Ημέρα 242: Μηνύματα στα κινητά μελών της Χ.Α. για «νυχτερινές δράσεις»

242η Συνεδρίαση, Αίθουσα Γυναικείων Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, 18.04.2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Η πρόσβαση και η παρακολούθηση της δίκης εξακολουθεί να είναι εφικτή με επίδειξη και παρακράτηση αστυνομικής ταυτότητας μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία: ουδείς.

III. Αναγνωστέα έγγραφα

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση των επόμενων αναγνωστέων εγγράφων με αύξοντες αριθμούς 327 έως και 376. Στην αρχή της συνεδρίασης, κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης, αναγνώσθηκαν, επίσης, τα μηνύματα που περιλαμβάνονται στα υπ’ αρ. 324 και 325 αναγνωστέα, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, προσκλήσεις που λάμβαναν στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη της ΧΑ. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων ήταν είτε να παρευρεθούν στα γραφεία για «προβολή και νυχτερινή δράση», είτε προσκλήσεις παρουσίας στα δικαστήρια, προσκλήσεις για «απαραίτητη» συμμετοχή σε «ιδεολογικό», και μετάβαση της ασφάλειας στα γραφεία.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, αναπαραγωγή αρχείου ήχου, από το παράρτημα 2.2 των σχετικών αναγνωστέων, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος Τσακανίκας εκφωνεί λόγο αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.
Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν από την έδρα τα ευρήματα και τα συμπεράσματα των εκθέσεων εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών και Ηχητικών Πειστηρίων -Εργαστήριο Εξέτασης Πειστηρίων Υπολογιστικών Συστημάτων-, του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων – Εργαστήριο Ανάλυσης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών και Εμπρηστικών Μηχανισμών- και του Τμήματος Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων, που περιλαμβάνονται στα έγγραφα 327- 376 και αφορούν ευρήματα από σκληρούς δίσκους και άλλα αντικείμενα και συσκευές που κατασχέθηκαν στις οικίες των: Ν. Μιχαλολιάκου, Η. Κασιδιάρη, Ν. Μίχου, Γ. Γερμενή, Γ. Τσακανίκα, Ι. Άγγου, Γ. Πατέλη, Η. Παναγιώταρου, Ι. Καζαντζόγλου, Χ. Παππά, Κ. Κορκοβίλη, Ι. Λαγού, Σ. Σαντοριναίου κ.ά.

Μεταξύ των φωτογραφιών που ανευρέθησαν από το ως άνω κατασχεθέν υλικό, επισκοπήθηκε και μία που εικονίζει κείμενο του Rudolf Hess με τίτλο «ΑΘΑΝΑΤΟΣ», ενώ στη συνέχεια αναγνώσθηκαν και εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που αφορούν κατασχεθέντα αντικείμενα για τα οποία διερευνήθηκε η υπαγωγή τους στο Νόμο 2168/93 «Περί όπλων», όπως ισχύει. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κάλυκες, γεμιστήρας, αυτόματο όπλο, στιλέτο κ.ά.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης και του υπ’αρ. 376 εγγράφου και την απαρίθμηση, όπως και στα προηγούμενα έγγραφα, των ψηφιακών πειστηρίων που περιλαμβάνονται σε αυτό, η έδρα διακόπτει για την Παρασκευή, 20.4.2018 στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσει με τα στοιχεία του σκληρού δίσκου του Ν. Μιχαλολιάκου, που κατέθεσαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ