Ημέρα 253: «O,TI KINEITAI, ΣΦΑΖΕΤΑΙ»

253η συνεδρίαση- Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού-29/05/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε ελάχιστη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος

ΙΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα

Στη σημερινή συνεδρίαση η έδρα προχώρησε στην ανάγνωση και προβολή υλικού από τον κατασχεθέντα σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην οικία του Ηλία Κασιδιάρη (αναγνωστέο υπ’αριθμ.329).Η διαδικασία ξεκίνησε συγκεκριμένα με την ανάγνωση των συνομιλιών μέσω γραπτών μηνυμάτων του Ηλία Κασιδιάρη (παράρτημα 1.1).

Ενδεικτικά αποσπάσματα αυτών παρατίθενται παρακάτω:

«εισερχόμενo 25-9-2013: Τις διμοιρίες ΜΑΤ που ήταν βράδυ τις έφερε τώρα και θα κάνουν τον φραγμό μπροστά στο ανάπτυξης στις σχολές[..]
18-9-13 : κοιτάνε για έρευνα και ένταλμα στα κεντρικά [..] το άτομο φέρεται να σχετίζεται με Χρυσή Αυγή και έχει ομολογήσει την πράξη [..] στο σκάι παίζει δολοφονία ράπερ αντιφασίστα στην Αμφιάλη [..] νεκρός Ανταρσία συνελήφθη ΧΑ ως δράστης, Κερατσίνι ένας 35χρονος προσδιορίζεται ως Χρυσή Αυγή στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι[..]
17-5-2013 :πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο
09-5-13 : σπέρα! ενημέρωσες αρχηγό για τα αδικήματα της μήνυσης μήπως ερωτηθεί;[..]
25-2-2013 :με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12 στην επιτροπή για τα ναρκωτικά πρέπει να είμαστε παρόντες
12-10-2012 :τηλεφώνησε ένας Γιάννης Πέτρου και λέει ότι στο θέατρο είναι μαζεμένοι άπλυτοι
26-09-2012: από άτομα της ΥΑΤ λίγα άτομα στο Σύνταγμα, τα τεμάχια στην Πατησίων ακόμα».

Ακολούθησε η προβολή φωτογραφιών μεταξύ άλλων από πορεία ένστολων, εκπαίδευση γυναικών σε όπλα, ορκωμοσίες, ναζιστικούς χαιρετισμούς και τον Ηλία Κασιδιάρη με σημαία Βέρμαχτ.

Στη συνέχεια η έδρα ανέγνωσε από το ίδιο υπ’αριθμ.329 τα επιλεχθέντα αρχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση τα οποία αφορούσαν σε συνομιλίες μέσω γραπτών μηνυμάτων και e-mail όπως : «…όλοι στην κεντρική πλατεία η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί κανονικά ,εισερχόμενο :αύριο Τετάρτη άπαντες παρόντες, οι σημερινές επίκαιρες ερωτήσεις ακυρώθηκαν [..]σας ενημερώνουμε ότι έγινε στα email σας ηλεκτρονική διανομή
νομοσχεδίων [..]αύριο Παρασκευή άπαντες παρόντες επίκαιρη ερώτηση συναγωνιστή Μίχου, αύριο επίκαιρες ερωτήσεις συναγωνιστών Ζαρούλια, Παππά [..] κυκλοφόρησε το νέο εβδομαδιαίο φύλλο της εφημερίδας ΧΑ [..]το βήμα λέει ότι σε μυστικές δημοσκοπήσεις περνάς κατά πολύ το Δένδια [..]είδες που λέγαμε έπαιξε Θερμοπύλες τελικά ο Ευαγγελάτος [..]μούγκα από Αλφα και Αντένα [..]ανέβασα τελετή απο Θερμοπύλες και ομιλία αρχηγού»
Έπειτα από την ολοκλήρωση του 329, η έδρα συνέχισε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού –φωτογραφίες και βίντεο -από τον κατασχεθέντα σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην οικία του Γεώργιου Πατέλη (αναγνωστέο υπ’αριθμ 350).Προβλήθηκαν πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν κατά βάση στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα και μαχαίρια στα γραφεία και σε εξωτερικούς χώρους (ποτάμια, βουνό) με επικεφαλής τους Πατέλη, Τσακανίκα, Καζαντζόγλου, Ρουπακιά και λοιπούς, νυχτερινή εκπαίδευση, γυναίκες με παραλλαγή, φωτογραφίες ταγμάτων με παραλλαγή σε πλήρη παράταξη με κράνη, ασπίδες, κοντάρια, μαύρες μπλούζες και ναζιστικούς χαιρετισμούς και φωτογραφίες του ίδιου του Πατέλη με full face, όπλο και μαχαίρι.

Ακολούθησε το παράρτημα 3.3 από τον ίδιο σκληρό δίσκο που περιελάμβανε μεταξύ άλλων βίντεο που απεικονίζουν νυχτερινές εκπαιδεύσεις, νυχτερινές συγκεντρώσεις όπου διαβάζονται κείμενα εθνικοσοσιαλισμού ,παρέλαση του πυρήνα Νίκαιας όπου ακούγεται εθνικός ύμνος και ύμνος της Χρυσής Αυγής, τον Πατέλη να δίνει παραγγέλματα, μοτοπορεία με στρατιωτικές στολές, συγκέντρωση έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά σε πλήρη παράταξη, ομιλίες των Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών. Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά αποσπάσματα:

-υπ’άριθμ.2: πλάνα από νυχτερινές τελετές ορκωμοσίας όπου συγκεντρωμένοι κρατώντας δάδες ορκίζονται με το χέρι υψωμένο ενώ ένα άτομο διαβάζει τον όρκο «ορκίζομαι[..]ότι ούτε τον αρχηγό θα εγκαταλείψω ούτε ζωντανό ούτε νεκρό, αλλά από τους συναγωνιστές που έπεσαν στη μάχη όλους θα δοξάσω,[..] εκείνοι όμως που προτίμησαν να προδώσουν όλους αδίστακτα θα τιμωρήσω..»

-υπ’αριθμ.27 ομιλίες βουλευτών στην Τ.Ο Νίκαιας : «Παναγιώταρος: θα πρέπει να συνεχίσετε έτσι, είναι σίγουρο ότι έχετε κερδίσει όχι μόνο τη Νίκαια αλλά και όλες τις γύρω περιοχές, τον Κορυδαλλό, την Αμφιάλη, το Πέραμα,[..]θα πρέπει να έχετε απόλυτη πίστη στα όργανα του κινήματος, στους υπεύθυνους του πυρήνα, στον Περιφερειάρχη [..] Κασιδιάρης: ξεκινήσαμε μαζί εκείνο το πρωί στον Άγιο Νικόλαο[..] αγώνας ΧΑ σημαίνει δρόμος όχι επερωτήσεις και τέτοιες κοινοβουλευτικές αηδίες[..]θέλω να σας χαιρετήσω όλους και να σας καλέσω να συμμετέχετε αγωνιστικά στην προσπάθεια[..]Λαγός: [..]αν είμαστε ενωμένοι αν ακολουθείτε τις εντολές που σας δίνονται αν είμαστε πειθαρχημένοι μη σας νοιάζει τίποτα άλλο όσοι είστε στη ΧΑ δε θα ντραπείτε ποτέ για αυτό το πράγμα, θα πείτε ήσασταν και εσείς εκεί, αυτή τη στιγμή η ΧΑ γράφει ιστορία [..]»

-Υπ’ αριθμ.78 ομιλία Μιχαλολιάκου σε εγκαίνια γραφείων «εμφανίζουν τη ΧΑ σα μια συμμορία που σκοτώνει, χτυπάει και μας προκαλούν[..] ας μάθουν ότι η ΧΑ είναι ένας πειθαρχημένος στρατός και θα λειτουργήσει όπως πρέπει[..] όσοι είναι υπεύθυνοι που πέθαναν στη φυλακή οι αξιωματικοί της 21ης Απριλίου[..]»

-υπ’αριθμ.83 «[ακούγεται φωνή]δε θα εγκαταλείψουμε [..]σας λέμε τούτο εάν χρειαστεί να λερώσουμε τα χέρια μας θα το κάνουμε με τιμή και χαρά[..]»

-υπ’αριθμ.153 ομιλία Πατέλη « Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν τοκάνουμε.[..] Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου[..]Και μόλις δούμε το ΟΚ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.[..]Την γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι “ξέρετε κάτι; όχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας”[..]Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε[..]»

-υπ’αριθμ.289 ομιλία Πατέλη « ..μαθαίνουν στα παιδιά ότι εμείς είμαστε οι κακοί, είμαστε ναζιστές φασίστες ,ε λοιπόν αφού το θέλουν θα γίνουμε ακόμη μεγαλύτεροι ναζιστές και φασίστες κ θα τους πολεμήσουμε[..]»
-υπ΄αριθμ.343 ομιλία Παππά «..πάνω από όλα είμαστε συναγωνιστές δε διαφοροποιούμαστε σε τίποτα στην ΧΑ υπάρχει ιεραρχία και αυτήν ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία και τα αξιώματα του Κοινοβουλίου[..]»

Στο σημείο αυτό μετά την ολοκλήρωση του υπ’αριθμ 343 βίντεο από το παράρτημα 3.3 του αναγνωστέου 350, η έδρα διέκοψε για την Παρασκευή 1-6-2018 στην Αίθουσα Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών ανακοινώνοντας ότι η αμέσως επόμενη συνεδρίαση της 30-5-2018 δε θα πραγματοποιηθεί λόγω γενικής απεργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ