Από διακοπή σε διακοπή η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Οι ρυθμοί… χελώνας συνεχίζονται στην εξέλιξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς η έδρα του δικαστηρίου αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες σε ακόμα μία διακοπή της δίκης για τις 3 Ιουνίου, προκαλώντας δυσανασχέτηση στη μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, που δίνει κάθε φορά μάταια το «παρών» στο δικαστήριο.

Ωστόσο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, που κατ’ επανάληψη έχει απευθύνει έκκληση σε όλους τους παράγοντες της δίκης να συνδράμουν στην πρόοδό της και έχει στείλει επιστολές στους αρμόδιους φορείς, αυτή τη φορά μίλησε δημόσια με ονοματεπώνυμα για τους εκτός αιθούσης υπευθύνους που εξαιτίας τους παρακωλύεται η ακροαματική διαδικασία.

Η πρόεδρος, καθώς φάνηκε, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της για επιτάχυνση της διαδικασίας, όχι μόνο δεν βρήκε ευήκοα ώτα, αλλά όπως είπε και ο προϊστάμενος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Νικόλαος Δαύρος, όρισε μόνον πέντε δικάσιμους για τον Ιούνιο μήνα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης ολιγωρεί ως προς το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διορίσει αυτεπαγγέλτως συνηγόρους σε κατηγορούμενους (ύστερα από προβλήματα που είχαν προκληθεί σε σχέση με τις άδειες από δικηγορικούς συλλόγους, λόγω της αποχής του κλάδου για το Ασφαλιστικό), οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Οι δύο αυτεπαγγέλτως διορισμένοι δικηγόροι χθες ζήτησαν και νέα προθεσμία δύο μηνών, για να μελετήσουν τη δικογραφία, αλλά η πρόεδρος έκρινε ότι η δίκη μπορεί να συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: H Εφημερίδα των Συντακών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ