Μαρτυρία-φωτιά καίει τους χρυσαυγίτες

Με την κατάθεση του δεύτερου Αιγύπτιου ψαρά Αχμεντ Αμπού Χάμεντ που αναγνώρισε τους χρυσαυγίτες που τους επιτέθηκαν, ξυλοκοπώντας άγρια τον φιλοξενούμενό τους Αμπουζίντ Εμπάρακ, ξεκίνησε σήμερα η 93η ημέρα της Δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στο ακροατήριο της δίκης παραβρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, που πριν τη δίκη είχε μια θερμή συνάντηση με τη Μάγδα Φύσσα. «Ήρθα για να συμπαρασταθώ στη μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και για να ενημερώσω στη συνέχεια το ευρωκοινοβούλιο για τη δράση της Χρυσής Αυγής», δήλωσε.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Μαρτυρία – φωτιά που καίει τους χρυσαυγίτες είναι η κατάθεση του Αχμεντ, που και άκουσε και είδε ποιοι τους επιτέθηκαν.

Ερώτηση προέδρου: Τι σας έλεγαν αυτοί που σας επιτέθηκαν;

Απάντηση μάρτυρα: Βρίζανε. Ελεγαν: “Βγες έξω να σου δείξω τι θα σου κάνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…”. Οταν πήγα στην αστυνομία αναγνώρισα τη φωνή του ενός. Εκεινος ποιος πολύ έβριζε, σαν να είναι ο αργηχός. Εκείνος μας έβρισε, εκείνος μας είπε “βγείτε έξω”. Οι άλλοι χτύπησαν πιο πολύ και εκείνος μιλούσε πιο πολύ. Αν βγαίναμε έξω θα μας είχαν σκοτώσει. Αν είχαν μπει μέσα θα μας είχαν σκοτώσει”, είπε ο μάρτυρας απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου.

Ερώτηση: Εχουν έλθει άτομα να σας απειλήσουν;

Απάντηση: Υπήρχαν άτομα που με έπαιρναν τηλέφωνο και με έβριζαν με απόκρυψη:  Θα έρθω να σου γαμήσω τη μάνα σου. Το μυαλό μου πάει σε αυτούς που ηρθαν στο σπίτι μας να μας σκοτώσουν”.

Νομίζαμε ότι ο Αμπουζίντ θα πεθάνει

Συγκλονίζει η περιγραφή του Αχμεντ, για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στον φίλο τους που εκείνο το βράδυ, 12 Ιουνίου του 2012, κοιμόταν στην ταράτσα:

Αχμεντ: Είδα τον Αμπουζίντ από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα. Ελεγε: “Θα πεθάνω, να με προλάβετε…” Μόνο αυτές τις δύο φράσεις.Δεν φαινόταν ούτε το πρόσωπό του ούτε το κεφάλι του από το πολύ αίμα.

Ερωτηση προέδρου:  Σας έδωσε την εντύπωση ότι έχει χτυπηθεί πού;

Απ: Ηταν παντού χτυπημένος, αλλά κυρίως στο κεφάλι. Το σαγόνι του ήταν στραβό και το πρόσωπό του. Ελεγα ότι θα πεθάνει τώρα στα χέρια μας.

Η δίκη έχει αυτή τη στιγμή διακοπεί. Τελικά ο μάρτυρας δεν προχώρησε στην αναγνώριση των κατηγορουμένων, καθώς είναι και πάλι απών ο Δ. Αγριογιάννης. Η πρόεδρος προειδοποίησε ότι οφείλει να είναι οπωσδήποτε παρών την επόμενη φορά, καθώς έχει ήδη διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Πηγή: efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ