Νέα ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

18/07/2016

Βροχή ερωτήσεων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η σχέση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά, με τη Χρυσή Αυγή, υπέβαλαν στην μάρτυρα οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η μάρτυρας, που καταθέτει για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο, κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις, αφού με την έναρξη της κατάθεσής της δήλωσε πως ψήφισε στις τελευταίες εκλογές Χρυσή Αυγή και πως δεν είχε σχέση με το κόμμα, αν και είχε πάει σε εκδηλώσεις μεταξύ άλλων “στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες” .

Η Πολιτική Αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση της οργάνωσης στον Μελιγαλά στην οποία απεικονίζεται η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Ρουπακιά είπε πως «αναγνωρίζω εμένα και τον σύζυγο μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει «πώς χαιρετούσε ο Χίτλερ», η ετεροθαλής αδελφή του δράστη της δολοφονίας Φύσσα απάντησε ότι δεν ξέρει, συμπληρώνοντας πως στο Γυμνάσιο «δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9».

Κατά την διάρκεια της εξέτασης της από την Πολιτική Αγωγή, η κ. Ρουπακιά ανέφερε πως την περίοδο μετά την δολοφονία πέρασε από το μυαλό της πως ο αδελφός της “κάλυπτε” τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, πυρηνάρχη της Τοπικής Νίκαιας, και συνέχισε: «Δεν εμμένω στην άποψη μου αυτή … Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επανειλημμένα από την Πολιτική Αγωγή να διευκρινίσει τον λόγο που το επίμαχο βράδυ, ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013, μετά τη δολοφονία του μουσικού, εκείνη έκανε αναζήτηση στο ίντερνετ βάζοντας την φράση “επίθεση Αμφιάλη”.

Πολιτική Αγωγή: Πώς ξέρατε και κάνατε αναζήτηση με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου; Πού ξέρατε και αναζητήσατε ως περιοχή την “Αμφιάλη”;

Μάρτυρας: Μου το είχε αναφέρει ο αδελφός μου

Πρόεδρος: Τι σας είχε αναφέρει;

Μάρτυρας: Όταν μου είπε για τον τσακωμό, μου είχε αναφέρει την περιοχή.

Πρόεδρος: Αυτά τα λέτε σήμερα ,τώρα τα λέτε …

Μάρτυρας: Σας το ξαναείπα…

Πρόεδρος: Όχι δεν τα ξαναείπατε. Τώρα το είπατε…

Μάρτυρας: Ασυναίσθητα. Δεν πειράζει …

Πρόεδρος: Σε ποιον το λέτε δεν πειράζει; Είστε έξυπνη δεν μπορείτε να λέτε δεν πειράζει …

Μάρτυρας: Για τον εαυτό μου το λέω…

Πρόεδρος: Για τον εαυτό σας κρατήστε το…

Η μάρτυρας επανέλαβε πως, ακόμη και σήμερα, δεν πιστεύει αυτό που έκανε ο αδελφός της: «Δεν πιστεύω ότι έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω… Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος μου λέει “αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου;” Μου έχει πει πως έχει μετανιώσει για την πράξη του».

Η κ. Ρουπακιά ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή αν θεωρεί λάθος του αδελφού της την ομολογία του

Μάρτυρας: Δεν ήταν λάθος, απλά μου φάνηκε περίεργο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί δεν το πίστευα και δεν το πιστεύω πως το έκανε …

Πολιτική Αγωγή: Γιατί δεν έφυγε; (σ.σ. μετά τη δολοφονία).

Μάρτυρας: Μου είπε ότι περικύκλωσε το αυτοκίνητο η αστυνομία και δεν έκανε καμία κίνηση…

Στο δικαστήριο υπήρξε ένταση όταν συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής είπε στην μάρτυρα πως με το αυτοκίνητο της και το μαχαίρι της έκανε ότι έκανε ο αδελφός της και την ρώτησε αν αναγνωρίζει δική της ευθύνη.

«Ε όχι δα! Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;» απάντησε η μάρτυρας.

Ακολούθησε αναταραχή στο ακροατήριο, με την πλευρά της οικογένειας Φύσσα να χειροκροτεί τον συνήγορο και την ίδια ώρα από την “απέναντι πλευρά” την μητέρα της μάρτυρα να φωνάζει προς τον συνήγορο «φτου σου πουλημένε».

Η γυναίκα έλαβε αμέσως απάντηση από τον θείο του μουσικού που της φώναξε: «Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα», φράση που επανέλαβε κοιτώντας και τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ