Δελτίο Τύπου: Σχετικά με στοχοποίηση μέλους του GOLDENDAWNWATCH από βουλευτή της Ν.Δ.

Ενημερωθήκαμε για την ανάρτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου, σχετικά με τη δημοσιογράφο Ε. Κουμάντου και τις ενημερωτικές δημοσιεύσεις της από την αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η κ. Κουμάντου συμμετέχει στο GoldenDawnWatch ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας μας. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ