ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ JAIL GOLDEN DAWN

Πηγή: Jail Golden Dawn

Δύο χρόνια ολοκληρώνονται σήμερα από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου του 2015. Η δίκη ξεκίνησε με χαμηλούς ρυθμούς και αραιές δικασίμους, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 διακόπηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, και με την εν μέρει μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, η δίκη έχει αποκαταστήσει ρυθμούς με περίπου δέκα δικασίμους τον μήνα.

Η εξέταση μαρτύρων κατηγορίας για τις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις – ανθρωποκτονία Φύσσα, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά Αιγύπτιων ψαράδων και συνδικαλιστών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ – έχει ολοκληρωθεί, με το δικαστήριο να εξετάζει πλέον συσχετισμένες δικογραφίες και μάρτυρες για την εγκληματική οργάνωση. Οι απολογίες των κατηγορουμένων και η έκδοση της απόφασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2018.

Από την ακροαματική διαδικασία, έχει ήδη προκύψει η πλήρης επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου όχι μόνο όσον αφορά την τέλεση των επί μέρους κακουργηματικών πράξεων, αλλά και όσον αφορά την διάπραξή τους στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, υπό την εποπτεία, διεύθυνση και καθοδήγηση της ηγεσίας της.

Για τα πορίσματα της μέχρι σήμερα ακροαματικής διαδικασίας, προτείνουμε την ανάγνωση των ακόλουθων κειμένων:

Δείτε επίσης το βίντεο του JailGoldenDawn για τα δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5adc_Fu02g0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ