ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

 

Μπορεί σήμερα να μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου η κάμερα της ΝΕΡΙΤ αλλά μόνο για να βγει μετά από λιγο. Το ζήτησε η πρόεδρος και ταυτόχρονα δεν επέτρεψε από ένα σημείο της διαδικασίας και μετά, ούτε στους φωτογράφους να βγάζουν φωτογραφίες, μέχρι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι κατηγορούμενοι.

Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να παρακολουθούν με δυσκολία και οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις να παρουσιάζουν προβλήματα ενώ οι προβλεπόμενες δημοσιογραφικές θέσεις που διαθέτουν ‘γραφείο’ ήταν σήμερα ακόμα λιγότερες απο την προηγούμενη φορά.

Από το εδώλιο απουσίαζαν και σήμερα οι περισσότεροι κατηγορούμενοι. Ο κατηγορούμενος Κομιανός προσήλθε, αυτή τη φορά, χωρίς δικηγόρο, ενώ την προηγούμενη είχε, και ζήτησε να του ορίσει κάποιον το δικαστηριο.  Οι συνήγοροι του Παπαβασιλείου, που είχαν επίσης οριστεί απο το δικαστήριο την προηγούμενη φορά, αφού ζήτησαν αρχικά εκ νέου αναβολή για να ενημερωθούν καλύτερα για τη δικογραφία -ενώ τους είχαν ήδη δοθεί 18 ημέρες και γι αυτό εξ άλλου είχε διακοπεί η δίκη στις 20 Απριλίου-, διαμαρτύρονταν λέγοντας πως είναι ελάχιστος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους.

Η Πολιτική Αγωγή και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσαν έντονα το θέμα της αλλαγής της αίθουσας ενώ ζήτησαν να τεθούν σήμερα όλα τα τυχόν προβλήματα των κατηγορουμένων ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις. Ο συνήγορος υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός του κατηγορούμενου και βουλευτή Νίκου Μiχαλολιάκου, συμφώνησε με το αίτημα της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας όμως ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της αίθουσας αλλά αδιαφορούν γιά τα προβλήματα που μπορεί αυτή να προκαλεί στη ζωή της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού.

Και αφού η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, απάντησε στο αίτημα για αλλαγή της αίθουσας λέγοντας “υπάρχει και η λύση αν θέλετε να γίνονται οι δίκες τα σαββατοκύριακα”,  η πρόεδρος, κατόπιν της δεύτερης διακοπής, είπε καταλήγοντας: “εμείς είμαστε δικαστές και έχουμε κληθεί για να εκδικάσουμε την υπόθεση, το θέμα της αίθουσας είναι [θέμα] της πολιτικής ηγεσίας, εάν μας πουν ότι βρέθηκε αίθουσα εμείς θα μεταφερθούμε αυθημερόν”.

Δυστυχώς ούτε σήμερα δεν έλειψε η ένταση έξω από τις φυλακές.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 12 Μαίου.

(φωτο: ΑΠΕ Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα)

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ