Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Παύλος ήταν ήρεμος, δεν είχε διάθεση για καβγά

4.7.2016

«Πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καβγά». Αυτή την περιγραφή έδωσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τον Παύλο Φύσσα ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Δημήτρης Χατζησταμάτης που καταθέτει για δεύτερη μέρα σχετικά με όσα έγιναν λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός ο 34χρονος μουσικός.
Ο μάρτυρας βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα επιχείρησε να «μεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα Χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκε έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για τον αγώνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, περιέγραψε τον Φύσσα ήρεμο και πράο εκείνο το βράδυ, που η παρέα του μουσικού βρέθηκε ενώπιον συγκεντρωμένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης κλήθηκε να κοιτάξει τους κατηγορούμενους και να πει αν ανάμεσά τους αναγνωρίζει εκείνον με τον οποίο συζητούσε το επίμαχο βράδυ έξω από το «Κοράλλι». Ο μάρτυρας απάντησε πως χωρίς να είναι βέβαιος αναγνωρίζει τον Ιωάννη Άγγο ή τον Ελπιδοφόρο Καλαρύτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο».

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής ο μάρτυρας είπε πως η Χρυσή Αυγή έχει επιδείξει αντικοινωνική συμπεριφορά κυρίως σε βάρος μεταναστών. Συμπλήρωσε δε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε η αίσθηση για τη Χρυσή Αυγή πως «οποίος έχει διάφορες μαζί μας, θα έχει πρόβλημα».

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου, ο Δημήτρης Χατζησταμάτης είπε πως λίγες μέρες πριν από το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα είχε γίνει η επίθεση στο Πέραμα, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό στη λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι, αλλά και σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνη την περίοδο «οι Χρυσαυγίτες ήταν οι τσαμπουκάδες της πολιτικής ζωής».

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ