Κινητικότητα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εάν δεν τηρηθεί η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, προειδοποιεί ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκλησή του και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ και της ΚΕΕΡΦΑ , επανέλαβαν το αίτημα τους για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις επαφές που είχε η δημοτική αρχή και με τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό να τηρηθεί η δέσμευση του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου για μεταφορά της δίκης, τον Σεπτέμβριο όπως είχε διαβεβαιώσει, εκτός Κορυδαλλού. Ωστόσο,όπως τόνισε, η δίκη συνεχίζεται επτά μήνες τώρα στον Κορυδαλλό με συνέπειες στην καθημερινή ζωή της πόλης και κυρίως της πρόσβασης των μαθητών στα 11 γειτονικά σχολεία, τους αθλητικούς χώρους και τους Παιδικούς Σταθμούς και με δεδομένο ότι η δίκη θα κρατήσει περισσότερο από 1 ½ χρόνο, όπως δια βεβαιούν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Μάλιστα, οπως είπε, παρά το γεγονός ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η διαμόρφωση νέας δικαστικής αίθουσας στο Εφετείο Αθηνών, η οποία κατασκευάστηκε και δαπανήθηκαν χρήματα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, εντούτοις το θέμα εξακολουθεί να παραπέμπεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Πρόεδρο του δικαστηρίου.

Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, εκφράζοντας με δριμύ τρόπο την δυσαρέσκεια της πόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον Δήμο και τους πολίτες δεν μας ενδιαφέρει η διελκυστίνδα μεταξύ δικαστηρίου, Συμβουλίου Εφετών και Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού, αίτημα που έχουν θεωρήσει δίκαιο τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και τέσσερις ακόμα υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της περιοχής, πλην της Χρυσής Αυγής, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφοι και μαζικοί φορείς. Η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί στον Κορυδαλλό. Αν δεν τηρήσει την δέσμευσή του ο υπουργός, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας θα είναι αναπόφευκτη».

Ο Δήμος Κορυδαλλού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλούν σε συγκέντρωση- ενημέρωση για τους επτά μήνες από την έναρξη της δίκης, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα του Σινέ Παράδεισος, Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός, με ομιλητές συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά, την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου εκ μέρους του Παρατηρητηρίου “Golden Dawn Watch” και τον Πέτρο Κωνσταντίνου συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ