ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ

Πηγή: CNN.gr

Καταδικάστηκε ο άντρας που επιτέθηκε φραστικά στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή.

Η απόφαση ήταν σύμφωνη με την εισήγηση της εισαγγελίας, που ζήτησε την ενοχή του άντρα, ο οποίος απευθυνόμενος στη Μάγδα Φύσσα της είχε φωνάξει: «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Η οικογένεια Φύσσα κατέθεσε φωτογραφικό υλικό από την δράση του εν λόγω κατηγορουμένου στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Η Μάγδα Φύσσα από το βήμα του μάρτυρα, περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για προσβολή του νεκρού παιδιού της.

«Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα», περιέγραψε χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα. «Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι», συμπλήρωσε και είπε ακόμη: «Σκοπός τους είναι να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί»

όσο η Μάγδα Φύσσα όσο και ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την υπόθεση αναγνώρισαν με σιγουριά τον κατηγορούμενο ως τον άντρα που επιτέθηκε στην πρώτη.

«Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός», είπε ο αστυνομικός.

Ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα, που επίσης κλήθηκε για κατάθεση στο δικαστήριο, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην δικαστική αίθουσα και τόνισε: «Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο». «Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ανάμειξη στο περιστατικό τονίζοντας: «αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!». Στην απολογία του δήλωσε «χριστιανός ορθόδοξος» και «χρυσαυγίτης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ