ΗΜΕΡΑ 50: ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

50η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 23.02.2016

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας. Κατά τη σημερινή δικάσιμο λόγω της προεξαγγελθείσης συνέχισης της αποχής των δικηγόρων δεν προσήλθε καθόλου κοινό.

ΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, παρόντες ήταν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής Τζέλης, Παπαδοπούλου, Τομπατζόγλου και Καμπαγιάννης και από την υπεράσπιση οι Ρουσσόπουλος, Μιχαλόλιας Γεώργιος, Πανταζής, Κοντοβαζενίτης, Τσάγκας  και Ρουμπέκας..

Ο εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής Τζέλης δήλωσε ότι έκανε εκ νέου αίτηση για λήψη άδειας στην πρωτοβάθμια επιτροπή αδειών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία δεν απεφάνθη επί του αιτήματός του και τον παρέπεμψε στην συνεδρίαση της Τετάρτης 24.02.2016 και ώρα 16.00. Η Πρόεδρος δήλωσε ότι το θέμα είναι να προχωρήσει η δίκη. Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Καμπαγιάννης δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα, αρχικώς το Δικαστήριο είχε κάνει αίτημα για την αποκλειστική απασχόληση της έδρας στη συγκεκριμένη δίκη και είχε απορριφθεί. Κατά δεύτερον θα πρέπει να λυθεί και το θέμα της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης, να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της μεταφοράς της. Και τέλος, άσχετα με το τι θα αποφανθεί το Δ.Σ. του ΔΣΑ και επειδή γίνονται δηλώσεις για την ταχύτητα της δίκης, η έδρα θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην γίνονται δηλώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις.

Κατόπιν αυτών η έδρα διέκοψε για την Πέμπτη 25.02.2016 και ώρα 10:30 π.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ