Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν άφησαν μάρτυρα να καταθέσει

Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού

Στο “κόκκινο” έφτασε η αντιπαράθεση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, κατά τη σημερινή κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννης με αποτέλεσμα η δίκη της Χρυσής Αυγής να διακόψει για νέα ημερομηνία.

 Αφορμή για να χαθεί το μέτρο μεταξύ των δικηγόρων, ήταν η ερώτηση της πλευρά τους ΠΑΜΕ προς τον πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: “εάν το παράγγελμα από μέλη της Χρυσής Αυγής για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο στο δικαστήριο”, αναφερόμενος στην αντίδραση του κοινού από την πλευρά της Χρυσής Αυγής το οποίο κινήθηκε προς την έξοδο του δικαστηρίου, κατά το περιστατικό με τους αντιφασίστες.

Η πρόεδρος αμέσως διέκοψε τη διαδικασία, με το ακροατήριο χωρισμένο στα δύο, να ανταλλάσσει συνθήματα μέσα στην αίθουσα. “Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες”, “Φουντουλής, Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη” φώναζαν οι αντιφασίστες, “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή” απαντούσαν οι χρυσαυγίτες.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην ανακοίνωση ότι η δίκη θα διακόψει τελικά για την ερχόμενη Πέμπτη. Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι.

Μέχρι αυτήν την ώρα η εκκένωση της αίθουσας συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν σταδιακά το ακροατήριο.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ