Ημέρα 258: «ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ,ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ»

258η συνεδρίαση- Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών -26/06/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε ελάχιστη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος

ΙΙΙ. Αιτήματα

Στη σημερινή συνεδρίαση το λόγο πήρε αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης Ρουσσόπουλος προβάλλοντας το αίτημα κλήτευσης και εξέτασης του Α.Σαμαρά ισχυριζόμενος συγκεκριμένα ότι «ο κύριος Σαμαράς όχι μόνο προκύπτει από το βίντεο Μπαλτάκου αλλά ό ίδιος είχε πει “εγώ τους φυλάκισα εγώ του κυνήγησα” τέτοιες δηλώσεις ούτε στην Βόρεια Κορέα του Κιμ γίνονται, με τέτοια εμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας […] θεωρώ ότι το δικαστήριο σας πρέπει να φέρει τον κύριο Σαμαρά να πει πως ακριβώς έγινε αυτή η διαδικασία.»

Το δικαστήριο κατόπιν αυτού απάντησε συνολικά επί των αιτημάτων που είχαν προβληθεί και από τις δύο πλευρές και αφορούσαν σε αναγνωστέα έγγραφα.

Συγκεκριμένα η έδρα ανακοίνωσε ότι τα αιτήματα:
-περί αυτοψίας στο χώρο δολοφονίας Π.Φύσσα
-περί προσκόμισης πιστοποιητικού νοσηλείας του μάρτυρα Αχμέντ
-περί επιδείξεως φωτογραφιών των συλληφθέντων στο μάρτυρα Μοχάμεντ Αμπουχάμεντ
-περί διερεύνησης αν ο Σιατούνης ήταν υποψήφιος στο Δήμο Ελληνικού
-περί διερεύνησης αν έχει επιβληθεί ποινική δίωξη του Γ προστατευόμενου μάρτυρα
-περί κλητεύσεως κ εξετάσεως του Α. Σαμαρά
Κρίνονται αβάσιμα και απορριπτέα αφού δε θεωρείται ότι εισφέρουν στη διαδικασία.

Περί του αιτήματος της συνηγόρου Βελέντζα να μην αναγνωστούν τα έγγραφα 388,390 και να μη ληφθούν υπόψη, ομοίως κρίνεται αβάσιμο κ απορριπτέο.
Περί μη αναγνώσεως εγγράφου 331 που αφορά την Ουρανία Μιχαλολιάκου κρίνεται απορριπτέο με το ίδιο σκεπτικό όπως τα 388,390.
Περί του αιτήματος της συνηγόρου Πανταζή να μην αναγνωστεί το υπ’αριθμ.434 που αφορά σε έγγραφο του εντολέα της Μπούκουρα κρίνεται αβάσιμο και απορριπτέο και το εν λόγω έγγραφο θα εκτιμηθεί όπως όλα τα αποδεικτικά μέσα.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε επίσης την απόρριψη των εξής αιτημάτων, ως αλυσιτελώς προβαλλόμενων:
-να προσκομιστεί το CD Χατζηνικολάου
-υποβολής βίντεο από το κατάστημα Passion Lingerie, καθώς έχει ήδη προβληθεί
-να ελεγχθεί αν ο προστατευόμενος Γ πάσχει από διπολική συνδρομή, γιατί ένας τέτοιος έλεγχος θα οδηγήσει σε ταυτοποίηση του μάρτυρα

Δεκτά έκρινε τέλος τα παρακάτω:
-να ζητηθεί εάν συνεπάγεται ιατροδικαστική έκθεση για τον Εμπάρακ
-να αναγνωστεί πλήρως η απόφαση που αφορά σε περιστατικό στο Μεσολόγγι
-να ερευνηθεί στρατιωτική σχολή για Αλέξανδρο Κασιδιάρη
Αναφορικά με το αίτημα της πολιτικής αγωγής προβολής του CD με 43 φωτογραφίες που αφορά την ιατροδικαστική έκθεση Εμπάρακ, το δικαστήριο απάντησε ότι δεν έχει στην κατοχή του το εν λόγω CD και αποφάσισε την υποβολή σχετικού αιτήματος στη ΔΕΕ.
Τέλος επιφυλάχθηκε σχετικά με αναγνωστέο υπ’αριθμ.358 [Εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη τεκμηρίων κατηγορούμενου Άγγου].

IV.Αναγνωστέα έγγραφα

Στη συνέχεια η έδρα προχώρησε στην ανάγνωση ορισμένων εγγράφων που εκκρεμούσαν και συγκεκριμένα:
-του υπ’αριθμ 382 [Φάκελος περιεχομένων κινητού κατηγορουμένου Κορκοβίλη]
Παράρτημα 1-εισερχόμενα: «υπ’αριθμ.103, 26-7-2013 «παρακαλώ επικοινωνήστε στις 10 Αυγούστου έχουμε εθνικιστική κατασκήνωση στη ΝΕΔΑ με εντολή Λαγού» «[…] επικοινωνήστε τώρα με ΤΣΙΧ σοβαρό πρόβλημα» υπ’ αριθμ. 187 «Τ.Ο. Νίκαιας παρακαλώ η ασφάλεια όσο μπορεί να είναι απαραιτήτως στα γραφεία […] άμεσα τώρα 10 άτομα στην τοπική επείγον» «τα άτομα που είστε για αύριο 11 στα γραφεία παρακαλώ μη γίνει στραβή είναι στη μέση ο Λαγός» «παρακαλώ θέλει ο Λαγός 10 άτομα από την ασφάλεια να πάνε για καφέ στη Δηλιγιάννη» […] «επείγον με εντολή Λαγού πάρτε με τώρα τηλέφωνο» Υπ’ αρ. 408, Δημήτρης ΗΟΜΕ: «κάνει ιστορική αναφορά στα γεγονότα της μεταπολίτευσης μιλάει για τους Εβραίους που θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο δηλαδή θα μας τα κλάσουν τα σαπούνια» Υπ’ αρ. 431, τοπική Νίκαια: «παρακαλώ η ασφάλεια να φοράει αύριο τα πόλεως και να είναι προσεγμένη. Όσοι έχετε καπέλα να τα βάλετε» Υπ’ αρ. 455, τοπική Νίκαιας, 6-3-2013: «SOS παρακαλώ ενημερώστε με τώρα ποιος μπορεί να είναι αύριο στα δικαστήρια το πρωί είναι εντολή του Γιάννη» Υπ’ αρ. 556, τοπική Νίκαιας: «η ασφάλεια όλοι σήμερα με παραλλαγή πόλης ή μαύρες μπλούζες, γενικά ομοιομορφία»

-του υπ’αριθμ 389 [Φάκελος περιεχομένων κινητού κατηγορουμένου Ηλία Κασιδιάρη]
Εισερχόμενα: «είμαι για κατάθεση στην αστυνομία θα προλάβω να έρθω στην πλατεία Βικτωρίας, Ορέστης[..]
«μπράβο για σας και για μας και δυστυχώς για τον κάθε Έλληνα και έθνος πάντα μαζί, Μ. Κατσικάκη»[..]
«συναγωνιστή Κασιδιάρη δέξου τα συγχαρητήρια μου για το συγκλονιστικό άρθρο που έγραψες για τον Χίτλερ ,με εκτίμηση Καστανιώτης από την τοπική Θεσσαλονίκης»[..]
«Ηλία να σου πω τι είπατε χθες στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;»[..]

Στο σημείο αυτό μετά την ολοκλήρωση του υπ’αριθμ 389 εγγράφου, το δικαστήριο διέκοψε νωρίτερα λόγω αδυναμίας προβολής του υπόλοιπου οπτικοακουστικού υλικό στην Αίθουσα του Εφετείου, ανακοινώνοντας τη συνέχεια στην επόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 27/6/2018 στην Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ