Δελτίο Τύπου: Βράβευση του GoldenDawnWatch στα πλαίσια του 5ου «Περιπάτου κατά των διακρίσεων»

Δελτίο τύπου

28/5/19

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου είχαμε τη μεγάλη χαρά να βαδίσουμε και εμείς στον 5ο «Περίπατο κατά των διακρίσεων» που διοργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ μεταναστών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η διοργάνωση απένειμε στο Παρατηρητήριο για την Δίκη της Χρυσής Αυγής – GoldenDawnWatch, το βραβείο – έπαθλο «Αντιρατσισμός – Τζανέτος Αντύπας» το οποίο μας παρέδωσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών το οποίο ήταν η βραβευμένη οργάνωση για το 2018. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του Παρατηρητηρίου ο Κ. Παπαιωάννου.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και τους υποστηρικτές του 5ου «Περιπάτου κατά των διακρίσεων» που μας έδωσαν την ευκαιρία να βαδίσουμε στα βήματά τους ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό και μας τίμησαν με το βραβείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Praksis, Τζανέτου Αντύπα.

Αναλογιζόμενες και αναλογιζόμενοι το βάρος της ευθύνης που φέρει μια τέτοια βράβευση και την ακράδαντη πίστη ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους την προσπάθειά μας για την παρατήρηση και διάδοση των εξελίξεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έτσι, και εμείς με τη σειρά μας, βάζουμε το λιθαράκι μας στην οικοδόμηση ανοιχτών κοινωνιών οι οποίες θα διέπονται από τον, αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, σεβασμό στη διαφορετικότητα αλλά και από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου. Γιατί η προσήλωση στη δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο για κοινωνίες με πραγματική ασφάλεια και ελευθερία.

Η ομάδα του GDW

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ