Ημέρα 239: Όπλα, μαχαίρια, και ο «Χίτλερ όπως δεν τον ήξερε κανείς»

239η συνεδρίαση- Αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού-28/3/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε ελάχιστη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος: ουδείς.

ΙΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση συνεχίστηκε η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων και στο πρώτο μέρος της δικασίμου, αναγιγνώστηκαν τα έγγραφα υπ’αριθμ. 277 έως 322 από τον δικαστή Ανέστη. Σημειώνεται ότι η ανάγνωση των εγγράφων έγινε ως προς αυτό το σκέλος χωρίς τη χρήση μικροφώνου καθιστώντας δύσκολη την κατανόηση από το ακροατήριο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα αναγνωστέα έγγραφα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας αφορούσαν την έκθεση έρευνας της Βενετίας Πόπορη (277) όπου ανευρέθηκαν κρυμμένα αποσυναρμολογημένα μέρη όπλων, περιτυλιγμένα με φύλλα εφημερίδων […] 44 κροτίδες ερυθρού χρώματος, 3 φωτοβολίδες, 1 καπνογόνο με εξωτερικό χάρτινο περιτύλιγμα […] ένα πιστόλι χρώματος ασημί […] και ένα περίστροφο χρώματος μαύρου […] έφερε για λόγους ασφαλείας. Σακούλα με 24 κυνηγετικά φυσίγγια. Ένα μεταλλικό μαχαίρι με σιδερένια λαβή, ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή με κρητικό σήμα και την επιγραφή ‘το μαχαίρι που κρατώ […]’. Μια διαφανή πλαστική σακούλα […] έναν κάλυκα πυροβόλου όπλου. Ένα μεταλλικό μαχαίρι τύπου πεταλούδα, χρώματος ασημί γκρι […] 6 φυσίγγια ασημί χρώματος. Έκθεση κατασχέσεως στο Κερατσίνι του Σαντοριναίου Σταύρου (278) όπου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μεταλλικό με πλαστική λαβή, πιθανόν κρότου μαύρο μάλλον. Μάρκας «Ecol Sava Magnum» […] .Έκθεση έρευνας σε οίκια Κερατσίνι (279) του Τσαλίκη Γιώργοου όπου ανευρέθησαν μια συσκευή μάρκας ΝΟΚΙΑ […] Μια κάρτα SIM εταιρίας Cosmote […] μια ενσωματωμένη μπαταρία […] Μία φορητή μονάδα ψηφιακών δεδομένων (tablet) […] «χωρίς να βρεθεί κάτι άλλο». Έκθεση έρευνας-κατασχεσης του Καζαντζόγλου Ιωάννη (290) όπου ευρέθησαν κινητό, sim, κροτίδες κ.λπ. Έκθεση έρευνας ( 291) στο πρόσωπο του Στέφας Θεοδώρου όπου ευρέθησαν 2 μεταλλικές λάμες, 1 μεταλλική σιδερογροθιά φυσίγγια χρώματος μαύρου και μεταλλικού, μαχαίρι πτυσσόμενο, σπαθί, καραμπίνα κ.λπ.

Επίσης, αποστολή ουσίας για εξέταση ένα μισοτελειωμένο τσιγάρο πιθανών ινδικής κάνναβης , σακουλάκι διαφανές με μικροποσότητα ινδικής κάνναβης (297) όπου στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Καμπαγιάννης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ιδιοκτησία του Μίχου.

Περαιτέρω, αναγνώστηκε μεταξύ άλλων η (321ε) έκθεση εγχειρίσεως του Ηλία Σταύρου που αφορούσε στα περιοδικά «Μαίανδρος», «Απολλώνιο Φως», «Χίτλερ όπως δεν τον ήξερε κανείς», «Ελληνική χωροφυλακή, η ιστορία και οι αγώνες της», «Αντεπίθεση», περιοδικό «Patria», Kάδρο με φωτογραφία του Χίτλερ, Βιβλίο «H Δημοκρατία της Βαϊμάρης», Αγαλματίδιο του Μουσολίνι, αντικείμενα όλα παραδοθέντα από τον Ηλία Σταύρου.

Κατά τη συνέχιση της διαδικασίας η πρόεδρος ζήτησε τόσο η υπεράσπιση όσο και η πολιτική αγωγή να είναι έτοιμη μετά το Πάσχα με τα ηχητικά, με τον συνήγορο Μαλαγάρη να αποσαφηνίζει ότι η πολιτική αγωγή είναι έτοιμη σε σχέση με τα αιτήματά της για το ακουστικό υλικό, ήδη από το περυσινό Πάσχα. Στη συνέχεια η δικαστής Τσουλφόγλου ξεκίνησε την ανάγνωση των εγγράφων υπ’αριθμ. 323 μέχρι και την ολοκλήρωση του υπ’αριθμ. 326.

Στα ανωτέρω αναγνωστέα έγγραφα συγκαταλέγονται η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης του Λέοντος Τσαλίκη (323), έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του Μιχάλαρου Αναστάσιου (324), έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης σχετικά με πειστήρια που κατασχέθηκαν στην οικία του Τσακανίκα Γεωργίου (325) και έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν στην οικία του Χρήστου Παππά.

Σε αυτό το σημείο το Δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ