Την άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου με 195 ψήφους αποφάσισε η Βουλή

Vouli Watch/Ειρήνη Κωστάκη

Την άρση της ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ψηφοφορία, μετά και την θετική εισήγηση της αρμόδιας Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Αρνητική η ψήφος της Βουλής για άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.
Η Βουλή προχώρησε κατευθείαν σε ψηφοφορία, καθώς τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και ο κ. Μιχαλολιάκος, επέλεξαν να απέχουν της διαδικασίας και ως εκ τού΄τόυ να μην τοποθετηθούν καν στην Ολομέλεια. Επί των 203 παρόντων, ο κ. Μιχαλολιάκος στην κατηγορία για απειλές κατά δημοσιογράφων και λόγο μίσους σε σε δημόσια ομιλία του το 2011, έλαβε 195 υπέρ της άρσης ασυλίας του, 6 κατά και 2 «παρών». Για την υπόθεση του κ. Καμμένου, που αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που στεγάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επί της Λεωφόρου Συγγρού, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν μόλις 21 βουλευτές, 157 κατά και 25 «παρών».
Στην αρμόδια Επιτροπή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και των ΑνΕλ είχαν υπερψηφίσει την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου, ενώ στην περίπτωση του κ. Καμμένου, υπέρ της άρσης ασυλίας είχαν ψηφίσει η ΝΔ και το Ποτάμι, «παρών» το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενώ κατά της άρσης ασυλίας του υπουργού κ. Καμμένου ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑνΕλ.

Πηγή:  Vouli Watch

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ