ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ “ΕΘΝΟΥΣ” ΚΑΙ Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πηγή: ethnos.gr

Ακριβώς όπως έχει πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν με μέλη του μορφώματος που συνελήφθησαν για παράνομες πράξεις, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «άδειασε» το μέχρι πρόσφατα πρωτοπαλίκαρό του και τον απέλυσε από το γραφείο του στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, ο 42χρονος οδηγούνταν στη φυλακή, καθώς οι Αρχές έκριναν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του. Μολονότι ο Μιχαλολιάκος αποκήρυξε έμμεσα το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ο πρόεδρος της Βουλής είχε προλάβει να ξεκινήσει πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος του Χρ. Ζέρβα.

Πηγές του Κοινοβουλίου επισημαίνουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι αναμένεται να επιβληθεί ποινή απόλυσης, αλλά και να απαιτηθεί η επιστροφή μέχρι και 12 μισθών από τον 42χρονο κατηγορούμενο. Μέσα σε λίγα 24ωρα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήρε την «ασυλία» από το στέλεχός της και από τη λυσσαλέα υποστήριξή του πέρασε στην προσφιλή της τακτική «δεν τον ξέρουμε». Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, ημέρα που το «Εθνος» αποκάλυπτε την ενεργό συμμετοχή του Χρ. Ζέρβα στο «Τάγμα Εφόδου» της Νίκαιας, δημοσιεύοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη, τον Ηλία Κασιδιάρη και την Ουρανία Μιχαλολιάκου, η Χρυσή Αυγή εξαπέλυε επίθεση κατά της εφημερίδας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Στην αρχή της εβδομάδας η «γραμμή» της οργάνωσης ήταν «στηρίζουμε το στέλεχός μας», και έτσι οι συντάκτες της ανακοίνωσης έγραφαν για «Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και στοχοποίησης Εθνικιστών από τη φυλλάδα του Μπόμπολα ?Εθνος?». Η Χρυσή Αυγή κατηγορούσε τον εκδότη και τους συντάκτες της εφημερίδας για σχέσεις με τρομοκράτες, γράφοντας ότι «αμαρτωλό παρελθόν ως προοίμιο των τρομοκρατών θυμήθηκαν τα ?σαΐνια? της εφημερίδας του Μπόμπολα», ενώ τούς συνέδεε ευθέως με «παροχή πληροφοριών προς βομβιστές» και με «παραπληροφόρηση του κοινού».

«Ηθική αυτουργία»
Η μονταζιέρα του ναζιστικού μορφώματος έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει το «Εθνος» για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση στην καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του 42χρονου. Οταν ο Χρ. Ζέρβας ήταν ακόμα συναγωνιστής, η Χρυσή Αυγή έγραφε: «Στο παρελθόν, η εν λόγω φυλλάδα είχε πραγματοποιήσει εκτενές αφιέρωμα με όνομα και διεύθυνση, μη τυχόν και χάσουν τον δρόμο οι ?κοινωνικοί επαναστάτες?, στο μαγαζί Συναγωνιστή στους Αμπελόκηπους, με αποτέλεσμα την βομβιστική ενέργεια εις βάρος αυτού του καταστήματος», ενώ σε δημοσίευμα του 2014, «είναι ηθικοί αυτουργοί για την εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια». Η ανακοίνωση του μορφώματος της περασμένης Δευτέρας απαντούσε και στο δημοσίευμα του «Εθνους» με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, στα οποία ο 42χρονος είχε «συλληφθεί» από τον φακό να στέκεται δίπλα στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη, την Ουρανία Μιχαλολιάκου, τον Ηλ. Κασιδιάρη και πρωτοπαλίκαρα του Τάγματος Εφόδου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, στις οποίες στοχοποιούσαν την εφημερίδα «Εθνος» και τους συντάκτες της.
Αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, στις οποίες στοχοποιούσαν την εφημερίδα «Εθνος» και τους συντάκτες της.

«Τώρα προβαίνουν σε δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν προ 5 ετών, κάνοντας λόγο για ”τάγματα εφόδου” και αφήνοντας υπονοούμενα ότι η βιντεοσκόπηση σταματά ”για λόγους που εύκολα γίνονται αντιληπτοί” και άλλα παρόμοια προπαγανδιστικά και φαιδρά, προκειμένου να στοχοποιήσουν εκ νέου τον Συναγωνιστή και να δώσουν ηθικό στους τρομοκράτες της αριστεράς, που επιτέθηκαν με δολοφονικό σκοπό στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως της Χρυσής Αυγής.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζει το ”Εθνος” με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κλίματος, στην πραγματικότητα είναι από τον Δεκέμβριο του 2012», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του μορφώματος. Οι δικαιολογίες για τα φωτογραφικά ντοκουμέντα είναι ανάξιες σχολιασμού, για παράδειγμα η περιφρούρηση της εκδήλωσης από ένοπλες συμμορίες. Ομως, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ακόμα και από τον τελευταίο ομοϊδεάτη τους, ότι η χρυσαυγίτικη μονταζιέρα στοχοποιεί την εφημερίδα «Εθνος» και τους συντάκτες της. Το 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το «Εθνος» είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Στο πλαίσιο ρεπορτάζ, είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση του «μάρτυρα Γ’» που κατονόμαζε συγκεκριμένη καφετέρια, υποστηρίζοντας ότι ανήκει στον κατηγορούμενο και αποτελεί στέκι και ορμητήριο χρυσαυγιτών. Επιπλέον, είχε καταθέσει ότι «ο ιδιοκτήτης του καφέ είναι διορισμένος υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή».

Στο πλαίσιο φίμωσης του «Εθνους», η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει δεκάδες μηνύσεις ή/και αγωγές εναντίον της εφημερίδας. Το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχε επίσης καταθέσει αγωγή για προσβολή εμπορικής φήμης και του καλού ονόματος της επιχείρησης και συκοφαντικής δυσφήμησης του ιδίου.

Η ερώτηση
Στην αγωγή του υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη καφετέρια η οποία ανήκει σε συγγενικά του πρόσωπα. Ωστόσο, τα γεγονότα τον διαψεύδουν… Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Μιχαλολιάκου και βουλευτής της ΧΑ, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, σχετικά με «το κατάστημα Bristol στους Αμπελόκηπους, που ανήκει στον Χρήστο Ζέρβα, μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή». Επιπλέον, τα δύο πρώτα αποτελέσματα που βγαίνουν στις ιντερνετικές μηχανές αναζήτησης όταν εισάγεται ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του Χρ. Ζέρβα, είναι τα εξής δύο: πρώτον η ιστοσελίδα του Χρυσού Οδηγού που εμφανίζει το τηλέφωνο να έχει δηλωθεί στην καφετέρια Bristol και δεύτερον στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής…

Οταν ο Ζέρβας μήνυε το «Εθνος» υποστήριζε ότι επ’ ουδενί η καφετέρια δεν αποτελεί στέκι χρυσαυγιτών και οι θαμώνες της δεν έχουν εμπλακεί σε καμία παράνομη δραστηριότητα. Ομως, τα γεγονότα της 31ης Μαρτίου φαίνεται πως καταρρίπτουν και αυτόν τον ισχυρισμό. Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε αγρίως από χρυσαυγίτες. «Ενώ βρισκόμουν στο μπαλκόνι, είδα δύο άτομα να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές έναν νεαρό. Ανέβαινε πεζός την οδό Παπαδά και τα δύο άτομα ήρθαν από πίσω του. Αμέσως μετά, ανέβηκε την οδό Παπαδά ένα ασημί δίκυκλο από το οποίο αποβιβάστηκε ο Χρήστος Ζέρβας τον οποίο γνωρίζω καθώς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol στους Αμπελοκήπους. Επιτέθηκε και αυτός στον νεαρό με μπουνιές και κλωτσιές».

Ο Χρ. Ζέρβας δήλωνε στην αγωγή του ότι δεν υπήρξε «πορτιέρης» στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως η μοναδική του δουλειά είναι μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή. Και αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε διότι ο φωτογραφικός φακός τον έχει συλλάβει τουλάχιστον δύο φορές έξω από τα γραφεία της Μεσογείων με μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Ασφάλεια», ενώ η μητέρα δήλωσε δημόσια την περασμένη εβδομάδα ότι ο γιος της ήταν στη δουλειά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την ώρα της επίθεσης…

Οσο για το επιχείρημα ότι δεν αποτελεί δημόσιο πρόσωπο και η δημοσίευση φωτογραφιών του πλήττει την ιδιωτικότητά του, έρχονται σε αντίφαση με τις ιδιότητές του που είναι οι εξής: υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Ηλ. Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας…

«Φρενίτιδα»
Τέλος, στην αγωγή του Ζέρβα κατά του «Εθνους» υποστηρίζεται ότι η εφημερίδα είχε επιδοθεί κατά το έτος 2013 σε «φρενίτιδα ρεπορτάζ και άρθρων (…) στην προσπάθεια να αποκαλύψουν -προσπάθεια που μάλλον εφεύρεση θα έπρεπε να χαρακτηριστεί- δήθεν ύποπτα, ποινικά κολάσιμα, πολιτικά κατακριτέα ή κοινωνικά μη αποδεκτά γεγονότα και περιστατικά που σχετίζονται με το κόμμα ”Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” και μ’ αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν την αναγνωσιμότητα και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις μέσων που τα φιλοξενούσαν, ξεπέρασαν κάθε μέτρο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ορθής δημοσιογραφικής έρευνας και πρακτικής, παρουσιάζοντας στο κοινό εντελώς ανούσια και αδιάφορα γεγονότα, περιστατικά και συνήθειες ατόμων που (…) σχετίζονται με το κόμμα Χρυσή Αυγή, ως δήθεν αποκαλύψεις και άξια λόγου γεγονότα, τα οποία θα έπρεπε να αφορούν το κοινό».

Με απλά λόγια, ο Χρ. Ζέρβας υποστηρίζει στην αγωγή κατά του «Εθνους» ότι οι αποκαλύψεις για το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, με επικεφαλής τον Γ. Πατέλη και μέλος τον Γ. Ρουπακιά, ήταν αδιάφορες στο κοινό και ανάξιες λόγου… Ομως, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. είχε καταγράψει τηλεφώνημά του, στον Πατέλη, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα να του λέει «ότι όλα καλά θα πάνε, είχε μιλήσει με τον αρχηγό και όταν τελειώσουν όλα θα μας γαμ… στις μηνύσεις». Την ίδια μέρα, ο φακός τον είχε πιάσει στα γραφεία της Μεσογείων με τον Α. Πλωμαρίτη, τον χρυσαυγίτη που δήλωνε ότι θα κάνουν σαπούνια τους μετανάστες…

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
[email protected]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ