Ημέρα 252: «Δεν είμαστε αγέλη ατάκτων είμαστε στρατός»

252η συνεδρίαση- Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού-24/05/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε ελάχιστη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος.

ΙΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το δικαστήριο ξεκίνησε με την ανάγνωση και την ταυτόχρονη προβολή του υπ’ αριθμ.425 εγγράφου του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελος «για τη Ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Πυρήνας Ιωαννίνων και τους βανδαλισμούς στο Εβραικό Νεκροταφείο κατά τα έτη 2002-2009» που κατέθεσε ο μάρτυρας Αλέκος Ράπτης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση (και προβολή) υλικού που εκκρεμούσε από το υπ’ αριθμ.422 το οποίο αφορά σε έγγραφα, φωτογραφίες και δημοσιεύματα που ενεχείρισε ο μάρτυρας Δημήτριος Ψαρράς στις 19-11-2013. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή, « Λόγος του Φύρερ και Καγκελαρίου του Ράιχ Αδόλφου Χίτλερ για την επέτειο αναλήψεως της Αρχής»- εκδόσεις Νέα Σπάρτη, απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου «Η Χρυσή Αυγή: η ιστορία, τα πρόσωπα, και η αλήθεια».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση των γραπτών μηνυμάτων που αντάλλαξε ο Ι.Λαγός με τη Νικολέττα Μπενέκη στις 10-7-2013 ημέρα επίθεσης στο Συνεργείο (υπ’αριθμ. 334 αναγνωστέο).

Απόσπασμα αυτών:

«Εισερχόμενο «Γιάννης Λατρειάκι» 08.34 : πήγε πολύ καλά αλλά στο τέλος κάνανε προσαγωγές,[..]
Εξερχόμενο: τους άφησαν; τελειώσατε;[..]
Εισερχόμενο: πολύ γέλιο θα στα πω στο indy γράφουν ότι τους κοπανήσαμε
Εξερχόμενο : αχαχα δεν τους κοπανήσατε;
Εισερχόμενο: και βέβαια ναι
Εξερχόμενο: ο άντρακλας μου δέρνει λαλαλα γουστάρω
Εισερχόμενο: τώρα το είδες;
Εξερχόμενο: όχι, εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις[..]
Εισερχόμενο 11.46 : [..]τώρα κατάλαβα μόνο όταν κάνω επεισόδια με θες, πάρε Παναγιώταρο live τώρα.»

Ακολούθησε η επισκόπηση φωτογραφιών από τα υπ’αριθμ 338-339-340 αναγνωστέα (κατασχεθέντα στην οικία Γεώργιου Σταμπέλου, Λεωνίδα Τσαλίκη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου αντίστοιχα, με τα συνημμένα CD και USB), που απεικόνιζαν μεταξύ άλλων πορείες και συγκεντρώσεις της ΧΑ σε πλήρη παράταξη με κράνη, ασπίδες και στολές, τατουάζ στο χέρι με το σύνθημα «sieg heil» (όπου σε επόμενη φωτογραφία φαίνεται σβησμένο), σύμβολα με ελληνικές σημαίες, αετό και σβάστικες, εκπαίδευση πολεμικών τεχνών και ναζιστικούς χαιρετισμούς των βουλευτών της ΧΑ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το κατασχεθέν USB του Παναγιώτη Ηλιόπουλου (υπ’ αριθμ.340 παράρτημα 1)που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ομιλίες των Ηλιόπουλου, Λαγού, Μιχαλολιάκου, πλάνα από συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της ΧΑ ,στο Μελιγαλά και στην κηδεία Ντερτιλή.

Από την πληθώρα των βίντεο που προβλήθηκαν επιλέγουμε ενδεικτικά τα παρακάτω με αποσπάσματα αυτών:
-Υπ’αριθμ 0026 ομιλία Ηλιόπουλου «[..] αν οι Έλληνες είναι φιλόξενοι ή όχι το δείχνουμε στην πράξη δε χρειάζεται να το δείξουμε στον Πακιστανό που ήρθε εδώ να μας βιάσει και να μας σκοτώσει..]
-Υπ’αριθμ 0043 συνέντευξη τύπου της ΧΑ μετά τις εκλογές του ’12 «[..] Μιχαλολιάκος: VENI, VIDI, VICI, με λασπολογήσατε με φιμώσατε, σας νίκησα[..] αφιερώνω αυτή τη νίκη σε όλα τα λεβεντόπαιδια με τις μαύρες μπλούζες με τα αρχαιοελληνικά γράμματα Χρυσή Αυγή[..]»
-Yπ’αριθμ 0050 κεντρική ομιλία Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών του 2012 «είμαστε εδώ, μόνο πάνω από τα πτώματα μας.. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είπανε ότι είμαστε εγκληματίες και δολοφόνοι [..] λέγανε ότι δήθεν θα κάνουν στρατόπεδα για τους λαθρομετανάστες [..] η ευθύνη που έχουμε σήμερα είναι πολύ μεγάλη, δεν είμαστε αγέλη ατάκτων είμαστε ΣΤΡΑΤΟΣ,[..] αυτό που ξεκίνησε δε θα τελειώσει εύκολα, η ΧΑ δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο όταν ελευθερώσει την πατρίδα ,μόνο όταν φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης από την πατρίδα[..]»
-Υπ’αριθμ 0096 ομιλία Λαγού στα εγκαίνια της Τ.Ο Περάματος «[..] έχουμε έρθει εδώ πέρα και τους πνίγουμε μέσα στα ίδια τους τα σπίτια[..]δεν μας ενδιέφεραν οι εκλογές, αλλά η ιδεολογία μας[..]θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους συναγωνιστές που άνοιξαν αυτή τη φωλιά[..]»
-Υπ’αριθμ 0130 πλάνα από πορεία της ΧΑ με κράνη και κοντάρια ντυμένοι στα μαύρα όπου σκίζουν την τουρκική σημαία και φωνάζουν «Σκατά στον τάφο του Κεμάλ, σκίστε το κωλόπανο» στη συνέχεια σκίζουν και τη γερμανική σημαία ενώ ακούγεται η προσταγή «σκίστε και αυτό το κωλόπανο».

Από το παράρτημα 1.4 εντός των αρχείων του σκληρού δίσκου Ηλιόπουλου ξεχωρίζει το κείμενο με τίτλο «ΧΑ Τ.Ο Πάτρας ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ» το οποίο η πολιτική αγωγή αιτήθηκε να αναγνωστεί ολόκληρο. Βάσει αποσπάσματος αυτού: «Ταχύρρυθμοι πυρήνες ΧΑ, 1η ενότητα :το πιστεύω, το ήθος και η τιμή του Χρυσαυγίτη, Βασική δομή της ΧΑ: αρχηγός, πολιτικό συμβούλιο, κεντρική επιτροπή, στελέχη, επίσημα μέλη, δόκιμα μέλη, Εσωτερικές Διεργασίες της ΧΑ: ολομέλειες, πανελλήνιο συνέδριο, η εξέλιξη στις τάξεις της ΧΑ γίνεται απολύτως αξιοκρατικά[..]βασικά στοιχεία: ανιδιοτέλεια, επιμέλεια, πειθαρχία, αφοσίωση στον αρχηγό, στον αγώνα[..]»

Από το παράρτημα 1.5 χαρακτηριστικά είναι τα γραπτά μηνύματα του Π. Ηλιόπουλου στις 21-08-2013: «μίλησα με Μπαλτάκο θα στα πω», «με ξαναφώναξε ο Μπαλτάκος, τώρα πήγα 30 λεπτά», «Είναι Χρυσή Αυγή βαμμένος».
Στη συνέχεια η έδρα προχώρησε στο υπ’αριθμ 342 αναγνωστέο που αφορά στον κατασχεθέντα σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην οικία του Αναστάσιου-Μάριου Αναδιώτη όπου και προβλήθηκαν φωτογραφίες με όπλα, γεμιστήρες, ασκήσεις σκοποβολής ναζιστικά σύμβολα, τον Χίτλερ (ein kampf), τάγματα στη Νίκαια, συγκεντρώσεις στο Μελιγαλά, κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Στο σημείο αυτό και μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρου, το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 29-05-2018 στην Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού καλώντας την υπεράσπιση και την πολιτική αγωγή να προσκομίσουν στην επόμενη συνεδρίαση τα επιλεγμένα έγγραφα προς ανάγνωση από τους σκληρούς δίσκους Κασιδιάρη (υπ’αριθμ.329) και Πατέλη (υπ’αριθμ.350)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ