ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ;

Αναγνώρισε την αναγκαιότητα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με το δήμαρχο Κορυδαλλού, και βουλευτές της περιοχής, αλλά και με αντιπροσωπεία των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι βουλευτές Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

Μετά ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής , επίσης με το ίδιο αίτημα . Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αναγνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στη δίκη η υπάρχουσα αίθουσα  στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στον περιβάλλοντα χώρο. Ενημέρωσε επίσης ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015 και δήλωσε ότι Εφόσον η έδρα ζητά άλλη αίθουσα, είναι έτοιμος να φροντίσει για τη μετάθεση της δίκης  και να επιληφθεί ώστε να βρεθεί  άλλη λύση εφικτή στο μεσοδιάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε στον Υπουργό να εφαρμοστεί μέχρι το Σεπτέμβριο μια μεταβατική λύση αυτή της «ανταλλαγής» δικών: μια άλλη δίκη που τώρα είναι στο Εφετείο να μεταφερθεί στην αίθουσα του Κορυδαλλού, ώστε η δίκη της ΧΑ να πάει από τώρα στο Εφετείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ