Δίκη Χρυσής Αυγής: Τρεις οι δικάσιμοι στο Εφετείο Αθηνών,έξι στον Κορυδαλλό για το Σεπτέμβριο

Έναρξη της 173ης ημέρας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών. Μια διαδικασία που κρατά καιρό μα τα φώτα της δημοσιότητας εννοούν να τη διατηρούν στο σκοτάδι, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις δημοσιογράφων (Βλ. Παρατηρητήριο) και φωτορεπόρτερ που είναι πάντα παρόντες και ουσιαστικά καταγράφοντας τη δίκη αυτή, με πένες και κάμερες καταγράφουν ένα ιστορικό γεγονός.

Και σήμερα κανένας κατηγορούμενος παρών.

Κατέθεσαν οι μάρτυρες Ηλίας Ντόνας, πρώην αντιδημάρχου Οιχαλίας (η κατάθεσή του συνεχίστηκε από την προηγούμενη ημέρα ης διαδικασίας) και η μάρτυρας Συμέλα Παντζαρτζή, φωτορεπόρτερ.

Και οι δύο μάρτυρες περιέγραψαν όπως οι ίδιοι με τα μάτια τους είδαν διαφορετικές σε χώρο, τόπο, χρόνο και με άλλα θύματα επιθέσεις από μέρους της Χρυσής Αυγής, αλλά πανομοιότυπες και συνηθισμένες από πλευράς πρακτικής.

Από τη σημερινή μέρα μας έκανε εντύπωση και μας προξένησε μεγάλη απορία το εξής. Όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι επόμενες ημερομηνίες για το μήνα Σεπτέμβριο η προεδρος στη δίκη εδωσε 3 δικασίμους στο Εφετείο κι 6 δικασίμους στον Κορυδαλλό(!)

Εφετείο: 5, 15, 25 Κορυδαλλός: 6, 12, 14, 18, 20, 28.

Σε ερώτηση του κυρίου Βρεττού από την πολιτική αγωγή για ποιο λόγο οι περισσότερες είναι στον Κορυδαλλό, η Πρόεδρος απάντησε ότι αυτές τους δόθηκαν (;) , δεν υπάρχει λόγος.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Κορυδαλλός είναι λιγότερο προσιτός στον κόσμο που θέλει να παραστεί, να υπενθυμίσουμε ότι είναι ακριβώς εκείνη η περίοδος κατά την οποία αναμένεται να προβληθούν και να παρουσιαστούν τα αποδεικτικά στοιχεία των κατηγοριών. Η αίθουσα του Κορυδαλλού δε διαθέτει ούτε μικρόφωνα, κάτι που η έδρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Πώς θα γίνει εκεί η προβολή των επίμαχων βίντεο;

Είναι απαράδεκτο να μένει σε αυτή τη σπουδαία στιγμή η δίκη στην απομόνωση, χωρίς κοινό και προβολή από τα Μέσα, αλλά και να παρακωλύεται εν τοις πράγμασιν η ίδια η διαδικασία, λόγω τεχνικών ζητημάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Search
ΑΡΧΕΙΟ