«Είμαι δικός σας, είμαι Χρυσή Αυγή»

Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Άλλη μία από τις λιγοστές συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή διεξάγεται στον Κορυδαλλό με παρόντες μόνο δύο από τους κατηγορούμενους. Ξεκίνησε με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού. Ούτε στη σημερινή δικάσιμο θέλησε να είναι παρών ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου Άγγου ζήτησε το διορισμό και δεύτερου συνηγόρου για τον πελάτη της λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί μόνη της αλλά το δικαστήριο απέρριψε αρχικά το αίτημα δεδομένου ότι δεν έχει παρόμοια υποχρέωση.

Ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε ο αστυνομικός Α. Μπιαγκής απουσίαζε λόγω εξετάσεων που έδινε για το σώμα οπότε στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας αστυνομικός Ν. Ντάφος.

Τελικά το δικαστήριο ενέκρινε το γραπτό αίτημα της συνηγόρου του Άγγου και αποφάσισε να του διορίσει και δεύτερο συνήγορο υπεράσπισης. Μετά από μια μικρή διακοπή ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει τον Άγγο ο δεύτερος στη λίστα συνήγορος.

Ο αστυνομικός Ντάφος και οδηγός του περιπολικού κατέθεσε ότι έλαβαν σήμα στις 11:45 προκειμένου να σπεύσουν για βοήθεια της ομάδας ΔΙΑΣ. Έφτασαν εκεί τρία λεπτά μετά και είδαν όπως είπε πολλά άτομα στα πεζοδρόμια και στο δρόμο.

«Ήταν άτομα που παρατηρούσαν κάτι που είχε συμβεί. Παρατηρούσαν έναν τραυματία και τα μέλη της ΔΙΑΣ. Ένα άτομο τραυματισμένο αλλά εν ζωή 4-5 συγγενείς και φίλοι του έδιναν τις πρώτες βοήθειες. Τρεις συνάδελφοι από τους 8 της ΔΙΑΣ έλεγχαν κάποια και οι υπόλοιποι ρωτούσαν κάποιους περίοικους. Οι πολίτες που παρακολουθούσαν ήταν 30-40 άτομα και διαρκώς έρχονταν κι άλλοι».

Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς συνέλαβαν το Ρουπακιά ο οποίος και ομολόγησε αφού του εξήγησαν ότι είναι προτιμότερο να ομολογήσει μιας και τα αποτυπώματά του θα βρεθούν -αν το είχε κάνει- στο μαχαίρι.

Και αυτός ο αστυνομικός επανέλαβε την γνωστή φράση του Ρουπακιά «είμαι δικός σας, είμαι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και συνέχισε «ενημερώσαμε στο κέντρο να μην ψάχνουν για φιλάθλους εμπλεκόμενη είναι η Χρυσή Αυγή και τον μεταφέραμε στο τμήμα, τον παραδώσαμε με το μαχαίρι είπαμε ότι είχε ομολογήσει και φύγαμε για να ξαναπάμε στο σημείο» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Η δίκη ολοκληρώθηκε για σήμερα με τις ερωτήσεις στον μάρτυρα. Θα συνεχιστεί στις 9 Ιουνίου.

Πηγή: H Εφημερίδα των Συντακτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ