Ημέρα 190: Αποχή συνηγόρων ως ένδειξη πένθους

190η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 16.10.2017

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενων κατά τη διαδικασία: ουδείς.

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας

Κατά τη σημετινή συνεδρίαση προβλήθηκε από τον Τζέλλη της πολιτικής αγωγής η αποχή των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής συμμορφούμενοι με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για αποχή την 16η και 17 Οκτωβρίου ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Αντανασιώτης πρόσθεσε ότι είναι ένδειξη πένθους αλλά και διαμαρτυρία η οποία θα εκδηλωθεί με ολοκληρωτική αποχή στις 16 και 17 καθώς και 13:00-15:00 την Παρασκευή 20/11. Aντίστοιχα συντάχθηκε και η υπεράσπιση.

Επιπροσθέτως ο Αγγελέτος από τους συνηγόρους της υπεράσπισης ανέφερε ότι πέρα από τη δολοφονία του συναδέλφου, έχουν δεχτεί 4 επιθέσεις σε γραφεία συνηγόρων της υπεράσπισης και ότι κινδυνεύει η ζωή τους, επομένως θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση των δικηγόρων της ΧΑ από συγκεκριμένους κύκλους που το βλέπουν βιοποριστικά.

Το δικαστήριο καταχώρισε αυτή τη δήλωση και διέκοψε για την Παρασκευή 20/10 στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ