Η ιστορία του χρυσαυγίτη παλαιστή

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

Δύο μέρες πριν, η «Εφ.Συν.» δημοσιοποίησε το παράδειγμα του προπονητή πολεμικών τεχνών Ηλία Λάμπρου, που απέσυρε την αθλήτριά του από αγώνα στην παραλιακή, αρνούμενος να νομιμοποιήσει την παρουσία ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στον χώρο.

Αλλά για ποιον λόγο βρέθηκαν εκεί ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες; Γιατί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προπονητής, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα»;

Η απάντηση αποτυπώνεται στην αφίσα της διοργάνωσης του «Brave Night 3», καθώς επίσης και σε βίντεο από συγκεκριμένο αγώνα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη.

Αυτός λοιπόν που φαίνεται στο βίντεο να δέχεται το σκληρό νοκ άουτ από τον αντίπαλό του και να πέφτει με το πρόσωπο στο καναβάτσο δεν είναι άλλος από τον Γεώργιο Τσακανίκα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Αυτόν λοιπόν έχουν πάει να παρακολουθήσουν ο Κασιδιάρης και ο Λαγός.

Ο Τσακανίκας είναι μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου που υπό τον πυρηνάρχη Πατέλη και βέβαια έπειτα από τις εντολές του περιφερειάρχη Λαγού διοικεί την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Ειδικότερα, είναι υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και ταμίας, ενώ είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του από τη χρυσαυγίτικη κατασκήνωση στη Νέδα, όπου φαίνεται να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες τον Ρουπακιά.

Λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Τσακανίκας συμμετείχε στα επεισόδια του Μελιγαλά, όπου βρισκόταν άλλωστε σύσσωμο το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, ενώ είναι αυτός που αμέσως μετά τη δολοφονία (19/9/2013) στέλνεται από τον Λαγό να συναντήσει τον συγκατηγορούμενό του, Γ. Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία του Δήμου, ο Τσακανίκας, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, τον πίεσε να το πάρει πάνω του, «προκειμένου να μην καταστραφεί ο πυρήνας της Νίκαιας», και να ισχυριστεί ότι αυτός κάλεσε τον Ρουπακιά στον τόπο της δολοφονίας.

Ο ίδιος ο Τσακανίκας διέψευσε μεν την καταγγελία του Δήμου, αλλά επιβεβαίωσε ότι η μεταξύ τους συνάντηση έγινε και μάλιστα με «παρότρυνση» του Λαγού.

Πηγή: efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ