Ημέρα 259: «ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ […] ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ»

259η Συνεδρίαση, Αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, 27.6.2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: κανένας.

III. Αναγνωστέα έγγραφα

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της διαδικασίας με την προβολή (πλήθους) φωτογραφιών και βίντεο που προτάθηκαν από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και από τους συνηγόρους υπεράσπισης, εκ του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στα αναγνωστέα έγγραφα με αριθμούς 350 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Πατέλη), 355 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Πατέλη), 375 (:δηλαδή στον δίσκο με τα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά), 376 (:δηλαδή στον δίσκο με τα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Τσακανίκα), 378 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία των Πατέλη-Σκαρπέλη), 380 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Γερμενή), 381 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Λαγού), 382 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Κορκοβίλη), 383 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Μίχου), 384 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Παναγιώταρου) και 389 (:δηλαδή στον δίσκο με κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία του Κασιδιάρη).

Από αυτά σταχυολογούνται –τελείως ενδεικτικά– τα παρακάτω χωρία:

Από το αναγνωστέο έγγραφο 350 [:από Πατέλη]: «[…] Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει, είναι δική μας […] Ήρθε η ώρα να βάλουμε το εμπρός μέρος του μυαλού μας. Η ΧΑ να κατοχυρώσει την αυτονομία […] Να δημιουργήσουμε εθνικό κράτος […] εθνική καθαρότητα […] προστασία της υγείας. Εθνικό θέμα 1: η παρουσία λαθρομεταναστών. […] Το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης. Για εμάς […] αποκλεισμός λαθρομεταναστών. Μπορεί ασφαλώς να υπάρχουν ξένοι, αλλά υπό πολύ συγκεκριμένους όρους, υπό νομοθεσία αυστηροτάτη, και σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούνται Έλληνες πολίτες. […] Δεν επιτρέπεται να κλείνουμε τα μάτια μας. […] Άγνοια στην καλύτερη περίπτωση, έγκλημα ειδεχθές ο εκχριστιανισμός ή η ελληνοποίηση Πακιστανών, γύφτων. […] Το αίμα δεν αλλάζει. […] Αφομοίωση μόνο όταν υπάρχει η φυλετική καθαρότητα. […] Ξενομανίες, ψευτοπροοδευτισμοί υποσκάπτουν την εθνική ταυτότητα του λαού. […] Ο νικητής ενός πολέμου παραδίδει τον πολιτισμό του στον νικημένο. Μετά τη λήξη του συμμοριτοπολέμου τα πανεπιστήμια γέμισαν με μαρξιστικά σκουπίδια.[…] Η κεντροδεξιά έδωσε γη και ύδωρ. […] Οι εβραιοσιωνιστές, ο Κίσιγνκερ. Έχουμε φτάσει στο σημείο όλα τα τριτοκοσμικά σκουπίδια να έχουν δωρεάν περίθαλψη – υγεία στα νοσοκομεία ενώ εμείς πληρώνουμε. […] Ο τίτλος του πολίτη – οπλίτη» [από ομιλία Παπαδημητρίου περί συνεργασίας τοπικής Νίκαιας με άλλη τοπική].

Από το αναγνωστέο έγγραφο 375 [:από Ρουπακιά] ξεχώρισαν φωτογραφίες με όπλα και εκρηκτικά (κάποιες και απ’ το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων στη λεωφ. Μεσογείων), καθώς και με παραταγμένους χρυσαυγίτες σε πορείες. Ακόμη, προβλήθηκαν φωτογραφίες με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του Ρουπακιά (προς Πατέλη κ.λπ.).

Επίσης ξεχώρισαν βίντεο από συγκεντρώσεις παραταγμένων χρυσαυγιτών με σημαίες, από ιδεολογικού περιεχομένου συγκεντρώσεις σε τοπικές, από πυροβολισμό με όπλο και ρίψη μολότοφ.

Από το αναγνωστέο έγγραφο 376 [:από Τσακανίκα] ξεχώρισαν φωτογραφίες του Ρουπακιά και λοιπών δίπλα σε σημαίες, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να χαιρετούν ναζιστικά κ.λπ.
Από το αναγνωστέο έγγραφο 380 [:από Γερμενή], φωτογραφία με σατανιστικά σύμβολα με κέρατο, τράγους κ.λπ.
Από το αναγνωστέο έγγραφο 381 [:από Λαγό], ξεχώρισαν φωτογραφίες από νυχτερινή διαβίωση και πεζοπορίες χρυσαυγιτών.
Από το αναγνωστέο έγγραφο 382 [:από Κορκοβίλη] ξεχώρισε σειρά φωτογραφιών με όπλα.
Από το αναγνωστέο έγγραφο 383 [:από Μίχο] ξεχώρισε σειρά φωτογραφιών με όπλα.
Από το αναγνωστέο έγγραφο 384 [:από Παναγιώταρο] ξεχώρισαν φωτογραφίες με αλλοδαπούς, βίντεο με πορείες παραταγμένων χρυσαυγιτών με σημαίες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα («η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κ.λπ.).
Από το αναγνωστέο 389 [:από Κασιδιάρη], φωτογραφία τούρτας με σχέδιο σβάστικας.

Στο σημείο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για την 28.6.2018 στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία με την ανάγνωση αναγνωστέων εγγράφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ