Τα τάγματα εφόδου ήθελαν νεκρούς συνδικαλιστές

Με την κατάθεση του Παναγιώτη Γκούτη συνεχίστηκε η εξέταση της δολοφονικής επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013 κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι κατά την επίθεση δύο ομάδες ταγμάτων εφόδου με περίπου 25 χρυσαυγίτες ενώθηκαν και περικύκλωσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. «Εκπαιδευμένοι ήταν. Όπως κάνει ένα στρατιωτικό τάγμα. Με λοστούς, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, αυτοσχέδια κοντάρια με μεταλλικά ελάσματα, πέτρες οι πιο μικροί, καθένας είχε από κάτι», είπε.

Πρόσθεσε ότι κατάλαβε πως επρόκειτο για μέλη της ναζιστικής οργάνωσης γιατί φορούσαν «όλοι μαύρα ρούχα, μαίανδρους κ.λπ. Φαινόταν από τα ρούχα τους, από τα σύμβολα που είχαν στις μπλούζες τους».

Όσον αφορά στην παρουσία της αστυνομίας τόνισε ότι «η αστυνομία υπήρχε στον χώρο, στα 50-60 μέτρα. Δεν έκανε τίποτα. Απλά κοιτούσαν. Από την ώρα που ήσαν παρατεταγμένοι οι χρυσαυγίτες. Δεν φοβήθηκαν την αστυνομία, απλά και το ακαταδίωκτό τους έχει τα όριά του, δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν την επιχείρηση για παραπάνω. Είμαστε και εμείς έμπειροι και προσπαθήσαμε να αμυνθούμε. Αν δεν είχαμε προβάλει αυτή την αντίσταση, επειδή τα χτυπήματά τους σημάδευαν κεφάλι, θα είχαμε νεκρούς, το ξαναλέω».

Για κίνητρο με ανθρωποκτόνο δόλο έκανε λόγο ο κ. Γκούτης καταγγέλλοντας το εξής: «Ήμασταν εμπόδιο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Γιατί ζητάμε να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Έχουν πρόβλημα με εμάς οι εργολάβοι, ήθελαν να μας καταργήσουν, η πολιτεία, ενώ εμείς πιέζαμε για τις συνθήκες, για να μη γίνει κρεματόριο η Ζώνη».

Ήμασταν 17 εμείς, 50 αυτοί, βρίσκονταν στον δρόμο και μας είχαν σε κλοιό. Ήταν πολύ κοντά μας, τους βλέπαμε πολύ καλά. Ήταν σε 3 σειρές. Μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τα αυτοσχέδια κοντάρια και από πίσω τους οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι μόλις έλαβαν τη διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν «εμπόδιο για τους εργολάβους. Ήθελαν να μας βγάλουν από τη μέση, για να μπορέσουν οι εργολάβοι να έχουν οικονομικό όφελος και οι χρυσαυγίτες επίσης είχαν οικονομικό όφελος, όπως πληροφορήθηκα και από την κατάθεση του συντρόφου μου. Μας έχουν κάνει ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων για να εξοντώσουν το συνδικάτο μας και οικονομικά, έχουμε αθωωθεί δεκάδες, γι’ αυτό λοιπόν, αφού δεν τα κατάφερναν αλλιώς, έβαλαν τα τάγματα εφόδου, για να υπάρξει βιολογική πλέον εξόντωσή μας».

Σχετικά με το σωματείο «Άγιος Νικόλαος» υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα δουλεμορικό εργοδοτικό σωματείο, που φτιάχτηκε από ομάδα μεγαλοεργολάβων της ζώνης για να ρίξει τα μεροκάματα να μην υπάρχουν συμβάσεις και να μην τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και εργασίας.

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες Λαγού με άλλα στελέχη της οργάνωσης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» ο μάρτυρας σχολίασε ότι «δεν μπορεί μια ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι χωρίς την έγκριση του αρχηγού. Λίγες μέρες μετά το συμβάν στην ιστοσελίδα τους αναρτήθηκε ότι “άγνωστοι χτύπησαν τους αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ. Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση”. Έτσι καλύπτουν και τα “παιδιά με τα μαύρα” και καλύπτονται οι ίδιοι. Είπαν ότι μας μακέλεψαν, η λέξη είναι δική τους».

Ο κ. Γκούτης αναφέρθηκε στη χρυσαυγίτικη συγκέντρωση που είχε προηγηθεί υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Παναγιώταρου και Λαγού. «Ο Παναγιώταρος είπε ότι “τα καράβια θα ξανάρθουν, το απόστημα του ΚΚΕ θα σπάσει”, έχω δει σχετικό video. Και ο Λαγός το ίδιο».

Πηγή: efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ