ΗΜΕΡΑ 20: “ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ”

20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο και δικάσιμοι του μηνός Νοεμβρίου 2015

Στη σημερινή δικάσιμο παρατηρήθηκαν αρκετές άδειες θέσεις στον χώρο του κοινού αν και οι αστυνομικές αρχές επιτρέπουν πλέον (με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας) την είσοδο σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Η αίθουσα του δικαστηρίου παραμένει πάντα η ίδια ενώ μάθαμε ότι στην προτεινόμενη για την εκδίκαση της παρούσας δίκης, αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο «Noor One». Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Άρειο Πάγο, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η πρόεδρος της παρούσας έδρας κυρία Λεπενιώτου ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι θα ζητηθεί οι σύνεδροι της που απασχολούνται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, να παυτούν από τα εκεί καθήκοντά τους, ώστε να μπορεί η παρούσα σύνθεση να συνεδριάζει κάθε μέρα ή έστω 3 φορές την εβδομάδα. Εν συνεχεία έδωσε τις Δικασίμους του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2015 και οι οποίες είναι για τις 4,6,10,12,18,19,24 και 25 του μηνός

II. Παρουσία και εκπροσώπηση των κατηγορουμένων

Παρόντες κατά την έναρξη της διαδικασίας ήταν δεκατρείς (13) κατηγορούμενοι. Δέκα (10) κατηγορούμενοι σημειώθηκαν ως απόντες. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, ενώ τους λοιπούς συνηγόρους που απουσίαζαν κατά την έναρξη της διαδικασίας κάλυψαν προσωρινά οι συνάδελφοί τους. Παρούσα για πρώτη φορά ήταν και η κατηγορούμενη Νικολέτα Μπενέκη.

ΙΙI. Κώλυμα στο πρόσωπο της μάρτυρος Ειρήνης Φύσσα.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της Ειρήνης Φύσσα, η οποία αναμενόταν να συνεχίσει την κατάθεσή της κατά τη σημερινή συνεδρίαση, προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση από την οποία δείκνυται ότι η πελάτης της παρουσιάζει έντονες νευροφυτικές διαταραχές οι οποίες της επιβάλλουν να παραμείνει κλινήρης και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποίο θα επανέλθει.

 ΙV. Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Παύλου Σεϊρλή. Ερωτήσεις έδρας.

Πρόεδρος: Με τι ασχολείστε;

Π. Σεϊρλής: Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος

Πρόεδρος: Η σχέση σας με τον Π.Φύσσα; Πόσο συχνά βρισκόσασταν;

Π. Σεϊρλής: Είμαστε φίλοι. Τον γνώριζα 6 χρόνια. Συναντιόμασταν τακτικά.

Πρόεδρος: Πείτε μας

Π. Σεϊρλής: Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013 μιλήσαμε το μεσημέρι για να δούμε τον αγώνα και το βράδυ στο ημίχρονο είδα αναπάντητη. Τον κάλεσα πίσω. Στην λήξη του ημιχρόνου εγώ ήμουν σε άλλη καφετέρια στο ‘‘Σουβενίρ’’ περίπου 200 μέτρα μακριά. Μου είπε που ήταν για να δούμε μαζί τον αγώνα. Έγινε κακή συνεννόηση γιατί εκεί που ήμασταν εμείς δεν χωρούσαμε άλλοι. Οπότε πήγαμε εμείς εκεί. Ξυπόλυτος, Μελαχρινόπουλος, Λίνα, συνολικά 8 άτομα. Εκεί χωράγαμε να κάτσουμε. Αφού παρκάραμε στην Π. Μελά είδαμε έναν κύριο με μαύρη μπλούζα και παραλλαγή, μου έκανε εντύπωση το τατουάζ. Απέναντι μου καθόταν μια παρέα τριών ατόμων. Παρατήρησα κινητικότητα, μας κοίταζαν και έστελναν συνέχεια μηνύματα αλλά δεν είπαμε τίποτα.

Πρόεδρος: Ο ένας έξω και οι άλλοι τρεις μέσα ποιοί ήταν;

Π. Σεϊρλής: Αναγνώρισα από πολλές φωτογραφίες που είδα τον Σεπτέμβρη στο Εφετείο τον Μιχάλαρο, αυτόν που έβγαινε δηλαδή και μέσα αναγνώρισα τον Άγγο και τον Τσαλίκη. Ο Άγγος μάλιστα μέσα στο μαγαζί σκόνταψε κάποια στιγμή πάνω μου και μου ζήτησε συγγνώμη και εγώ του είπα ‘εγώ συγγνώμη αδελφέ’. Είμασταν δέκα άτομα πληρώσαμε και φύγαμε. Βγαίνοντας από την καφετέρια είδα σίγουρα 4 άτομα ο ένας σίγουρα κράταγε ρόπαλο. Επικράτησε φόβος. Ήταν μαυροντυμένοι με παραλλαγές, ένας κράταγε καδρόνι.

Πρόεδρος: 4 από 20 είναι μεγάλη διαφορά.

Π. Σεϊρλής: Δεν είχε φώς αλλά σίγουρα είδα 4. Ένας μικρόσωμος με ριγέ μπλούζα μας δήλωσε ότι ήταν αστυνομικός, μας πλησίασε και μας είπε να φύγουμε. Του είπαμε ότι το μόνο που θέλαμε ήταν να πάρουμε τα αυτοκίνητα και να φύγουμε, αυτός πηγαινοερχόταν. Εμείς είπαμε να πάμε προς Π. Τσαλδάρη στην πλατεία να πιούμε μια μπύρα να ηρεμήσουμε λίγο και να φύγουμε, είχαμε φοβηθεί. Φθάνοντας στην Παναγή Τσαλδάρη, βάλαμε σε ένα ταξί έναν φίλο, τον Χρήστο που ήταν αδιάθετος. Εμφανίστηκε και μία ομάδα ΔΙΑΣ. Στη συνέχεια έρχεται ένα ασημί αυτοκίνητο στο οποίο ήταν η Σκαρπέλη και η Μπαξεβανάκη πίσω. Μπροστά  ο Ρουπακιάς κι ένας κοντοκουρεμένος, μας ρώτησαν που είναι η Κεφαλληνίας. Οι υπόλοιποι αρχίζουν να απειλούν και μαζεύονται 30-40 με ρόπαλά και να επιτίθενται, αναγνωρίζω τον Αναδιώτη. Μας χτυπάνε από παντού, εμένα με χτύπησαν με κράνος και χτυπάνε και τον Μελαχρινόπουλο που είχε εγκλωβιστεί μαζί με τον Παύλο. Τρέξαμε προς Λαμπράκη, κι εμένα με απομόνωσαν αλλά κατάφερα να ξεφύγω. Μας κυνηγούσαν στα στενά, ψάχναμε να κρυφτούμε. Έχω δει πάλι το ασημένιο ΙΧ, έχω δει άνθρωπο να βγαίνει αλλά μετά κρύφτηκα. Μπαίνουμε σε μια πιλοτή εκεί κοντά, κυνηγημένοι από άτομα με μηχανές που φωνάζουν «βγείτε έξω» και βρίζουν. Όταν είδαμε κι άλλη αστυνομική δύναμη βγήκαμε. Ενώ εμείς είχαμε καλέσει αστυνομία νωρίτερα και είπαμε στους αστυνομικούς ότι μας κυνηγούσαν, μας βαλαν χειροπέδες και μας οδήγησαν με δύο περιπολικά στο ΑΤ Κερατσινίου. Ήμουν με τον Μαντά, τον Ξυπόλυτο και τον Χατζηευστρατίου. Μας βάλανε μέσα μαζί με τον δολοφόνο πράγμα που το καταλάβαμε στην πορεία. Ο δολοφόνος ήταν άνετος, μιλούσε στο κινητό και μας έλεγε μην νομίζετε πως είμαι μ’ αυτούς. Μετά χτύπησε την πόρτα και ζήτησε απ’ τον φρουρό να τον πάνε αλλού. Τότε καταλάβαμε ότι μάλλον ήταν ο δολοφόνος. Ο Μελαχρινόπουλος είδε σίγουρα τον Ρουπακιά να ρίχνει τις μαχαιριές στον Παύλο.

Πρόεδρος: Είπατε είδατε το ασημί αμάξι;

Π. Σεϊρλής: Με την άκρη του ματιού μου. Άνθρωπος που κατεβαίνει την Π.Τσαλδάρη ανάποδα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Είναι σαν να πηγαίνεις ανάποδα στον δρόμο κάτω από την βουλή, είναι κεντρικός δρόμος.

Πρόεδρος: Ο Παύλος πως ήταν ; Η μουσική, οι στίχοι του;

Π. Σεϊρλής: Όλη η παρέα ασχολούμαστε με τη μουσική και είμαστε ανθρωπιστές και μας αρέσει η αλληλεγγύη. Ο Παύλος ήταν ο μέντοράς μας. Πάντα σκοπός του ήταν το καλό και στη Χιπ Χοπ κοινότητα είναι αναγνωρισμένο το έργο του.

Πρόεδρος: Αυτό τον έφερε σε αντιπαράθεση;

Π. Σεϊρλής: Ποτέ κανείς από εμάς δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με τη ΧΑ, δεν θέλαμε καυγάδες. Αυτό που γνωρίζω και έμαθα μετά το θάνατο του Παύλου γιατί δεν ασχολούμαι με κόμματα, είναι οτι είναι οργάνωση τρελών που δολοφονούν όποιον δεν είναι μαζί τους. Είναι απόγονοι των ναζί. Κινούνται σαν στρατός, οπλισμένοι, μόνο με εντολές.

Πρόεδρος: Τι είναι το τάγμα εφόδου; είναι αλυσιδωτή οργάνωση; Ηγείται κάποιος; 

Π. Σεϊρλής: Όλοι παίρνουν εντολές από τον αρχηγό, όλα είναι αλυσίδα. Ο Πατέλης έστειλε μήνυμα «όλοι σε 15 λεπτά στα γραφεία». Οι 4 που ήταν στην καφετέρια οργάνωσαν τους άλλους. Ο Λαγός είναι άνωθεν του Πατέλη.

Πρόεδρος: Άλλες ενέργειες της ΧΑ γνωρίζετε;

Π. Σεϊρλής: Άκουσα για Αιγύπτιους, αφισοκολλητές και τη δολοφονία Λουκμάν.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν μπήκατε μέσα στην καφετέρια; Λέτε οτι ήταν προσχεδιασμένο; Πως ξέρανε οτι εκείνο το βράδυ ο Παύλος θα πάει στο Κοράλλι;

Π. Σεϊρλής : Ήταν προσχεδιασμένο. Τον Παύλο όμως τυχαία τον είδαν στο κοράλλι. Δίπλα στον Παύλο όταν έγινε η επίθεση ήταν σίγουρα ο Μελαχρινόπουλος, τον είδα. Τις κοπέλες τις είχαμε διώξει. Η Χρύσα ζήτησε βοήθεια απ’ τους αστυνομικούς. Νομίζω οτι η συγκεκριμένη ομάδα πρώτα παίρνει εντολή και μετά κινείται.

Αναπλ. Εισαγγελέας: Έχετε δώσει τρεις διαφορετικές καταθέσεις.

Π. Σεϊρλής: Βρισκόμουν σε σύγχυση, άυπνος, φοβισμένος. Η πρώτη κατάθεση ήταν 10 ώρες μετά. Προσπαθούσα να βάλλω τα γεγονότα σε τάξη. Ο δολοφόνος είχε το θράσος να μας κεράσει τσιγάρο νωρίτερα.

Σύνεδρος: Είπατε σας φώναζαν. Τι φώναζαν;

Π. Σεϊρλής: «Ελάτε εδώ ρε κότες, πούστηδες, ελάτε εδώ ρε μουνιά να σας σφάξουμε». Κάποια στιγμή γυρνάω το κεφάλι και τους βλέπω να έρχονται. Όταν κάποιος έρχεται έτσι οπλισμένος έρχεται πάντα για κακό.

V. Ερωτήσεις πολιτικής αγωγής.

Γ. Μαραγκός (συνήγορος οικογένειας Φύσσα): Ποιός ήταν ο στόχος της επίθεσης;

Π. Σεϊρλής: Η παρέα μας

Γ. Μαραγκός: Γιατί ο Ρουπακιάς κατευθύνθηκε μόνο προς τον Παύλο; Γιατί μαχαιρώθηκε μόνο ο Παύλος και όχι ο Μελαχρινόπουλος;

Π. Σεϊρλής: Αν ο στόχος ήταν ο Μελαχρινόπουλος τότε θα ήταν απλά νεκρός.

Γ. Μαραγκός: Ποιός είναι πάνω απ’ την οργάνωση της περιοχής;

Π. Σεϊρλής: Ο Λαγός.

Γ. Μαραγκός: Τα τραγούδια τι περιεχόμενο είχαν;

Π. Σεϊρλής: Είχαν και αντιναζιστικό και αντιφασιστικό αλλά και ερωτικό περιεχόμενο.

Γ. Μαραγκός: Η δράση του Παύλου ενοχλούσε τοπικά;

Π. Σεϊρλής: Ναι σίγουρα ενοχλούσε τη Χρυσή Αυγή.

Γ. Μαραγκός: Είπατε οτι εγκλωβιστήκατε, γιατί κατευθύνθηκε το μαχαίρι στον Παύλο;

Πρόεδρος: Τα έχει πει ο μάρτυρας.

***

Α. Τζέλης (πολιτική αγωγή, συνήγορος οικογένειας Φύσσα): Το τατουάζ που αναφέρατε τι ήταν;

Π. Σεϊρλής: Μαίανδρος.

Α. Τζέλης: Αυτός που σας πλησίασε προσπάθησε να σας καθοδηγήσει προς τα που θα πάτε;

Π. Σεϊρλής: Όχι.

Α. Τζέλης: Είχατε όπλα μέσα στο Κοράλλι; Προκαλούσατε φόβο στη ΧΑ;

Π. Σεϊρλής: Όχι.

Α. Τζέλης: Ποιοί συνελήφθησαν εκείνη την ώρα;

Π. Σεϊρλής: Μόνο η παρέα του Παύλου.

Α. Τζέλης: Μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία του Παύλου τι υπέπεσε στην αντίληψή σας;

Π. Σεϊρλής: Οι άλλες επιθέσεις που ανέφερα.

Α. Τζέλης: Η μεθοδολογία των άλλων επιθέσεων είναι ίδια με την δική σας;

Π. Σεϊρλής: Ναι οι ομοιότητες είναι εμφανείς. Ξέρω οτι επιτέθηκαν και στη γειτονιά μου στο Ρουφ σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια . Ξέρω και για την άλλη επίθεση κοντά στην περιοχή που μένω, πάνω από την Πειραιώς, στα Πετράλωνα.

***

Β. Κουγιάτσου (πολιτική αγωγή υπόθεση Φύσσα) : Απ’ όλη την παρέα σας ποιός δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις;

Π. Σεϊρλής: Ο Παύλος.

Β. Κουγιάτσου (πολιτική αγωγή υπόθεση Φύσσα): Πόσο κοντά μαλλιά είχε ο οδηγός του αυτοκινήτου;
Π. Σεϊρλής: 2 πόντους.

***

Χ. Παπαδοπούλου (πολιτική αγωγή υπόθεση Φύσσα): Πόση ώρα μιλούσατε με τον διαμεσολαβητή;

Π. Σεϊρλής: Ένα τέταρτο.

Χ. Παπαδοπούλου: Οι ανθρωπιστικές δράσεις που έκανε ο Παύλος ήταν μόνο για Έλληνες όπως αυτές των Χρισαυγιτών;

Π. Σεϊρλής: Όχι.

***

Ε. Τομπαζόγλου (πολιτική αγωγή υπόθεση Φύσσα): Οι αστυνομικοί που ήρθαν στην πυλωτή έδειξαν να γνωρίζουν το περιστατικό τους είπατε πως είχατε κάνει κλήση εσείς;

Π. Σεϊρλής: Ναι το αναφέραμε.

Ε. Τομπαζόγλου: Ο Ρουπακιάς πως ήταν στο κελί;

Π. Σεϊρλής: Εκ των υστέρων σκέφτομαι πως έδειχνε αγχωμένος, έστελνε συνέχεια μηνύματα.

***

Τ. Ζωτος (πολιτική αγωγή υπόθεση αλιεργατών): Ήσασταν σε άλλο καφέ; Που ήταν αυτό;

Π. Σεϊρλής: Στην οδό Σαλαμίνας.

Τ. Ζωτος: Πότε είδατε πρώτη φορά την ομάδα Δίας;

Π. Σεϊρλής: Στην Π. Τσαλδάρη.

H πρόεδρος ζητάει από τον συνήγορο να μην γίνονται επαναλήψεις και να ρωτάει για την δική του υπόθεση.

Τ. Ζώτος: (δείχνει φωτογραφίες από τους σκληρούς δίσκους των κατηγορούμενων Σκαρπέλη και Πατέλη στον μάρτυρα). Πείτε μου αν βλέπετε μια εκκλησιαστική χορωδία, μια ομάδα προσκόπων, οπαδούς κόμματος ή μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας; Περιγράψτε μας την εξωτερική εμφάνιση των επιτιθέμενων

Π. Σεϊρλής: Είναι στρατιωτική ομάδα. Στρατιωτικά παντελόνια, άρβυλα, μαύρες μπλούζες, παραταγμένοι, στοιχισμένοι.

***

Θ. Καμπαγιάννης (πολιτική αγωγή υπόθεση αλιεργατών): Ποιός ήταν ο μεγαλύτερος ηλικιακά στη παρέα σας;

Π. Σεϊρλής: Ο Παύλος και μετά εγώ. Τότε ήμουν 29. Οι άλλοι ήταν μεγαλύτεροι από εμάς.

Θ. Καμπαγιάννης: Τι παραλλαγή φορούσαν οι επιτιθέμενοι;

Π. Σεϊρλής: Του σώματος αλπινιστών, άσπρο, γκρι, ανοιχτό γκρι, μαύρο.

O Θ. Καμπαγιάννης δείχνει φωτογραφίες και ρωτάει τον Σεϊρλή αν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα στο ακροατήριο. Η υπεράσπιση διαμαρτύρεται και ο κος Καμπαγιάννης διαμαρτύρεται επίσης πως έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλλει το ερώτημα και το δικαστήριο αν κρίνει ότι δεν μπορεί να απαντηθεί, μπορεί να την απαγορεύσει. Η υπεράσπιση ισχυρίζεται πως η φωτογραφία δεν ανήκει στα αναγνωστέα.

Η πρόεδρος λέει πως ο συνήγορος έχει το δικαίωμα προσκόμισης οποιασδήποτε φωτογραφίας, άσχετα αν δεν ανήκει στα αναγνωστέα ενώ προσθέτει πως η υπεράσπιση μπορεί να σχολιάσει ανάλογα. Από τις φωτογραφίες ο μάρτυρας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Μιχάλαρο.

Θ. Καμπαγιάννης: Υπήρξε διαδικασία συγκρότησης της επίθεσης;

Π. Σεϊρλής: Ναι υπήρξε.

***

Κ. Παπαδάκης (πολιτική αγωγή  υπόθεση αλιεργατών): Πόσο καιρό έγραφε τραγούδια ο Φύσσας;

Π. Σεϊρλής: 15 χρόνια. Είχε και βίντεο κλιπ.

Κ. Παπαδάκης: Σας δόθηκε η εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να δημιουργήσουν επεισόδιο στο μαγαζί;

Π. Σεϊρλής: Όχι.

Κ. Παπαδάκης: Είδατε τον διαμεσολαβητή αργότερα στο τμήμα;

Π. Σεϊρλής: Όχι.

***

Χ. Στρατής (πολιτική αγωγή για το ΠΑΜΕ): Έχετε δει κάτι αναφορικά με την επίθεση στο ΠΑΜΕ;

Π. Σεϊρλής: Ναι, ένα βίντεο στο διαδίκτυο.

Χ. Στρατής: Πως λέγεται το βίντεο;

Π. Σεϊρλής: Πούτσα Πλέμπα και Εργατιά.

Χ. Στρατής: Τη φράση ό,τι κινείται σφάζεται ποιός τη λέει;

Π. Σεϊρλής: Ο Πατέλης.

Χ. Στρατής: Εμφανίζεται να κάνει ευχή ή να δίνει εντολή;

Π. Σεϊρλής: Να δίνει εντολή.

Χ. Στρατής : Ποιός είναι ο αρχηγός της ΧΑ;

Σεϊρλής: Ο Μιχαλολιάκος.

Χ. Στρατής: Είναι μέλη του κοινοβουλίου άλλα μέλη της ΧΑ;

Σεϊρλής: Ναι.

Χ. Στρατής: Ξέρετε τι είπε ο Ρουπακιάς κατά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς;

Π. Σεϊρλής: Άκουσα οτι είπε “είμαι δικός σας”.

Χ. Στρατής: Ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος ήταν και τότε βουλευτές και εκφράζανε πολιτικά τη ΧΑ;

Π. Σεϊρλής: Ναι.

VI. Ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης

Γ. Σωτηρόπουλος (συνήγορος Ι. Άγγου): Πόσα ήταν τα αυτοκίνητα που θέλατε να πάρετε;

Π. Σεϊρλής: 2

Γ. Σωτηρόπουλος: Αν δεν υπήρχε διαμεσολαβητής Θα είχατε κατευθυνθεί προς την Τσαλδάρη;

Π. Σεϊρλής: Ναι λόγω φόβου.

Γ. Σωτηρόπουλος: Αφού στο Κοράλλι δεν υπήρχε αντιπαράθεση γιατί ήρθε αυτός ο άνθρωπος και σας είπε να φύγετε;

Π. Σεϊρλής: Προφανώς είδε την κατάσταση έξω.

Γ. Σωτηρόπουλος: Τι ώρα φύγατε απ’το Κοράλλι; Στην κατάθεση στον Πειραιά είπατε 5 λεπτά πριν.

Π. Σεϊρλής: Το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Γ. Σωτηρόπουλος: Πόσο μακριά από το σημείο του φόνου ήσασταν;

Π. Σεϊρλής 30-40 μέτρα.

Γ. Σωτηρόπουλος: Αντιληφθήκατε μέσα σε ελάχιστο χρόνο που τρέχατε πως υπήρχε συγκροτημένη ομάδα;

Π. Σεϊρλής Ναι απ΄τον τρόπο που κινούνταν.

***

Ν. Κοντοβαζενίτης (συνήγορος Α. Αναδιώτη): Όταν γινόταν η διαμάχη Ρουπακιά-Παύλου που ήσασταν;

Π. Σεϊρλής: Στην πυλωτή.

Ν. Κοντοβαζενίτης: Οδό και αριθμό θυμάστε; 

Π. Σεϊρλής: Όχι ήταν δύο στενά πιο πέρα.

Ν. Κοντοβαζενίτης: Για τον Αναδιώτη σας επιδείχθηκαν πολλές φωτογραφίες; Ολόσωμές ή μόνο κεφάλι;

Π. Σεϊρλής: Πολλές είχε και ολόσωμη. Ο Αναδιώτης είναι αυτός που πιθανόν μου επιτέθηκε.

Ν. Κοντοβαζενίτης: Εκεί που λέτε οτι πιθανόν σας επιτέθηκε ο Αναδιώτης πόσο μακριά από τη δολοφονία είναι;

Π. Σεϊρλής 5-10 μέτρα.

Ν. Κοντοβαζενίτης: Πως λένε την καφετέρια που ήσασταν;

Π. Σεϊρλής: Σουβενίρ

Ν. Κοντοβαζενίτης: Ήσασταν απ’ την αρχή του αγώνα εκεί;

Π. Σεϊρλής: Ναι

***

Δ. Βελέτζα: Είχε κίνηση στην Τσαλδάρη;

Π. Σεϊρλής: Ναι αλλά όχι αυξημένη

Δ. Βελέτζα: Ο καιρός πως ήταν;

Π. Σεϊρλής: Καλός

Δ. Βελέτζα: Τι φορούσατε;

Π. Σεϊρλής: Λευκη μπλουζα, βερμουδα

Δ. Βελέτζα: Τι χρωμα βερμούδα;

Π. Σεϊρλής: Τζιν

Δ. Βελέτζα: Από το Κοράλλι προς την Τσαλδάρη πως περπατάγατε;

Π. Σεϊρλής: Με σταθερό βηματισμό

Δ. Βελέτζα: Ταξί για τον ασθενή πόσο γρήγορα βρήκατε;

Π. Σεϊρλής: Άμεσα

Δ. Βελέτζα: Ο ασθενής τι είχε;

Πρόεδρος: Άλλη ερώτηση

Δ. Βελέτζα: Δεν είπατε στην κατάθεσή σας πως σας είπαν “ελάτε να ..”, είπατε πως είπαν “ελάτε ρε κότες”.

Π. Σεϊρλής: Σας είπα και νωρίτερα πως ήμουν άυπνος τρομαγμένος και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η κηδεία του Παύλου

***

Ο Β. Οπλαντζάκης (συνήγορος Καζαντζόγλου) προσκόμισε χάρτες της περιοχής προκειμένου να εξετάσει τον μάρτυρα. Οι συνήγοροι σηκώθηκαν όρθιοι για να μπορούν να δουν. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τ. Ζώτος και λέει στην Πρόεδρο: «Αντιλαμβάνεστε πως αν είχαμε τον προτζέκτορα…».

Ο Οπλαντζάκης εντοπίζει την Π. Τσαλδάρη στον χάρτη εν μέσω διαμαρτυριών ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτύρονται ότι τους φωτογραφίζουν οι ρεπόρτερς που θέλουν ένα στιγμιότυπο με τους συνηγόρους όρθιους και τους χάρτες ανοιχτούς.

Β. Οπλαντζάκης: Τι ώρα φύγατε απ’το Σουβενίρ και για ποιό λόγο;

Π. Σεϊρλής: Για να ενωθούμε με την παρέα μας και να περάσουμε μαζί τη βραδιά.

Β. Οπλαντζάκης: Λέτε στην κατάθεσή σας στις 18/9 πως ένας από τους 4 κρατούσε μαδέρι, υπήρχε οικοδομή εκεί γύρω;

Π. Σεϊρλής : Δεν ξέρω.

Β. Οπλαντζάκης: Αφού αυτοί ήταν 4 και εσείς 9 γιατί δεν πήρατε τα αυτοκίνητά σας να φύγετε;

Π. Σεϊρλής:  Είδαμε οπλισμό

Β. Οπλαντζάκης: Είστε γεροδεμένος, γιατί δεν υπερασπιστήκατε τον φίλο σας;

Π. Σεϊρλής:  Φοβήθηκα.

Β. Οπλαντζάκης:. Κοιτάξτε τον κύριο Καζαντζόγλου (σηκώνει τον κατηγορούμενο όρθιο), τον αναγνωρίζετε;

Π. Σεϊρλής:   Όχι.

Β. Οπλαντζάκης:  Να γραφτεί στα πρακτικά.

***

Ι. Παγώνας (συνήγορος Ι. Κομιανού): Από την μοτοπορεία σας ακολούθησαν κάποιοι;

Π. Σεϊρλής:    Ναι

Ι. Παγώνας: Ποιά άτομα;

Π. Σεϊρλής: Δεν ξέρω.

***

Χ. Τσάγκας (συνήγορος Α Μιχάλαρου): Μετά το έγκλημα είχατε επαφή με τους υπόλοιπους;

Π. Σεϊρλής: Όχι έκανα δική μου οικογένεια.

Χ. Τσάγκας.: Με ποιά πρόσωπα από την παρέα τρέξατε και φύγατε;

Π. Σεϊρλής: Βοήθησα ένα άτομο και μετά έφυγα μόνος μου.

Χ. Τσάγκας: Όταν είδατε τον Ρουπακιά στο τμήμα αναγνωρίσατε οτι ήταν και μέσα στο αυτοκίνητο;

Π. Σεϊρλής: Όχι

***

Δ. Γκαβέλας.: Πότε είδατε το βίντεο με τον Πατέλη;

Π. Σεϊρλής: Πριν 2-3 μέρες

Δ. Γκαβέλας: Ψάξατε να μάθετε αν το βίντεο αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό και αν έγιναν πράξη τα όσα είδατε;

Η Ε. Ζαφειρίου (πολιτική αγωγή ΠΑΜΕ) σχολίασε: Αν σφάξανε ό,τι κινείται;

Π. Σεϊρλής: Εννοείτε δολοφονία; Όχι δεν έψαξα.

***

Γ. Ρουμπέκας (συνήγορος Γ. Ρουπακιά).: Τι εικόνα σας έδωσαν οι ματιές απ’ τους άλλους; Απλές; Απειλητικές; Γιατί μιλάτε για κινητικότητα;

Π. Σεϊρλής: Τους έβλεπα να στέλνουν συνέχεια μηνύματα.

Γ. Ρουμπέκας: Τι παρακολουθούσατε, τον αγώνα ή τους απέναντι;

Π. Σεϊρλής: Τον αγώνα και την παρέα μου.

Γ. Ρουμπέκας: Τότε τι βλέπατε τελικά; Τι πήγατε να κάνετε εκεί;

Πρόεδρος: Αποκλείεται να τα έβλεπε όλα;

Γ. Ρουμπέκας: το Κοράλλι είχε μεγάλους χώρους;

Π. Σεϊρλής: Δεν θυμάμαι.

Γ. Ρουμπέκας: Τα πεζοδρόμια στη Π. ΤΣαλδάρη είναι φαρδιά ή στενά;

Π. Σεϊρλής: Είναι φαρδιά.

Γ. Ρουμπέκας: Γιατί βγήκατε προς τα έξω και όχι προς την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου;

Π. Σεϊρλής: Απλά τρέχαμε.

Γ. Ρουμπέκας: Στην ανακρίτρια είπατε για επίθεση σε πρόσωπο και ώμους. Προανακριτικά είπατε δε θυμάστε χτυπήματα. Τι ισχύει;

Π. Σεϊρλής: Ισχύει οτι σκεφτόμουν την κηδεία του φίλου μου.

Γ. Ρουμπέκας: Πως αναγνωρίσατε τον Ρουπακιά 6 μήνες μετά και δεν τον αναγνωρίσατε αμέσως στο κρατητήριο;

Πρόεδρος: Κύριε Ρουμπέκα, Ποιά είναι η θέση του πελάτη σας Ρουπακιά;

Στο σημείο αυτό ο Α. Τζέλης σηκώθηκε φανερά εκνευρισμένος από την θέση του και την ώρα που αποχωρούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους υπαινιγμούς του Ρουμπέκα ο κος Μιχαλόλιας ψελίζει τη φράση «Είσαι καραγκιόζης». Η Ελ. Τομπατζόγλου σηκώνεται από την θέση της, ανοίγει το μικρόφωνο και καταγγέλλει στην έδρα: “ο Μιχαλόλιας αποκάλεσε τον Τζέλη καραγκιόζη“.

Ο Μιχαλόλιας αρνείται στη συνέχεια να παραδεχθεί την φραστική του επίθεση στον Α. Τζέλη και η Ελ. Τομπατζόγλου συνεχίζει: “Εκτός από φασίστες είσαστε και άνανδροι”

Με αυτή την ένταση η έδρα αποχώρησε και η συνεδρίαση έληξε. Επόμενη δικάσιμος Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

 Φωτο: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ