374η συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 25/07/2019
Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο
Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στο ακροατήριο ενώ υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.
II. Παρουσία των κατηγορουμένων
Παρόντες κατά τη σημερινή δικάσιμο ήταν οι κατηγορούμενοι: Κομιάνος, Τσόρβας Αθ., Αναδιώτης, Τσορβάς Ν. Χρυσαφίτης
III. Απολογία κατηγορουμένου Τσορβά Ν.
Ο κατηγορούμενος Τσορβάς Ν. κατά την απολογία του κατέθεσε ότι δεν εργάζεται. Κανονικά είναι οδηγός βαρέων οχημάτων ωστόσο δεν έχει βρει εργασία στο επάγγελμά του από το 2010 και έκτοτε ασχολείται με διάφορες εργασίες. Μέχρι το 2013 κατοικούσε στην οδό Κερασούντος 51 στη Νίκαια. Από τη μέρα που βγήκε έχει κάνει 5 μετακομίσεις και 2 εξώσεις.
Ως προς τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2012 περνούσε από την Καισαρείας και είδε ένα γνωστό του που έκανε κάποιες εργασίες σε ένα χώρο πριν ακόμα ανοίξουν τα γραφεία της τοπικής της Νίκαιας. Αργότερα τον ξαναείδε και τον ενημέρωσε ότι άνοιξαν τα γραφεία. Τότε είχε δει την ΧΑ μόνο σε τοίχους οπότε ρώτησε το γνωστό του τι είναι αυτό και τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για εθνικιστικό κόμμα που κάνει διανομές τροφίμων.
Περαιτέρω τον είχε ρωτήσει αν χρειάζεται κάποιο βοηθό και ο γνωστός του είπε να περάσει από τα γραφεία από εκεί μήπως μπορεί να του δώσει κάποιος μεροκάματο. Πήγε στα γραφεία 1 ή 2 εβδομάδες μετά τις εκλογές και είδε και άλλους γνωστούς τους εκεί. Αρχικά ανέβαινε πάνω και μιλούσε με τον εν λόγω γνωστό και εκεί έβλεπε επίσης πολλούς ανθρώπους που ήξερε από τη Νίκαια. Ερωτηθείς από την Πρόεδρο σχετικά με την ταυτότητα αυτού του γνωστού, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δε γνωρίζει το επίθετό του, λέγεται Άκης και είχαν γνωριστεί σε μια λέσχη όπου έπαιζαν μπιλιάρδο ως παιδιά. Ανέφερε ότι είχε πολλούς γνωστούς εκεί από τη Νίκαια και κάποια στιγμή που έφεραν σακούλες με τρόφιμα τον κάλεσαν να έρθει να πάρει κι αυτός και έτσι γνώρισε τον Πατέλη. Αυτός του είπε να σημειώσει το όνομά του και τον καλούσε όποτε προέκυπταν δουλειές να πάει για μεροκάματο.
Στην αρχή πήγαινε τακτικά στα γραφεία και συζητούσαν όχι τόσο για πολιτικά, αλλά κυρίως για αθλητικά. Στην πορεία γνώρισε και τους Καζαντζόγλου και Τσακανίκα. Ο Πατέλης ήταν πυρηνάρχης ενώ τότε δεν υπήρχε πενταμελές. Έπειτα μπήκε η Σκαρπέλη ως Πρόεδρος. Στο τέλος είχαν μείνει στο πενταμελές ο Πατέλης, η Σκαρπέλη, ο Τσακανίκας ο Καζαντζόγλου και και η γυναίκα του Τσακανίκα. Όσες εργασίες του αναθέτονταν σχετικά με τα γραφεία. ήταν σε οικειοθελή βάση. Ο κατηγορούμενος έκανε διανομή. Σχετικά με την εν λόγω εργασία, αναφερει ότι τους έστελναν μήνυματα απλώς να πάνε στα γραφεία ή να πάνε για ασφάλεια στα γραφεία. Αρχικά είχαν γίνει δύο καλέσματα όπου ανέφεραν το λόγο, αλλά σε αυτά δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση. Οπότε το σύστημα άλλαξε και απλά το μήνυμα ανέφερε να πάνε στα γραφεία χωρίς να αναφέρεται για ποιο λόγο.
Ερωτηθείς από την Πρόεδρο σχετικά με τη λέξη ασφάλεια στα μηνύματα, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αυτό απευθυνόταν στα πιο ενεργά άτομα που ενδιαφέρονταν για την καλή κατάσταση των γραφείων. Αυτή η λέξη δεν ξέρει πώς αποφασίστηκε και ο ίδιος δεν πήγαινε κάθε φορά ωστόσο τους είχαν πει ότι μερικά άτομα θα φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και παντελόνι παραλλαγής, γιατί πολλές φορές στα γραφεία γινόταν βαβούρα και δεν υπήρχε οργάνωση. Αποφάσισαν επομένως ότι τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα των ανέργων θα μπορούσαν να συντονίζουν και να υπάρχουν 2 άνθρωποι στην είσοδο σε περίπτωση που γινόταν κάποια επίθεση ώστε να το μεταφέρουν και να ειδοποιηθεί οι αστυνομία. Κάτω συνήθως υπήρχαν δύο άτομα και αν υπήρχαν βουλευτές έβαζαν άτομα και στις γωνίες καθ’ότι μια φορά κάποια παιδιά είχαν πετάξει μια πέτρα και η οργάνωση προβληματίστηκε.
Τέτοια χρέη μπορούσε να εκτελέσει οποιοσδήποτε. Συγκεκριμένα ήταν ο Αγγός, ο Μιχάλαρος, ο ξάδελφος του κατηγορουμένου και ένας Βασίλης του οποίου το επίθετο δε θυμάται ο κατηγορούμενος. Ενίοτε μπορεί να κατέβαινε και ο ίδιος στην πόρτα. Ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι δε χρειαζόταν να έχει συγκεκριμένα ρούχα και ότι ο ίδιος για παράδειγμα δεν είχε παντελόνι παραλλαγής και αν ήθελε να κατέβει δανειζόταν και το φορούσε για να ταιριάζει με το σύνολο.
Ως προς τις διανομές εντύπων, τους ειδοποιούσαν απλώς να πάνε στα γραφεία. Ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε διανομές με μηχανάκια. Συνήθως πήγαιναν 14-15 άτομα και αν ήταν μακρινή περιοχή και δεν είχαν όλοι μηχανάκια, η διανομή γινόταν πεζή. Ο μεγαλύτερος αριθμός σε διανομή εντύπων που θυμάται ο κατηγορούμενος ήταν στον Πειραιά στον ηλεκτρικό όπου ήταν περίπου 30 άτομα. Δεν το θεωρεί μοτοπορεία, καθώς απλά γινόταν συνεννόηση για να βγουν εκτός Νίκαιας. Αντίθετα, έχουν γίνει τέτοιες μετακινήσεις και ως μοτοπορείες για την παρουσία του κόμματος. Σε τέτοιες πορείες φώναζαν συνθήματα και η ενδυμασία ήταν συνήθως παραλλαγή αλλά τη φορούσε όποιος ήθελε, γιατί είχε γίνει μόδα, κατά τον κατηγορούμενο. Επίσης κρατούσαν σημαίες που είτε έβρισκαν στα γραφεία είτε τις έφερναν από το σπίτι τους, και μερικά μηχανάκια μοίραζαν τρικάκια. Υπήρχαν τόσο σημαίες με πλαστικό όσο και με κοντάρι.
Ως προς τις διανομές τροφίμων, είχαν γίνει και στα γραφεία και στην πλατεία και μια μεγάλη στα περιβολάκια. Στις διανομές ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι μοίραζαν φαγητό σε οποιονδήποτε περνούσε από μπροστά τους. Ερωτηθείς από την πρόεδρο αν έδιναν φαγητό και σε αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι προτεραιότητα έχουν Έλληνες για τη Χρυσή Αυγή και αυτό επειδή το κόμμα είναι εθνικιστικό, καθώς επίσης ότι ο ίδιος δεν είδε κάποιον να διώχνει αλλοδαπό.
Ανέφερε ότι έχει πάει στις εκδηλώσεις στο Μελιγαλά, στα Ίμια και στις Θερμοπύλες. Στην εκδήλωση στο Μελιγαλά οι υποστηρικτές πλήρωναν εισιτήριο και για τους ανέργους και έτσι για τον ίδιο πλήρωσε κάποιος άλλος. Το 2012 φορούσαν κανονικά ρούχα στην εκδήλωση. Έκτοτε, δεν ξαναπήγε.
Ερωτηθείς από την πρόεδρο για τη διανομή τροφίμων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου ανέφερε ότι επρόκειτο για μεγάλη διανομή και στην περιοχή βρίσκονταν πολλοί αλλοδαποί. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο, ενώ επίσης ανέφερε ότι ο ίδιος θα έδινε τρόφιμα και σε αλλοδαπούς. Στην τοπική γίνονταν συζητήσεις για τους «λαθρομετανάστες».
Σχετικά με την καταχώριση του ονόματός του, ανέφερε ότι ρωτούσε και ο ίδιος όταν πήγαινε στα γραφεία αν υπήρχε κάποια δουλειά. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του υποστηρικτή, καθώς δεν υπήρχαν μέλη. Επίσης ανέφερε ότι δεν έχει πάει σε κατασκηνώσεις. Περαιτέρω, ερωτηθείς από την Πρόεδρο σχετικά με το σύνθημα «λαός, στρατός, εθνικισμός», ανέφερε ότι το έχει ακούσει στο στρατό αλλά και εκ των υστέρων ακόμα και στην τηλεόραση.
Την Τρίτη 17/9 πήγε με τον ξάδελφό του στα γραφεία κατά τις 17.30-18.00. Από τους συγκατηγορουμένους του θυμάται ότι βρίσκονταν εκεί ο Καζαντζόγλου, ο Πατέλης και ο Τσακανίκας. Δεν είχε κάποια ομιλία αλλά τα γραφεία ήταν ανοιχτά και είχαν περίπου 20 άτομα μέσα. Έμεινε μέχρι τις 20.00 περίπου και θυμάται ότι κάποιος είχε πει ότι υπήρχε περίπτωση να έρθει την Πέμπτη ο Μιχαλολιάκος και μετά βγήκε ο Πατέλης και είπε ότι υπάρχει περίπτωση να μοιράσουν τρικάκια και να κάνουν μια διανομή. Ο ίδιος συνήγαγε ότι αυτό θα γινόταν τη μέρα που θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος αλλά εκ των υστέρων έμαθε ότι θα γινόταν την Παρασκευή. Ο ίδιος θυμάται να λέει ότι αν πάνε για τρικάκια κατά τις 21.00-21.30 θα χάσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού και τότε ο Πατέλης τους είπε ότι θα τους στείλει μήνυμα πότε να τα δώσουν. Ο Πατέλης δεν τους ενημέρωσε για πότε θα γινόταν η διανομή και ο ίδιος ο κατηγορούμενος υπέθεσε ότι θα γινόταν το ίδιο βράδυ. Έπειτα έφυγε με τον ξάδελφό του και πήγαν σε έναν οικογενειακό φίλο στη Νίκαια 3-4 στενά πιο κάτω από τα γραφεία με αμάξι. Εκεί ξεκίνησαν να βλέπουν τον αγώνα στις 21.45. Έφυγαν στο 78’ ή 79΄ λεπτό του αγώνα και γύρισαν σπίτι. Μόλις μπήκε στο σπίτι έλαβε μήνυμα που έλεγε «ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ».
Τότε τηλεφώνησε στον ξάδελφό του να τον ρωτήσει αν έχει όρεξη να πάει. Μάλιστα του είπε ότι θα μπορούσαν να πάνε και στην ιχθυόσκαλα να συνδυάσουν τη διανομή με ψάρια. Μόλις έφτσαν στην τοπική δεν ήταν κανείς εκεί και είπε στον ξάδελφό του να αφήσουν την ιχθυόσκαλα για την Πέμπτη χωρίς ωστόσο να του το έχει αναφέρει κανείς, βάσει προσωπικής του υπόθεσης.
Ως προς την ομιλία του Μιχαλολιάκου δεν είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση αλλά αντίθετα συζητιόταν από στόμα σε στόμα. Εκείνο το διάστημα, ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι ο Πατέλης φαινόταν λίγο ανήσυχος σχετικά με το πώς θα το οργανώσει, ωστόσο κανείς δεν ανακοίνωσε επίσημα ότι θα ερχόταν ο αρχηγός. Ως προς τα τρικάκια κανείς δεν τους ενημέρωσε για το περιεχόμενό τους και άλλωστε ο ίδιος αναφέρει ότι πολλές φορές μοίραζαν τρικάκια τα οποία απλά ανέφεραν πάνω «Η Ελλαδα ανήκει στους Έλληνες», «όχι στα μνημόνια», «Έξω οι ξένοι».
Μετά την αποχώρηση από τα γραφεία ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον ξάδελφό του να τον αφήσει σπίτι. Μόλις έφτασαν στη Μούλγων, το πρώτο στενό, αριστερά στα φανάρια (της Λαοδικείας) ο ξάδελφός του είδε το αμάξι του Ρουπακιά. Εκεί υπήρχε άλλο ένα αμάξι και 3-4 μηχανές με κράνη. Στις μηχανές υπήρχαν δύο άτομα με κράνη και μαύρα μπλουζάκια που δεν κρατούσαν τίποτα στα χέρια. Έστριψαν αριστερά στη Λαοδικείας, αλλά τον κατηγορούμενο με τον ξάδελφό του τους σταμάτησε το φανάρι. Εκ των υστέρων τους ακολούθησαν επί της Λαοδικείας. Μετά τη Λαοδικείας συνεχίζεται η Λεωφόρος Σαλαμίνος όπου συνέχισαν να οδηγούν με το αμάξι και ο κατηγορούμενος υπέθεσε ότι κατευθύνονταν προς ιχθυόσκαλα. Κάποια στιγμή στη Σαλαμίνος και Τσαλδάρη, το αμάξι του Ρούπακια έστριψε στην Τσαλδάρη. Τότε ο κατηγορούμενος υπέθεσε πώς πάνε να μοιράσουν τρικάκια τελικά.
Στην Τσαλδάρη, και ενώ ο κατηγορούμενος απείχε 60-70 μέτρα από το αμάξι του Ρουπακιά, ο Ρουπακιάς έστριψε αριστερά στην Κεφαλληνίας. Δεν είδε τις μηχανές, ενώ τα άλλα αμάκια που προπορεύονταν είχαν φύγει. Ο κατηγρούμενος ακολούθησε στην Κεφαλληνίας. Εκεί, στην στροφή Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη, στα 10 μέτρα στα αριστερά παρατήρησε ότι υπήρχε μια παρέα ανθρώπων περί τα 10 άτομα. Μετά τη στροφή και λίγο πιο κάτω είδε μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ. Το αυτοκίνητο του Ρουπακιά σταμάτησε για δευτερόλεπτα και μπήκε σε ένα στενό. Όταν έστριψαν, είδε το Ρουπακιά να πατάει φρένο 10 μέτρα πριν την καφετέρια Κοράλλι και να μπαίνει δεξιά στην Π. Μελά. Όσο προχωρούσαν στην Κεφαλληνίας είδε πολλά άτομα και όταν πλησίασε είδε την καφετέρια και άλλα άτομα από έξω. Περίπου 30-40 άτομα άντρες και γυναίκες κινούνταν αριστερά-δεξιά στο πεζοδρόμιο.Την ώρα που έστριψαν διέκρινε και το φάρο με μια ή δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ εκεί που ήταν μαζεμένος ο κόσμος και εκεί που μπήκε το αμάξι στην Π. Μελλά.
Δεν αναγνώρισε κάτι πέρα από το αμάξι του Ρουπακιά αλλά μόλις μπήκαν στην Κεφαλληνίας και είδε το φάρο αναρωτήθηκε τι συνέβη. Δεν άκουσε φωνές αλλά είδε την Αστυνομία και είπε στον ξάδελφό του να φύγουν. Συνέχισαν την Κεφαλληνίας και προσπέρασαν την Παύλου Μελά. Εκεί, στα άτομα που είδε στην Κεφαλληνίας όπου μαζευόταν κόσμος, θυμάται ότι είδε μια γνωστή φυσιογνωμία αλλά δε θυμάται ποιος. Επίσης είδε το Φύσσα.
Κινούμενοι μετά στο δεύτερο στενό έκανε δεξιά, είδε αστυνομία και είπε στον ξάδελφό του να φύγουν. Από τη διαδρομή κοίταξε δεξιά του και είδε κόσμο στο Κοράλλι. Σταμάτησε και πάρκαρε. Δεν άκουσε φωνές ούτε είδε κόσμο να κρατάει ξύλα, ρόπαλα ή άλλα αντικείμενα.
Την ώρα που σταμάτησαν βγήκαν από το αυτοκίνητο στην Π. Μελά. Μέχρι τότε ο κόσμος είχε λιγοστέψει και έβλεπε να φεύγουν προς την Τσαλδάρη. Όταν μπήκε στην Τσαλδάρη το Κοράλλι είχε σχεδόν αδειάσει. Δεν προχώρησε παρακάτω από την Τσαλδάρη γιατί έβλεπε κόσμο να έρχεται προς τα πάνω σαστισμένο. Μάλιστα είδε και την αστυνομία και τρόμαξε και έφυγε. Δε ξαναείδε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Ήρθε ο ξάδελφός του και την ώρα που περνούσαν την Τσαλδάρη για να φύγουν είδε το αμάξι του Ρουπακιά σταθμευμένο ανάποδα.
Δεν είδε ανθρώπους να τσακώνονται, αλλά άκουσε φωνές σαν από τσακωμό. Μέχρι να βγουν στην Τσαλδάρη οι φωνές ήταν πιο ήπιες.
Δεν αντιλήφθηκε κάποιο γνωστό εκεί ούτε αναγνώρισε κάποια μηχανή. Όταν έφυγε και πέρασε την Τσαλδάρη απέναντι από την Ξάνθου, μετά το φανάρι είδε τον Δήμου μαζί με τον Σκάλκο σταματημένους στη Σαλαμίνος. Δεν σταμάτησαν, ωστόσο ρώτησε τον Δήμου εν κινήσει τι έγινε και αυτός του απάντησε ότι δεν ξέρει. Δεν είδε τον Κομιανό μάλιστα δήλωσε ότι το μηχανάκι του είναι χαρακτηριστικό και θα το αναγνώριζε. Ισχυρίζεται ότι δεν είδε άλλα άτομα στο αμάξι του Ρουπακιά. Σπίτι του επέστρεψε γύρω στις και δέκα και τέταρτο. Δεν επικοινώνησε με κανέναν και ο ξάδελφός του, του είπε ότι θα έχουν τον Ρουπακιά για εξακρίβωση. Την επόμενη μέρα τον πήρε ο ξάδελφός του για τον Ρουπακιά και άκουσε στο ραδιόφωνο ό,τι έγινε στο σημείο στην Αμφιάλη. Πρόσθεσε ερωτηθείς περαιτέρω ότι δεν είναι σίγουρος αν είδε αστυνομία εκεί αλλά υπήρχε αρκετός κόσμος που κατέβαινε από την Τσαλδάρη. Ανέφερε επίσης ότι το αμάξι του Ρουπακιά ήταν ανάποδα προς την Τσαλδάρη και πιθανώς και να είδε άτομα με κράνη. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον Φύσσα φυσιογνωμικά καθώς του ήταν οικείο το πρόσωπό του και παρότι ήταν σκοτεινά, σε κείνο το σημείο που ήταν ο Φύσσας «άνοιγε» και ήταν πιο φωτεινά και ήταν λίγο πιο μπροστά από τους άλλους. Τον γνώριζε μόνο «φατσικά» όπως είπε ως τραγουδοποιό χωρίς να συνδέσει ωστόσο το όνομα με το πρόσωπό του.
Σε σχέση με το αν επρόκειτο εκείνη τη μέρα να γίνει διανομή τροφίμων ή να διαμοιραστούν τρικάκια, καθώς υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων, ο ίδιος δήλωσε ότι τους είχαν πει ότι θα έκαναν τροφοδοσία, καθώς και ότι ο Τσακανίκας ήταν στο 5μελές. Στην τοπική αυτός που ανέθετε καθήκοντα ήταν ο Πατέλης αλλά απουσία του, τον αντικαθιστούσε και ο Τσακανίκας. Ερωτηθείς επίσης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε πάει στο Κρατικό Νίκαιας εκείνο το βράδυ παρά μόνο ο ξάδερφός του.
Αναφορικά με το «εντολή Λαγού» ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι γραφόταν αυτό στα μηνύματα για να ασκήσει πίεση στους αποδέκτες του μηνύματος να πάνε στα γραφεία, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ένα τέτοιο μήνυμα αφορούσε και μια μετακόμιση κάποια στιγμή. Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν σε θέση κατ’ αυτόν να διαχωρίσει τον πυρήνα από την τοπική οργάνωση. Σχετικά με την απομάκρυνση αλλοδαπών από τη χώρα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ ακούσει να του πουν «πάμε να κάνουμε, να δείξουμε» παρά μόνο αναφέρονταν οι υπόλοιποι με λεκτικό τρόπο, αλλά και αν συνέβαινε, δε θα ακολουθούσε. Σχετικά με τη δήλωση που ανέφερε ο ξάδερφός του ότι ακούστηκε «Σπάστε, αστυνομία» ο ίδιος ανέφερε ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο, ενώ για το κίνητρο να πάει στα γραφεία της Νίκαιας, ανέφερε ότι το έκανε για «χαβαλέ», παίρναν και τα τρόφιμά τους και ίσως υπήρχε και κάποιο μεροκάματο γι αυτούς και ο ίδιος από φιλότιμο μετά βοηθούσε. Σε ό,τι αφορά το μήνυμα «ελάτε στην τοπική» ο ίδιος δε γνωρίζει για ποιο λόγο εν τέλει στάλθηκε ακόμη και σήμερα.
Ερωτηθείς για το πώς κατάλαβε το αμάξι ήταν του Ρουπακιά καθώς και αποδείχτηκε ότι ήταν της αδερφής του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε ξανάρθει με αυτό κ τον είχε ξαναδεί, παρότι αυτό το δήλωσε ο ξάδερφός του και όχι ο ίδιος. Πάντως ακολούθησαν το αυτοκίνητο χωρίς να διερωτηθούν πού πάνε και χωρίς να θελήσουν να μάθουν κατά την πορεία της διαδρομής. Όταν είδε την αστυνομία, είπε στον ξάδερφό του να φύγουνε και επίσης ότι με τον τρόπο που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά ήταν σε θέση να βλέπουν μόνο το μισό. Ρωτήθηκε επίσης γιατί περικύκλωσε την περιοχή αντί να προχωρήσει ευθεία και να βγει στην Π. Τσαλδάρη, δεν του επέτρεψε όμως ο συνήγορός του να απαντήσει, καθώς η ερώτηση δεν απευθύνθηκε από την πρόεδρο. Ο συνήγορός του επίσης ρώτησε το αν του είχε αναγνωστεί η απολογία του και αν η κ. ανακρίτρια του ανέφερε το δικαίωμα να διοριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος, ωστόσο η πρόεδρος επεσήμανε ότι από την ίδια την απολογία φαίνεται η ύπαρξη δικηγόρου.
Στο σημείο αυτό και μετά την ημίωρη διακοπή, το Δικαστήριο διέκοψε εκτάκτως λόγω ζητήματος υγείας συγγενικού προσώπου σε ένα μέλος της σύνθεσης της Έδρας.