Μιλούσαν όλοι με όλους πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πηγή: efsyn.gr

Η ανάγνωση ενός από τα σημαντικότερα έγγραφα της δικογραφίας ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τη ναζιστική οργάνωση. Πρόκειται για το έγγραφο 275 που περιλαμβάνει τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ χρυσαυγιτών τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα.

Οι διαδοχικές κλήσεις που πραγματοποιούν τα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας και φτάνουν μέχρι τον Ι. Λαγό και τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο αποτυπώνουν την ιεραρχία της οργάνωσης και αποδομούν τους ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών ότι ο Ρουπακιάς ήταν «περαστικός» από το σημείο της δολοφονίας και έδρασε μόνος του.

Οπως άλλωστε έγινε ξεκάθαρο από το σχεδιάγραμμα των κλήσεων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, αλλεπάλληλα ήταν τα τηλεφωνήματα μεταξύ των Ρουπακιά, Πατέλη, Καλαρίτη, Αγγου, Καζαντζόγλου, Κορκοβίλη, Τσακανίκα, Μιχάλαρου, Αναδιώτη, Δεβελέκου, Δήμου, Πανταζή κ.ά. από τις 9 το βράδυ της 17ης/9/2013 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης/9/2013.

Αξίζει να σημειωθούν οι κλήσεις που έχουν καταγραφεί να ξεκινούν στις 23.19 από τον ιδιαίτερα δραστήριο τηλεφωνικά Αγγο, που βρίσκεται στην καφετέρια «Κοράλλι», προς τον Καζαντζόγλου, ο οποίος με τη σειρά του επικοινωνεί με τον Πατέλη και εκείνος με τον Λαγό.

Οι κλήσεις αυτές γίνονται πριν σταλεί το μήνυμα στα μέλη της Τοπικής, το οποίο, όπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» («Πώς οργανώθηκε η δολοφονία», 18.9.2015), έλεγε «Ολοι τώρα τοπική. Οσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».

Επίσης, όπως αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, από τις 22.58 μέχρι τις 00.42 ο Ρουπακιάς κάλεσε εφτά φορές τον πυρηνάρχη Πατέλη, από τις 21.45 μέχρι τις 02.44 με τον Πατέλη επικοινώνησε δέκα φορές ο περιφερειάρχης Λαγός, ενώ το πρωί της επόμενης μέρας το σταθερό του Πατέλη δέχεται κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης στη Μεσογείων στο όνομα «Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Μία μέρα μετά, βέβαια, στις 19/9/2013, η ναζιστική οργάνωση από την επίσημη ιστοσελίδα της θα κάνει λόγο για «μια συμπλοκή με καθαρά οπαδικά κίνητρα»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ