ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΒΡΑΧΝΗ

Πηγή: εφσυν

Ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια ήρθε η δικαίωση για τον Γιώργο Βραχνή, στο καφενείο του οποίου στη Βέροια επιτέθηκε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012 με καδρόνια και στειλιάρια.
Ο ίδιος είχε βρεθεί -από θύμα- κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας της συνήθους τακτικής των χρυσαυγιτών να μηνύουν τα θύματα και τους μάρτυρες των επιθέσεών τους.
Σήμερα -και ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης- ο αντιφασίστας αθωώθηκε πανηγυρικά καθώς η έδρα του τριμελούς δικαστηρίου υιοθέτησε ανάλογη εισαγγελική πρόταση.
Καθοριστική ήταν η μαρτυρία του Ηλία Σταύρου, πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποκάλεσε τη Χ.Α. «εγκληματική οργάνωση» και κατέθεσε ότι η επίθεση στο καφενείο ήταν προσχεδιασμένη επειδή είχε στοχοποιηθεί ο Γ. Βραχνής για την αντιφασιστική δράση του.
Ο ίδιος ο Γ. Βραχνής είχε περιγράψει στην «Εφ.Συν.» όσα έζησε κατά την επίθεση του τάγματος εφόδου: 
«Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των θυμάτων που ζητούν τώρα δικαιοσύνη. Κάλλιστα θα μπορούσαν και μένα να με τσακίσουν αν ήμουνα μόνος. Σώθηκα επειδή είχα κόσμο στο μαγαζί. Για πάρα πολύ καιρό πρόσεχα πάρα πολύ μπας και το βράδυ συμβεί τίποτα περίεργο, γιατί τα συνηθίζουν αυτά.


»Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί στο βάθος, στην κουζίνα, και με απειλούσαν “πούστη, θα σε γαμήσουμε, θα σε σκοτώσουμε”. Τελικά χτυπήσανε έναν θαμώνα, του ανοίξανε το κεφάλι με ένα σιδερένιο τραπέζι και πήγε στο νοσοκομείο.


»Όμως οι χρυσαυγίτες μου έκαναν μήνυση για εξύβριση και απειλή. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα μαραθώνιος, με έσυραν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξάνδρειας, 25 χλμ. από τη Βέροια, και έμεινα στο κρατητήριο μέχρι τη Δευτέρα, τρεις μέρες, γιατί ήταν αυτόφωρο. Η απόλυτη ξεφτίλα!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ