κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Η πρόεδρος σημείωσε ότι στην άδεια αγοράς και πώλησης λέει φυσίγγια, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ στο κατηγορητήριο αναφέρονται οι ενδείξεις πυθμενίου και ζήτησε βεβαίωση από το οπλοπωλείο. Σε ό,τι αφορά τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμενή, ο συνήγορός του υποστήριξε ότι η περιοχή που πήγαινε ο πατέρας του για κυνήγι ήταν στην Ραφήνα όπου είναι και το σπίτι του Γερμενή, και είχε αφήσει σε αυτό φυσίγγια ο πατέρας του. Ο συνήγορος επίσης προσκόμισε εκτυπωμένο περιεχόμενο ιστοσελίδας όπου φαίνονται τα προϊόντα της ΧΑ (μπλουζάκια, φούτερ κ.ο.κ) να πωλούνται ελεύθερα, συγκρίνοντάς τα με τις μπλούζες ποδοσφαιρικών ομάδων, προσθέτοντας ότι όποιος φοράει αντίστοιχη μπλούζα δε συνεπάγεται ότι εκπροσωπεί τον φορέα και ενεργεί κατ’ εντολή του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επισκόπηση των αναγνωστέων εγγράφων του κατηγορούμενου Γρέγου και αφορούσαν σε επερωτήσεις που κατέθεσε υπό τη βουλευτική του ιδιότητα το διάστημα 7/2012-5/9/2018 ενώ κατατέθηκαν σε έντυπη μορφή, το κείμενο κάθε ανάρτησης από το προσωπικό ιστολόγιο του βουλευτή που αφορούσε τη δραστηριότητά του ως βουλευτή. Σε ψηφιακή μοφή κατατέθηκαν και προβλήθηκαν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν στο διαδίκτυο αυτά τα κείμενα. Οι δημοσιεύσεις περιελάμβαναν ένα πλήθος δραστηριοτήτων του Γρέγου, ήτοι την παρουσία του σε εκδήλωση για τις στρατηγικές ανάπτυξης και καλές πρακτικές για τον αθλητισμό, σε φιλανθρωπικό δείπνο για την Ελεπαπ Θεσ/νικης, Agrοtica έκθεση για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του αγροτικού κλάδου, εκδήλωση του συλλόγου Απογόνων μακεδονομάχων Παύλος Μελά, επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Αγώνες τριάθλου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενημέρωση πολιτών της Ευκαρπίας για τα νέα μέτρα που έρχονται, επίσκεψή του περιοχή της Περαίας με τη συμμετοχή ομάδας “αδέσποτος πλανήτης” για τους τετράποδους φίλους, επετειακή ομιλία στην εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στη λεσχη αξιωματικών θεσσαλονίκης, εκδήλωση και χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον οίκο ευγηρίας «Αναγέννηση», κ.ο.κ. Διευκρινίστηκε επίσης από τον συνήγορο Τσάγκα ότι ο Γρέγος από τη μέρα που εξελέγη είχε τέτοια πολύ έντονη δραστηριότητα εκτός κοινοβουλίου και μέχρι τις 23/11/15 επειδή δεν διαθέτει διαδικτυακό αρχείο όπου είναι αυτές αναρτημένες, θα καταθέσουν μάρτυρες για το διάστημα πριν το 2015 . Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι αναρτήσεις για τις οποίες υπάρχουν οι προσκομίσεις.

Η διαδικασία διακόπηκε σε αυτό το σημείο λόγω στάσης δικαστικών υπάλληλων για την Τετάρτη 26/9/2018 στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ