Ημέρα 319: «Ο ανθρωπισμός σας είναι μόνο για τους λαθρομετανάστες»

319η συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 24/01/2019

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος.

ΙΙΙ. Αναγνωσθέντα έγγραφα Υπεράσπισης

Η συνεχίστηκε με την ανάγνωση των εγγράφων της υπεράσπιση του κατηγορουμένου Νικολάου Μιχαλολιάκου και πιο συγκεκριμένα, αναγνώστηκαν ομιλίες του κατηγορουμένου στη Βουλή στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του θητείας. Παρατίθενται ενδεικτικά αποσπάσματα:

Από 1/2/17 συζήτηση σχετικά με τη διερεύνηση νομιμότητας, «[…]Θέλω να μιλήσω για τις περίφημες άδειες συγκέντρωσης που δεν ισχύουν, παρά μόνο για τη ΧΑ. Πριν κάνουμε εμείς τη συγκέντρωση, είχε ήδη ανακοινωθεί αντισυγκέντρωση […] είστε εγκλωβισμένοι σε ένα παρακράτος […] Καλώ την ελληνική βουλή να πάει στα Ίμια να καταθέσει στεφάνι και να σηκώσει Ελληνική σημαία […]  Ο ανθρωπισμός σας είναι μόνο για τους λαθρομετανάστες […] πέθαναν 4 άτομα από μαγκάλι και κανείς δεν είπε λέξη […] τους λαθρομετανάστες τους βάζετε σε σπίτια και κοντέινερ[…] Είχαμε μία ανακοίνωση από τον Τσακνή ότι το ΕΣΡ αποφάσισε ότι η ΕΡΤ οφείλει να μεταδίδει όλα τα κόμματα όσο δεν εκφέρουν ρατσιστικό λόγο […] Ως εκ τούτου δε θα μεταδίδονται ομιλίες των βουλευτών της ΧΑ […] Πρόκειται για θεσμοποιημένη λογοκρισία. Ο Τύπος είναι ελεύθερος και δεν επιδέχεται λογοκρισία. Την ίδια ώρα που μεταδίδονται πορνοδιαφημίσεις από τα τσοντοκάναλα, η λογοκρισία υπάρχει μόνο για τη ΧΑ […] Στα ΜΜΕ χάος ατελείωτο. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, πρέπει να φαίνεται και τίμια. Έχετε παίξει με τις τηλεοπτικές άδειες […] Ας ψηφίσουν οι 30 το νόμο περί ευθύνης υπουργών […] Δεν είστε η πρωτη φορά Αριστερά, είστε η πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά».
Από 28/3/17 συζήτηση περί του Νόμου ευθύνης υπουργών, «[…] σχετικά με τον πρώην Υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. […] Στείλαμε καταγγελία στην ΕΡΤ για τη μη μετάδοση των ομιλιών μας, δεν υπάρχει παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου που έχει κριθεί αντισυνταγματικός και έχουν απαλλαχθεί ήδη 5 μέλη της οργάνωσής μας […] Δεν υπάρχει καμία συνέπεια καμία νομική ευθύνη για όλα αυτα τα θαλασσοδάνεια […] Το διεθνές δίκαιο για το επαχθές χρέος λέει ότι εθνικό χρέος που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα δεν πρέπει να είναι εκτελέσιμο […] αυτό το χρέος είναι παράνομο. Για πολιτικούς λόγους υπουργοί με ακάλυπτες επιταγές δεν έφταναν ποτέ στα δικαστήρια […] Τέτοιοι χατζηαβατισμοί μόνο στο φαύλο καθεστώς σας μπορεί να υπάρχει […] Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι εγώ είμαι εναντίον της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής είπε ο Παπαγγελόπουλος […]»
Από 9/10/2017 Σχετικά με τη Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. «[…] Βασικό θέμα του Νομοσχεδίου είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Επί του θέματος δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες εθνικιστές και εσείς δε σέβεστε το δικαίωμά μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε ναζιστές. Άρα εσείς δε σέβεστε αυτή την αρχή. Και εσείς είστε κομμουνιστές αλλά δεν το λέτε και πάτε στα διάφορα fora και το παίζετε δημοκράτες. […] Ο κύριος Λάππας έφτασε στο σημείο να πει ότι το 1821 ήταν υπέρ των τρανσέξουαλ. Μήπως επειδή φορούσαν φουστανέλες; Επί των ημερών του πατερούλη Στάλιν η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα. Λέτε ότι σέβεστε την Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ξεκάθαρη. Δε δέχεται την αλλαγή φύλου. Το πώς γεννιόμαστε και υπάρχουμε είναι δώρο Θεού και όποιος το αμφισβητεί διαπράττει ύβρις κατά τα αρχαία ήθη και έθιμα. […] Η τροπολογία προσπαθεί να νομιμοποιήσει την Τουρική Ένωση Ξάνθης. Ανοίγουν πολλά μέτωπα κατά παράβαση του συνταγματικού χάρτη. Έχουμε χαρίσει στην τουρκική προπαγάνδα το σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης. […] Στα ελευθέρια της Θράκης παρέλασαν μαθήτριες με ισλαμικές μαντίλες. Όλα αυτά που λέμε για αναγνώριση φύλου μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ταν αδιανόητα. Χρησιμοποιούν την “τακτική του σαλαμιού”. Βαθμιαία εξουδετέρωση των αντιπάλων, να καταρρίψουν θεσμό προς θεσμό. Το νομοσχέδιο καταλύει τον κορυφαίο θεσμό, τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Δείχνει ότι η χρεοκοπία είναι και ηθική και κοινωνική. Οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν για μια νέα ΧΑ του Ελληνισμού. […] Τι επιδιώκουν όμως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ; καμιά σημασία τα βιολογικά χαρακτηριστικά. Υιοθεσία απο ομοφυλόφιλους όπου ο ένας θα ναι άντρας και ο άλλος γυναίκα, αποφυγή στρατιωτικής θητείας […] το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα έκτρωμα και η ΧΑ το καταψηφίζει καταγγέλλοντας παράλληλα την υποκριτική στάση της ΝΔ που δε λέει ξεκάθαρα όχι, αλλά προτείνει κάτι άλλο […]».

Στο σημείο αυτό, το Δικαστήριο διέκοψε για τις 25/1/2019 στην Αίθουσα Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ