Με ένταση πολλές διακοπές και φραστικά επεισόδια συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συντάκτης: Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα 

Συνεχίστηκε σήμερα, για 91η ημέρα, η Δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακέςΚορυδαλλού με την υπόθεση της επίθεσης των χρυσαυγιτών στους Αιγύπτιουςαλιεργάτες το 2012 στο Πέραμα.

Παρόντες στην αίθουσα και οι πέντε κατηγορούμενοι της υπόθεσης που ο μάρτυρας τους έχει ήδη αναγνωρίσειΑναστάσιος Πανταζής, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας,Δημήτρης Αγριογιάννης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Μαζί τους στην αίθουσα βρίσκεται και ο Ιωάννης Βασίλειος Κομιανος.

Η ένταση στην αίθουσα ήταν μόνιμη και εμφανής από την αρχή της διαδικασίας, αφού η υπεράσπιση που ξεκίνησε την εξέταση του μάρτυρα Άμπουχάμεντ Μοχάμεντ ήτανπροκλητική και επέμενε μονίμως σε ερωτήσεις που είχαν ήδη απαντηθεί.

Η Πρόεδρος ζητούσε συνεχώς να περιοριστούν οι φωνές από την πλευρά των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιομεταξύ του μάρτυρα και του δικηγόρου υπεράσπισης Παπαδέλη, όταν ο δεύτερος ύψωσε επιθετικά την φωνή του προς τον πρώτο, υποβάλλοντάς του ερωτήσεις.

«Μην μου φωνάζεις!» είπε με έντονο τόνο ο Άμπουχάμεντ Μοχάμεντ, προς τον Παπαδέλη και εκείνος με τη σειρά του, του απάντησε «πρόσεχε πως μιλάς». Σε αυτό το σημείο παρενέβη η πολιτική αγωγή και ζήτησε από την υπεράσπιση να σέβεται τον μάρτυρα, με τον Παπαδέλη να απαντά πως «μιλάω με πολύ σεβασμό, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ τώρα».

Σε αυτό το κλίμα και με πολλές διακοπές συνεχίστηκε η εξέταση του μάρτυρα μέχρι την ολοκλήρωσή της. Η υπεράσπιση μάλιστα κατέθεσε αίτημα, ο Άμπουχάμεντ Μοχάμεντ να κρατηθεί για ψευδορκία, πράγμα που η έδρα απέρριψε αργότερα.

Πριν όμως το αίτημα απορριφθεί, δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στοδικηγόρο της πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννη και έναν αστυνομικό που προσπάθησε να κρατήσει τον μάρτυρα και έσπρωξε ελαφρά τον συνήγορο. Ο διαπληκτισμόςσυνεχίστηκε με τον συνήγορο να διαμαρτύρεται λέγοντας πως δεν υπάρχει εντολή από το Προεδρείο για κράτηση του μάρτυρα και πως «αυτές είναι εντολές από αλλού»απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, ο οποίος στο τέλος άφησε τον μάρτυρα και απευθυνόμενος στον κ. Καμπαγιάννη είπε «αν σε είχα σπρώξει θα το είχες καταλάβει».

Μετά από πολλές διακοπές λόγω εντάσεων και μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Άμπουχάμεντ Μοχάμεντ, στο βήμα προσήλθε η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, η οποία έκανε περιπολία μαζί με τον συνάδελφό της ΕλευθέριοΚασιδιάρη στον τομέα Κορυδαλλός-Νίκαια και προσήγαγε τους χρυσαυγίτες το βράδυ της επίθεσης.

«Γύρω στις 3:20 περίπου, λάβαμε σήμα: «Στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Λεωφ. Δημοκρατίας επίθεση σε αλλοδαπούς στο Πέραμα». Σε 3-5 ήμασταν εκεί». Το σήμα ανέφερε «πιθανόν μέλη της ΧΑ». Ταίριαζαν με το σήμα, αυτοί που είδαμε, τα δίκυκλα, σκούρα ρούχα όπως τα βλέπαμε από μακριά. Ενημερώσαμε το κέντρο να μας ενισχύσουν. Είδαμε ότι δύο εξ αυτών φορούσαν μπλούζες της ΧΑ. Ήρθαν δύο άλλα οχήματα. Όταν τους είδαμε ήταν περίπου 3:35-3:40. Ήταν συνεργάσιμοι απολύτως».

Σε αυτό το σημείο η έδρα διέκοψε λόγω παρέλευσης ωραρίου, για την Πέμπτη 13/10 στο Εφετείο Αθηνών.

Πηγή: altsantiri.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ