Ημέρα 312: Ανάγνωση εγγράφων για τον κατηγορούμενο βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση

312η συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 09/01/2019

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος

ΙΙΙ. Αναγνωσθέντα έγγραφα Υπεράσπισης

Η πρώτη δικάσιμος για το νέο έτος ξεκίνησε με την ανάγνωση των εγγράφων που προσκόμισε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Σε αυτά συγκαταλέγονται 14 ομιλίες του στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς και ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Από τις προαναφερθείσες ομιλίες, παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα:

Από 10/3/14, Παγκόσμια ημερα της γυναίκας, «Μπαρμπαρούσης: Αποφάσισα εγώ να μιλήσω για την ημέρα της γυναίκας γιατί έχω 4 γυναίκες σπίτι, 3 κόρες και μια γυναίκα και νιώθω πολύ περήφανος γι αυτό. Δε θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στο ρόλο της γυναίκας το 1940. Σήμερα η γυναίκα δεν πληρώνεται όσο ο άντρας ενώ έχει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως γυναίκα και ως μητέρα. Εχουν αυξηθεί κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Ολοι μας θα βάλουμε τα δυνατά μας και να έχουμε τη γυναίκα όπως της αξίζει […]»

Από 14/12/15, Για απώλεια ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία Πατρών. «Μπαρμπαρούσης: Είχε ρωτήσει ο κύριος Αρβανίτης […] Και είχε λάβει απάντηση ότι ο κύριος Ξανθός δε θα απαντάει σε ερωτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής για λόγους συνταγματικής τάξης […] Την ίδια απάντηση είχα λάβει και εγώ. Το Σύνταγμα όμως δε λέει πουθενά ο αρμόδιος υπουργός να μην απαντάει σε βουλευτές επειδή εκκρεμεί κάποιο δικαστήριο εις βάρος του […]»

Από 7/12/16, Κύρωση κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2017, «[…] Τι έχετε αλλάξει εσείς από την εποχή του Σαμαρά; ένα φοροτσουνάμι το 17 που αφορά τις ασθενέστερες ομάδες που είναι και η πλειοψηφία. Ξεχνάτε όλες τις υποσχέσεις που δίνατε προεκλογικά και το δίκαιο του εργάτη που υποτίθεται παλεύατε […] Μέσα σε αυτή τη φοροκαταιγίδα και για τους αγρότες θα υπάρξει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Στο πεδίο του ασφαλιστικού, οι ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλουν 92 εκατομμύρια παραπάνω μέσα στο 17 […] Έχει δρομολογηθεί η διάλυση του πρωτογενούς τομέα. Όταν θα χει ξημερώσει η Χρυσή αυγή του Ελληνισμού […]»

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του κατηγορουμένου, οι οποίες αφορούν ενδεικτικά:
31/7/12 «Αδυναμία λειτουργίας του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρόμερου»
31/7/12 «Αδυναμία στη λειτουργία αρδευτικών αντλιοστασίων Λ1 και Λ4 του ΤΟΕΒ Λεσινίου λόγω υπέρογκων αυξήσεων της ΔΕΗ και κατάργησης της έκπτωσης των γεωργικών μέτρων»
10/10/12 «Καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές από τη συνεταιριστική τράπεζα Λαμίας σε βάρος δανειοληπτών»
12/10/12 «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου»
15/10/12 «Δημιουργία παράνομης χωματερής στη θέση Κατσαρού-Κανιά του δημοτικού διαμερίσματος Μακρισσίων του δήμου Σκιλλούντος στο νομό Ηλείας»
27/11/12 «Ανάστατη η τοπική κοινωνία από την πιθανότητα κατάργησης της Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου»
31/1/13 «Καταστροφή της σοδειάς στην πεδιάδα του Αχελώου από το άνοιγμα των ταμιευτήρων των φραγμάτων του ποταμού»
14/3/13 «Ανάγκη διατήρησης της έδρας, των τμημάτων και της διοικητικής αυτονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου»
5/9/13 «Σχετικά με τον τουριστικό λιμένα της ιεράς πόλεως Μεσολογγίου»

Στο σημείο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη, 10/01/2019 στην αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ