Ελ. Τομπατζόγλου στον Αθήνα 9.84: Γιατί τα ατυχήματα συμβαίνουν σε αντιφασίστες;

Πηγή: athina984.gr

Την ύπαρξη στοιχείων και δυνατότητας ταυτοποίησης των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο, «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο, αποκάλυψε η δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εκ των θυμάτων της επίθεσης, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Η κ.Τομπατζόγλου, μιλώντας στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου και την εκπομπή ¨Ντάμες Σπαθί», χαρακτήρισε δολοφονική την σε βάρος τους άσκηση βίας από τους Χρυσαυγίτες, καθώς όπως είπε: «στόχος τους ήταν ν’ αφήσουμε τα αντικείμενα που κρατάγαμε προκειμένου να μας χτυπήσουν στο κεφάλι. Πολλές φορές εξάλλου μας φώναζαν πως «σήμερα θα πεθάνετε». Εμείς σκεφτόμασταν πως αν αντέξουμε ένα λεπτό -γιατί τόσο κρατάνε οι επιθέσεις των Χρυσαυγιτών- μπορεί και να γλιτώσουμε».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ε. Τομπατζόγλου στον 9.84

Η κ. Ελευθερία Τομπατζόγλου τόνισε ότι μετά την επίθεση με μαχαίρι στο «Αντίπνοια», ήταν αυτή με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα χτυπημάτων, επισημαίνοντας πως η «Φαβέλα» έχει ενοχλήσει τους Χρυσαυγίτες, καθώς είναι η πρώτη φορά που εδραιώνεται αντιφασιστικό κίνημα με εγκαταστάσεις και μ’ ένα κόσμο που συσπειρώνεται γύρω από αυτό, ενώ εκείνοι είχαν επιλέξει να «μαντρωθούν» στον 8ο όροφο κτιρίου, πίσω από την Ασφάλεια Πειραιά.

Η κ. Τομπατζόγλου εκτίμησε ότι στην Χρυσή Αυγή ξανακάνουν βήματα κλιμάκωσης της βίας: «Στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι είναι νόμιμο «πολιτικό κόμμα», έχουν έρθει σε σύγκρουση στο εσωτερικό. Μια σύγκρουση μεταξύ βίας και σοβαρότητας. Μια ισορροπία μεταξύ «ανυποψίαστων» ψηφοφόρων και ταγμάτων εφόδων».

Σχολιάζοντας τέλος τη δήλωση του δικηγόρου της Χρυσής Αυγής, ότι η επίθεση στο πρόσωπό της ήταν ατύχημα, αναρωτήθηκε γιατί τα ατυχήματα συμβαίνουν σε αντιφασίστες. «Μάλλον θα πρέπει να είμαστε απρόσεκτοι», κατέληξε η κ. Τομπατζόγλου.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ