Ημέρα 245: «θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό»

245η Συνεδρίαση, Αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, 24.4.2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: κανένας.

III. Αναγνωστέα έγγραφα

Κατά τη σημερινή διαδικασία το Δικαστήριο ξεκίνησε με την προβολή του υπόλοιπου οπτικοακουστικού υλικού από το αναγνωστέο υπ’αριθμ.327 που αφορά στην προβολή βίντεο και φωτογραφιών από τον σκληρό δίσκο του Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Από το παράρτημα 13.3 προβλήθηκε το βίντεο 2716 στο οποίο ο Μιχαλολιάκος μιλάει σε συγκέντρωση της ΧΑ και στο υπ’αριθ, 2717 ακούγεται ο ίδιος να λέει «Άμα μπούμε στη Βουλή θα τους χαστουκίζουμε […] και αυτό δε θα μπορέσουν να το κρύψουν τα κανάλια», ενώ στο βίντεο 2719 διακρίνεται με ναζιστικό χαιρετισμό.

Στη συνέχεια υπήρξε προβολή των φωτογραφιών 162 και 172 που απεικονίζουν παράταξη τάγματος εφόδου με ασπίδες και ακολούθησε βίντεο με ομιλία Μιχαλολιάκου στην οποία ακούγονται συνθήματα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» με τον Αρχηγό της ΧΑ να δηλώνει πως «[…] αδικούν έτσι τα μπουρδέλα» καθώς και ότι «στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές». Ακολούθως, προβλήθηκε το 1340 βίντεο με τον Γερμενή και την ορκωμοσία νέων μελών κατά την οποία ο Γερμενής αναφέρει «Εμείς εδώ καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα κρυφό σχολείο και να διδάξουμε νέους Έλληνες, νέους χρυσαυγίτες στα ιδανικά της φυλής μας, της ιδεολογίας μας και της ίδιας μας της υπάρξεως. Διδάξαμε τους νεόυς μας για τη λατρεία των προγόνων μας […] το ήθος και την αρετή του χρυσαυγίτη […] ειχαμε το θάρρος να παρουσιάσουμε στο σημερινό Έλληνα την κατάσταση όπως είναι […] Το θάρρος να παρουσιάσουμε στους νέους μας γιατί εμείς έχουμε αναγνωρίσει τον αληθινό εχθρό της φυλής μας, που δεν είναι άλλος από τον ΑΙΩΝΙΟ ΕΒΡΑΙΟ […] Ως χρυσαυγίτης είμαι φύσει αισιοδοξος και δεν σταματαω ποτε αν μάχομαι […] ζήτω η Νίκη!».

Το βίντεο συνεχίστηκε με τον λόγο να λαμβάνει ο Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας) ο οποίος ακούγεται να αναφέρει: «Το θέμα της ομιλίας αυτών των συναγωνιστών έχει ενιαίο θέμα και χαρακτήρα. Ο τίτλος της είναι “Είμαι χρυσαυγίτης, γιατί είμαι επαναστάτης” […] Πρώτα αφορά την προσωπική μας ολοκλήρωση. Αυτή η εσωτερική ολοκλήρωση είναι που μας βοηθά και μας παροτρύνει να σκοτώσουμε τον εβραίο, που τυχόν κουβαλάμε μέσα μας και ο οποίος αποτελεί την αρνητική πλευρά του εαυτού μας εφράζοντας οτιδήποτε παρακμιακό, μίζερο […] σύνθημα που βασίζεται στο αίμα και στην τιμή γι αυτό δεν είναι καθολου τυχαίο το σύνθημα αίμα τιμή […] Ο μεγάλος Γιόσεφ Γκέμπελς έλεγε, πολύ εύστοχα, πως “Στους σκληρούς καιρούς που θα έρθουν τα παραδείγματα θα είναι πιο σημαντικά από τους ανθρώπους […] τους αφιερώνω την παρακάτω ρήση “Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν”. Την ημέρα της κρίσης, λοιπόν, μακριά από τις οποιεσδήποτε παπαδίστικες θεωρίες περί άφεσης αμαρτιών, εκτός από τους εχθρούς μας, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε, δεν θα τους ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντευόντουσαν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, γιατί απλούστερα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό[…]».

Κατά την ολοκλήρωση του βίντεο τοποθετήθηκαν διάφορα μέλη της ΧΑ που φαίνεται να ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις δοκιμασίες ένταξής τους και στη συνέχεια παρατάχθηκαν και χαιρέτησαν ναζιστικά πρώτα μπροστά στον αρχηγό και μετά όλοι μαζί τραγουδώντας στο τέλος τον ύμνο της ΧΑ, ενώ διακρίνονται όλα τα δόκιμα μέλη να φοράνε μαύρα πουκάμισα.

Περαιτέρω προβλήθηκε μια σειρά αποσπασμάτων βίντεο στα οποία απεικονίζεται ο Μιχαλολιάκος σε ομιλίες του να αναφέρει ότι πρέπει να αγωνιστούν και αν χρειαστεί να λερώσουν και τα χέρια τους καθώς και για τον δημοσιογράφο Πορτοσάλτε ότι αν υπάρχει βίντεο, θα γίνει σαπούνι, και αυτός και τα Εβραιόπουλα που έχει. Σε άλλο απόσπασμα από το ίδιο βίντεο (φάκελος 2011) αναφέρει «Η υπομονη μας εξαντλείται και δεν είμαστε και τα καλύτερα παιδιά […] σας διαβεβαιώνω για αυτό το πράγ […] ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του και αυτή η φωλιά θα μείνει ανοιχτή! (χτυπώντας δυνατά το χέρι στο έδρανο) […] με φασίστες με ναζιστές με μαχαιροβγάλτες […] με ό,τι θέλουν […] αλλιώς θα τους πάρουμε τα κεφάλια! […]» Ακολούθως, απεικονίζεται στέλεχος της νεολαίας να δηλώνει σε ομιλία του: «Να υψώνεις την ελληνική σημαία και να σε λένε φασίστα και ναζί. Αν είναι έτσι οι ναζί τότε είμαστε και ναζί και θα προστατέψουμε την κληρονομιά μας και το αίμα της τιμής μας […] είναι αγώνας επιβίωσης για να μείνουμε στο χάρτη […] αγώνας Ελληνισμού […] ο αγώνας θα ναι δύσκολος και απαιτεί θυσίες και οι επιλογές ειναι 2. Ή μαζί μας ή εναντίον μας. Είμαστε αδέλφια και μόνο αν ενωθούμε κάτω από την ελληνική σημαία και το λάβαρο της ΧΑ θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον εχθρό, τον διεθνή Σιωνισμό και το αποτέλεσμα θα είναι ένα: Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή».

Από τον φάκελο «Οινόφυτα»προβλήθηκε βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο Ν. Μιχαλολιάκος σε μια παρέα σε ταβέρνα να δηλώνει «Μας λένε ότι είμαστε φασίστες εθνικιστέ […] η αλήθεια ειναι ότι αλήθεια είναι, είμαστε όλα αυτά γιατί έχουν λεηλατήσει την πατρίδα και χρειάζεται κάποιο σιδερένιο χέρι να φέρει τα πράγματα εκεί που πρέπ […] δεν πιστεύουμε στις εκλογές όπως γίνονται […] είναι μια μεγάλη απάτη […]».

Προβλήθηκαν επιπροσθέτως βίντεο από τους φακέλους «2011 πίτα Πειραιεύς», «κοπή πίτας κεντρικά», «ίμια» καθώς και «φάκελος offices μακελειό» στο οποίο ακούγεται ο Μιχαλολιάκος να αναφέρει «άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι επακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς!» ενώ σε απόσπασμα συνέντευξης δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφο ότι είχε πάει στην κηδεία του Μάλλιου γιατί ήταν αξιωματικός και σκοτώθηκε από τη 17Ν και είχε πάει να τον τιμήσει. Επίσης πρόσθεσε ότι το 1975 γνώρισε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο όταν ο ίδιος προφυλακίστηκε γιατί είχε συμμετάσχει σε τρομοκρατική εθνικιστική οργάνωση που αποσκοπούσε στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από το φάκελο «βίντεο spiegel» προβλήθηκε απόσπασμα με τον Μιχαλολιάκο να αναφέρει ότι κάποτε θα μπουν στη Βουλή είτε με εκλογές, είτε χωρίς, ενώ στη συνέχεια ακούγεται να μιλάει σε κοινό της ΧΑ λέγοντας «Ναι γιατί εμείς δεν είμαστε τίποτα απο όλα αυτά, είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε!! Οι εθνικιστές, οι φασίστες!! (δυνατός τόνος φωνής και από κάτω χειροκροτήματα) Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απο τον Εβραίο που έχει καθίσει στον σβέρκο όλου του κόσμου».

Ακολουθησε επίσης επιλογή βίντεο από τον φάκελο «crush video» με συνέντευξη στην οποία αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος ότι υπάρχει σχέδιο λασπολογίας και ότι υπάρχει ολόκληρος όροφος στη γενική ασφάλεια για να φακελώνει τη Χρυσή Αυγή. Προβολή έγινε και από τους φακέλους «nemevideo», “megara video” με τον Η. Κασιδιάρη να αναφέρει ότι «το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι διπλής φύσεως και πρέπει να αναχαιτίσουμε τον στρατό των Μουσουλμάνων καθώς είναι καλύτερα να τους αντιμετωπίσουμε με G3 και από θέση ισχύος παρά όταν θα μπουν αυτοί στα σπίτια μας με καλάσνικοφ».

Στη συνέχεια προβλήθηκε μια σειρά βίντεο από τα οποία αναφέρεται ενδεικτικά ομιλία του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια να δηλώνει «το τροφαντό μάγουλο της Κανέλλη που ανήκει στο τρίτο φύλο και έχει υιοθετήσει και παιδί […] αξίζει μάλλον περισσότερο το μάγουλο της Κανέλλη απο το γεγονός οτι περισσότεροι απο 2000 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει από το μνημόνιο […] ότι οι περισότεροι που είστε εδώ δεν έχετε ψωμί για τα παιδιά σας. Ε, ας με πούνε φασίστα ας με πούνε ό,τι θέλουν […] αυτή τη Δημοκρατία τους τη γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια […] ξύπνησε και ο πρόεδρος της δημοκρατί […] ο Παπούλιας (ο Αλβανόφιλος! ακούγεται από το πλήθος) βεβαίως ο Αλβανόφιλος!! […] ο ευαίσθητος Παπούλιας δεν έχει πει μια λέξη για τα μνημόνια, για τη Βόρειο Ήπειρο αλλά […] για το μάγουλο της Λιάνη! ‘Ολοι τους είδαν τον Κασιδιάρη αλλά κανείς τη Λιάνα Κανέλλη! […]  Δεν ήταν άντρας λέει ο Ηλίας να παραδοθεί! Ε λοιπόν αν χρειαστεί είμαστε και φυγόδικοι!![…]».

Από τον φάκελο «Λαμία» προβλήθηκε βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος δηλώνει «ο απώτερος στόχος είναι να πάρουμε την εξουσ […] δεν υπάρχει άλλος. Και όταν την πάρουμε σημαίνει να καταργήσουμε τη Δημοκρατία […] και τα χέρια μας είμαστε διατεθειμένοι να τα λερώσουμε, και ρατσιστές να μας πού […] ζούμε στο 2011. Αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του εθνοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν και ιδιαίτερα χαρούμενςος για αυτό». Διακρίνεται επίσης σε βίντεο τάγμα εφόδου με ασπίδες να φωνάζει «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» ενώ υπάρχει φάκελος με ονομασία «βρωμιάρηδες».

Από τον φάκελο «Ασπρόπυργος» προβλήθηκε βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος αναφέρει σε ομήγυρη «εγώ έχω πει και κάτι άλλο. […] ειναι ακραίο αλλά θα το πω κι εδώ. Ότι αν μπούμε στη Βουλή και πάρουμε ενα 3-4% θα πάρουμε περισσότερο μετά […] ε λοιπόν εμείς δε θα σας κουράσουμε πολύ με εκλογές […] ήξερε τι έκανε ο Χίτλερ […] Ο Χίτλερ που τους είχε μαζέψει τους γύφτους σε στρατόπεδα δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί του, εγώ πάντως συμφωνώ […] όπως είχε μαζέψει τους Εβραίους, είχε μαζέψει και αυτούς γιατί είναι ενας παρασιτικός πληθυσμός».

Κατά την προβολή των φωτογραφιών 542, 1503 και 2468 διακρίνονται ο Μιχαλολιάκος με τάγμα εφόδου με κράνη, μέλη της ΧΑ κυκλικά γύρω από τη φωτιά να χαιρετούν ναζιστικά και σύβολα της ΧΑ «αχιβασίην», ενώ επίσης αποτυπώνεται ο Λαγός σε φωτογραφία από τα επεισόδια στο παλιό Εφετείο. Επιπροσθέτως στο βίντεο 1437 από τον φάκελο «Χαλκίδα» ακούγεται ο Μιχαλολιάκος από βήματος να αναφέρει  «θες εθνικιστές; μέσα. Χουντικοί; μέσα. Φασίστες; μέσα. Δεν αρνούμαστε τίποτα […]  Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνουμε δεν έχω κάνουλες, εσάς έχω εδώ και σε ολόκληρη την Ελλάδα και με σας θα βαδίσω. Δε θα προδώσω εσάς γιατί δε θα προδώσω πρώτα από όλα εμένα, την ιστορία και τον αγώνα μου». Επίσης στο βίντεο  194 από τις Θερμοπύλες προβλήθηκε απόσπασμα στο οποίο ο Αρχηγός της ΧΑ δηλώνει «περιμένουμε την ώρα να γίνουμε αρκετά δυνατοί να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων. Αλλά δεν περνάμε καθόλου καλά στο Κοινοβούλιο, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδ […] αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους να μάθουν τι θα πει αγώνας και να ακονίζονται στα πεζοδρόμια οι ξιφολόγχ»

Στην προβολή φωτογραφιών που ακολούθησε (15, 21, 23, 26, 432, 433, 527, 538, 2958) διακρίνονται ο Σταύρου, ο Ματθαιόπουλος, ναζιστικοί χαιρετισμοί, ναζιστικοί χαιρετισμοί σε συναυλία, τάγματα εφόδου, στοίχιση ταγματων εφόδου, ο Λαγός να καθοδηγεί τάγμα εφόδου, πολεμικές ασκήσεις, καθώς και ο Μίχος στην Πάρο σε διαπληκτισμό με αστυνομικούς.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την προβολή από το παράρτημα 1.4 υπ’αριθμ. 4 κατ’επιλογή της Υπεράσπισης ολόκληρης συνέντευξης του Μιχαλολιάκου σε Γάλλο δημοσιογράφο, στην οποία ενδεικτικά αναφέρει «τόσο εγώ όσο και το κίνημα που εκπροσωπώ, έχω τη γνώμη ότι η κρίση αυτή που δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα είναι μαι τεχνητή κρίση που είναι αυτοί που κάνουν το εμπόριο χρήματ […] Δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία αλλά έγινε για να μαζέψουν κάποιοι άχρηστοι ακόμα περισσότερα χρήματα σε βάρος του ελληνικού λαού […] εμείς προτείνουμε να πάνε στην Αμερική (οι πρόσφυγες) που προκάλεσε την κρίση και είναι υπεύθυνη γι αυτά τα κύματα των προσφύγων […]».

Κατόπιν αυτών η έδρα διέκοψε για τις 25.4.2018 στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ