ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πηγή: ThePressProject

 

Ένταση δημιουργήθηκε την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής και της κατάθεσης του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», όταν μία γυναίκα, μέλος της πρωτοβουλίας, επιχείρησε να φωτογραφίσει τον μάρτυρα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής να επιχειρούν ακόμη και να την προπηλακίσουν.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, καθηγητή πληροφορικής και μέλους της πρωτοβουλίας «Απελάστε τον Ρατσισμό», η γυναίκα επιχείρησε να τον φωτογραφίσει.

Όπως μεταφέρει μέσω ανάρτησής της στα κοινωνικά δίκτυα η δημοσιογράφος του ρ/σ «Στο Κόκκινο», Ειρήνη Προμπονά, παρότι η λήψη φωτογραφιών επιτρέπεται μόνον μετά από άδεια της έδρας, κανείς δεν είχε ενημερώσει πως απαγορεύεται. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η γυναίκα δεν επιχείρησε να το κάνει κρυφά, αντιθέτως, σηκώθηκε όρθια στη θέση της και τράβηξε τη φωτογραφία του μάρτυρα.

Η γυναίκα έγινε αμέσως αντιληπτή από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, ιδιαίτερα έντονα, κάποιοι δε, της απευθύνθηκαν με τρόπο απρεπή. Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Ε. Προμπονά, οι συνήγοροι επιτέθηκαν και στον μάρτυρα με υβριστικές φράσεις, ενώ καίρια ήταν η παρέμβαση της γυναίκας αστυνομικού που έδρασε άμεσα, προστατεύοντας επί της ουσίας την γυναίκα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φόρτιση ήταν μεγάλη και η άμεση αντίδραση της φρουράς λειτούργησε κατευναστικά, καθώς έσπευσε να απομακρύνει την γυναίκα, την ίδια στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό της και ο μάρτυρας, ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από τον προπηλακισμό.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του Θ. Κούρκουλα από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων, μεταξύ άλλων και για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, το 2008, για την επέτειο των Ιμίων.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είχε δει τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο στην συγκέντρωση αυτή και τόνισε πως οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία συμμετείχε και αυτός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ