Ημέρα 244: «Η μήτρα των ιδεολογικών μας καταβολών: η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του Γ’ Ράιχ»

244η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 23.4.2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: κανένας.

III. Αναγνωστέα έγγραφα

Κατά τη σημερινή διαδικασία υπήρξε αίτημα από την πολιτική αγωγή ελλείψει προτζέκτορα στο χώρο του Εφετείου, να συνεχιστεί ο κατάλογος των αναγνωστέων για λόγους συνοχής και ουσίας και να επανέλθει το Δικαστήριο στο αναγνωστέο υπ’αριθμ 327 όταν μπορεί να προβληθεί το οπτικοακουστικό υλικό. Η υπεράσπιση πρότεινε να αναγνωστούν τα έγγραφα που έχει επιλέξει η πολιτική αγωγή και στη συνέχεια να αναγνωστούν οι επιλογές της υπεράσπισης και το Δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία με την ανάγνωση των εγγράφων που περιλαμβάνονται στο υπ’αριθμ. 327 αναγνωστέο, αρχικά της πολιτικής αγωγής, στη συνέχεια της υπεράσπισης.

Από το παράρτημα 14.8 αναγιγνώστηκε το έγγραφο υπ’αριθμ. 34 με τίτλο «Οι αναρχομπολσεβίκοι συμμορίτες είναι οι αρουραίοι της μητρόπολης» στο οποίο περιλαμβανόταν το απόσπασμα «Συμμαχητές χρυσαυγίτες, τσακίστε τους αναρχομπολσεβίκους συμμορίτες και τους εγκληματίες λαθρομετανάστες συνοδοιπόρους τους, που καταλύουν και δηώνουν την Πόλη και τον πολιτισμό μας. Κυνηγήστε τους ανελέητα σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά. Χτίστε τους με τη λάσπη τους, στα λαγούμια τους! Οι αναρχoμπολσεβίκοι συμμορίτες είναι οι αρουραίοι της μητρόπολης. Η δράση τους είναι πληβειακή και χθόνια, όσο και τα λαγούμια τους. Οι φωτιές τους δεν είναι εξυγιαντικές πυρές αλλά μολυσματικές εστίες ενός βάκιλλου κοινωνικής πανώλης του οποίου είναι οι φθονεροί φορείς».

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το εσωοργανωτικό ΧΑ Βορείου Ελλάδος και ακολούθησε η ανάγνωση του του εγγράφου υπ’αριθμ.16 στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων «Ένας πολιτισμός είναι ακμαίος όσο είναι αυθεντικός, όσο δηλαδή το φυλετικό υπόστρωμα των λαών που αποτελούν τον φορέα του είναι ομογενές.. Ένας μιγαδικός λαός διαμορφώνει μία μιγαδική συνείδηση που έρχεται βαθμιαία σε ριζική αντίθεση με το ιερατείο και την αυθεντική παράδοση η οποία εκπορεύεται από αυτόν. […] Εάν είναι ασθενής, ο υπερκείμενος φορέας νοθεύεται από μιγαδικό αίμα οπότε ο πολιτισμός εκπίπτει σε μιγαδικό πολιτισμό». Από το αρχείο 125 αναγνώστηκε επίσης το απόσπασμα: «Υπέρτατος νόμος της Πατρίδος η εκτέλεση των στρατιωτικών καθηκόντων[…] Αντίθετα, ο φασίστας Μουσολίνι έστειλε τον γιο του και σκοτώθηκε στην Αφρική. […] το ΚΚΕ καλούσε τους στατιώτες να λιποταχτήσουν…Στα Παρίσια που γεννήθηκε το χυτήριο της Νέας Αριστεράς, που έλεγαν οι τούρκοι είναι αδέλφια μας, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του κ.ο.κ […] Ας επανέλθουμε όμως στα των ημερών μας και στην ακροδεξιά που δήθεν εκπροσωπείται και κοινοβουλευτικά. .Μέχρι και το ολοκαύτωμα τίμησαν, στην αντιφασιστική νίκη κατέθεσαν στεφάνι, με αδελφές έγιναν πολιτικοί αδελφοί, καθώς και με Ρομά, με μαύρους και φυσικά και με Ιουδαίους». Περαιτέρω από το παράρτημα 17.2 αναγνώστηκε απόσπασμα από το έγγραφο 17 σχετικά με την «ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών» και ακολούθησε η ανάγνωση του υπ’αριθμ. 223 απ’το οποίο ακούστηκε το απόσπασμα:

«Δε θα γίνουμε ΠΟΤΕ οπαδοί μιας «ειρηνικής» γενοκτονίας της Φυλής μας, μέσω της φυλετικής αλλοιώσεως […] Ο εθνικισμός μας λοιπόν βασίζεται προς την αγάπη μας προς το είδος και όχι προς το μίσος. Ο Αριος πληθυσμός […] Οπως τα ελεγχόμενα ΜΜΕ σκοπίμως παραποιούν τις φυλετικές ιδέες […] Ο εθνικοσοσιαλισμός αρνείται τον τεχνητό διαχωρισμό σε δεξιούς και αριστερούς. Ο εθνοκοσοσιαλισμός δε μπορεί να περιοριστεί σε τόσο στενά πλαίσια […] Στην αντίληψή μας περί έθνους, πιστεύουμε στην άποψη ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο να διατηρηθεί ο φυλετικός χαρακτήρας του Λαού, αλλά και με μέτρα ευγονικής πολιτικής, να βελτιώσει την ποιότητά του. Ο εθνοφυλετικός χαρακτήρας προσδιορίζει τον στόχο και την κατεύθυνση πρακτικής, τόσο για την κοινότητα, όσο και για το άτομο. Η ευγονία, αποτελεί ύψιστη βιοπολιτική προτεραιότητα του εθνικισμού μας». Αναγνώστηκε επίσης απόσπασμα από το παράρτημα 19.1 και το αρχείο 0002 «Επ’ αυτού, οφείλουμε να θυμηθούμε την στάση που κράτησε απέναντι στην θρησκεία, η μήτρα των ιδεολογικών μας καταβολών: η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του Γ΄ Ράιχ» ολοκληρώνοντας τις επιλογές της πολιτικής αγωγής.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το υπ’αριθμ. 0006 έγγραφο από το παράρτημα 4.2 με τίτλο  «Ευχές για ένα νέο χρόνο χωρίς δυστυχία και με εθνική περηφάνεια», από τον Μιχαλολιάκο μεταξύ των οποίων αναφέρονται «[…]μη λησμονούν ότι υπάρχουν και τα θέματα τα εθνικά […] είτε αυτά ειναι των τουρκων που θέλουν το Αιγαίο μας, είτε των Σκοπιανών που κλέβουν το όνομά μας είτε τελευταία των Αλβανών που θέλουν την Πρέβεζα […] Κάθε φορά που διαβάζω ότι ένας Ελληνας αυτοκτόνησε από την πολιτική μνημονίων θλίβομαι διπλά […] Ευτυχισμένο το νέο έτος με εθνική υπερηφάνεια».

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το υπ’αριθμ. 0011 «Διέξοδος υπάρχει μία και μοναδική και καθόλου αρεστή. Βαθύτατη πνευματική επανάστασι […] Επανάστασις πολιτική, επανάστασις ιδεολογι […]» του Περικλή Γιαννόπουλου και ακολούθησε το υπ’αριθμ.0030 του Μιχαλολιάκου με απόσπασμα «Δεν ξεπουλιόμαστε. Λένε πως θα λύσουν το θεμα με τους λαθρομετανάστες. Δεν κάνουν τίποτα. Σε αυτά η ΧΑ δεν κάνει υποχωρήσεις. Να φύγουν άμεσα όλοι οι παράνομοι λαθρομετανάστες».

Η διαδικασία συνεχίστημε με την ανάγνωση του εγγράφου 00056 «Εξώδικες δηλώσεις προς ΕΛ.ΑΣ για πραγματοποίηση εκδηλώσεων», του εγγράφου 105 «Από το Χάρλεμ στο Ηρώδειο», του εγγράφου 163 «Οι εκλογές και η μνήμη του Παύλου Μελά […] Εμείς οι φασίστες δεν έχουμε λόγο στην Ελλάδα του 2002» του Μιχαλολιάκου, του εγγράφου 212 «Οικονομική κρίση, Ελλάδα και κόσμος», του υπ’αριθμ 435, καθώς και από το παράρτημα 13.3 το υπ’αριθμ.742 «εξώδικο προς ΕΛ.ΑΣ για εκδήλωση προς τιμήν των τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης».

Αντίστοιχα έλαβε χώρα η ανάγνωση των κάτωθι εγγράφων με συντάκτη τον Μιχαλολιάκο ιστορικού, ιδεολογικού ή επίκαιρου περιεχομένου: 750, 755, 966, 971, 1216, 1272, 1283, 1366, 1391, 1416, 1465, 1573, 1580, 1596, 1608, 1622 και 1709.

Στο σημείο αυτό, το Δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη, 24/4 στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ