«Η επιχείρηση “καλός Σεπτέμβρης” απέτυχε»

Συντάκτης: efsyn.gr

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποτιμά με δηλώσεις του «Στο Κόκκινο» όσα έγιναν στο δικαστήριο μετά την αποχή των δικηγόρων.

Η υπεράσπιση έκανε τα πάντα για να σημειωθούν «καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες», σχολίασε ο δικηγόρος, και τόνισε ότι αυτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή κατέστη έντονος, καθώς το Συμβούλιο Εφετών όρισε λίγες δικασίμους, μόλις πέντε.

Ωστόσο, με την επιτάχυνση των διαδικασιών από το τέλος Μαΐου αλλά και τον ορισμό νέου, κατάλληλου χώρου διεξαγωγής της δίκης (σ.σ. μεταφέρθηκε στο Εφετείο) η διαδικασία προχώρησε.

«Τελικά απέτυχε η επιχείρηση “καλός Σεπτέμβρης”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπαγιάννης.

Ήδη μέχρι στιγμής έχει εξεταστεί το 95% των μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εκδίκαση των υποθέσεων του ξυλοδαρμού των Αιγύπτιων ψαράδων και της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Θανάσης Καμπαγιάννης Θανάσης Καμπαγιάννης | ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Σύμφωνα με τον κ. Καμπαγιάννη, κατέπεσε πανηγυρικά ο ισχυρισμός ότι η «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Η κατάθεση της αδελφής του Ρουπακιά, της Χρυσούλας Ρουπακιά, καταδεικνύει την αλήθεια: ότι η επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία οργανώθηκε, “με τηλεφωνήματα και μηνύματα”, από τον μηχανισμό της ναζιστικής οργάνωσης»

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και το ότι η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε και το ζήτημα της στάσης που τήρησε η Αστυνομία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο δικηγόρος, παράγοντες της δίκης (έδρα) εξέφρασαν την έκπληξή τους για την απραξία «οργάνων της τάξης». Οι σχετικές διαπιστώσεις τους ήταν παραπλήσιες με όσα, έως τώρα, «μόνο το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε».

Για τον ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων και την επίθεσης εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είπε πως καθεμία έχει ξεχωριστή σημασία καθώς «μαρτυρά» πολύ σημαντικές- πτυχές της δράσης της Χρυσής Αυγής.

«Να μην ξεχνάμε ότι οι υποθέσεις που εκδικάζονται είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου» είπε ο κ. Καμπαγιάννης, επισημαίνοντας ότι η εγκληματική δράση της Χ.Α. είναι κατά πολύ ευρύτερη.

Όμως, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος «κουκουλώματος» αυτής της δράσης. Για παράδειγμα ο δικηγόρος ανέφερε τονο φόνο του Πακιστανού Σαχζάντ Λουκμάν, του βιοπαλαιστή που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, προτού πιάσει δουλειά στη λαϊκή.

Αν δεν είχε κινηθεί άμεσα και όπως έπρεπε η μητέρα του Λουκμάν, τότε αυτή η ρατσιστική δολοφονία –είπε ο δικηγόρος- θα είχε θεωρηθεί υπόθεση μιας παρεξήγησης για ένα ποδήλατο…

♦ Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης διακόπηκε στις 25 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ