O ειδικός ρόλος του Γιώργου Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

«Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος που διαλέξαμε με συνεχή πόλεμο ενάντια στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αλλά το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας νομίζω πως χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις! Ζήτω η νίκη!». Τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν στον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο ή στον υπαρχηγό Ηλ. Κασιδιάρη. Θα μπορούσαν να ανήκουν στον περιφερειάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγό ή στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη.

Αυτός όμως που τα εκφωνεί είναι βέβαια ο Γ. Ρουπακιάς. Αυτός για τον οποίο την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Μιχαλολιάκος έσπευδε να δηλώσει ότι ήταν απλώς «ένας περαστικός από τα 70 γραφεία της Χρυσής Αυγής». Ο Ρουπακιάς ήταν ο τελευταίος των ναζιστών κατηγορούμενων για την εγκληματική οργάνωση που παρέμεναν προφυλακισμένοι.

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους στις 18 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου κράτησης των 30 μηνών, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, μετά την καθυστέρηση του προσδιορισμού της.

Ο Ρουπακιάς εκφωνεί τον πύρινο λόγο του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη, μπροστά στον τότε τοπικό πυρηνάρχη Γεώργιο Ορφανάκο και βέβαια μπροστά στον δικό του πυρηνάρχη τον Πατέλη και καταχειροκροτείται. Εκείνη την ημέρα περίπου 50 χρυσαυγίτες από τη Νίκαια έχουν μεταβεί στη Σπάρτη στο πλαίσιο «δράσης» της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι 22/6/2013, μόλις τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

roupakias_1 (1)

Ο Ρουπακιάς στο πλάι του Πατέλη με την ενδυμασία των Ταγμάτων Εφόδου

«Εχουμε αποφασίσει ένα tour σε κάμποσες Τοπικές ανά την Ελλάδα. Στον σχεδιασμό μας σαν Νίκαιας δεν σκεφτήκαμε καθόλου, ούτε στιγμή, σε ποια Τοπική θα πάμε πρώτη. Τιμή μας που βρισκόμαστε σ’ αυτά τα ιερά χώματα αυτής της Τοπικής. Αλλά και εσείς σαν Σπαρτιάτες να είστε περήφανοι.

Οι Σπαρτιάτες

»Ο πρώτος στίχος του ύμνου της Χρυσής Αυγής για τους αθάνατους Σπαρτιάτες μιλάει», λέει ο Ρουπακιάς εκπροσωπώντας τον Πυρήνα της Νίκαιας και τελειώνει την ομιλία του με το χιτλερικό «Ζήτω η νίκη!» (Sieg Heil), όπως ακριβώς κάνει συνήθως και ο αρχηγός του, ο Μιχαλολιάκος.

Οπως έχει ήδη αποδείξει η «Εφ.Συν.» (18.09.2015, «Πώς οργανώθηκε η δολοφονία»), ο Ρουπακιάς όχι μόνο δεν είναι «περαστικός», αλλά ήταν σημαίνον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και, όπως φαίνεται από τον σχετικό «κατάλογο τοπικών οργανώσεων» που είχε συντάξει η ίδια η Χρυσή Αυγή, είχε την ιδιότητα του αναπληρωτή οικονομικού υπευθύνου.

Τα νέα ντοκουμέντα που φέρνουμε σήμερα στο φως αποτυπώνουν καθαρά τον ρόλο του Ρουπακιά στη ναζιστική οργάνωση, καθώς εμφανίζεται σε πλήθος φωτογραφιών και οπτικοακουστικό υλικό να συμμετέχει σε δράσεις της Τ.Ο. Νίκαιας, φορώντας συνήθως τη γνωστή περιβολή των Ταγμάτων Εφόδου.

Ενδεικτική η πρωταγωνιστική παρουσία του στο χρυσαυγίτικο συσσίτιο μίσους στις 28 Δεκεμβρίου 2012 στη Νίκαια, το οποίο πραγματοποιείται υπό την υψηλή εποπτεία του Κασιδιάρη, του Λαγού και του βουλευτή Πειραιά Ν. Κούζηλου. Παραδίπλα τους ξεχωρίζει ο πυρηνάρχης Πατέλης και βέβαια ο Ρουπακιάς, για τον οποίο άλλωστε ο «συναγωνιστής» του στη Νίκαια Γ. Δήμου έχει πει ότι σε διανομή τροφίμων της Χ.Α. στη Νίκαια «ως υπεύθυνο της διανομής μού υπέδειξαν τον Ρουπακιά» (απολογητικό υπόμνημα 4/10/2013).

Χρυσαυγίτης για όλες τις δουλειές

Τα υπόλοιπα 5 βίντεο εδώ

Διανομή τροφίμων

Μάλιστα ο Κασιδιάρης και ο Λαγός, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τη συγκεκριμένη διανομή τροφίμων μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, είναι αυτοί που την επομένη της δολοφονίας, συσκεπτόμενοι υπό τον αρχηγό Μιχαλολιάκο, θα δώσουν μέσω τηλεφώνου εντολή σε άλλο στέλεχος της οργάνωσης να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά.

Το στέλεχος αυτό είναι ο νυν πυρηνάρχης Πειραιά Σωτήρης Δεβελέκος, ο οποίος συνομιλεί με τον Λαγό με σκοπό να του δοθούν οδηγίες σχετικά με το τι να πει εάν τον καλέσουν στη ΓΑΔΑ. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε δημοσιεύσει το «Εθνος» στις 18/9/2014 και πρόσφατα η πρωτοβουλία δικηγόρων jailgoldendawn ταυτοποίησε τη φωνή του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη που ακούγονται στο βάθος της συνομιλίας. Ο αποκαλυπτικός διάλογος λοιπόν έχει ως εξής:

Λαγός: Αμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτουνού του μαλάκα…

Δεβελέκος: Ναι.

Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει, εντάξει;

(Κασιδιάρης: Να μην πάει, ρε Γιάννη!)

Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.

Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι. Εδώ λένε, δεν… εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας…

(Μιχαλολιάκος: Τι λες τώρα; Είναι ύποπτο.)

Λαγός: Κι εγώ αυτό λέω! Εγώ γι’ αυτό το σκεπτικό είπα να πάει.

(Κασιδιάρης: Αν τον ρωτήσουν…)

Λαγός: Ασ’ το, άσ’ το Σωτήρη, πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε…

(Κασιδιάρης: …είναι στα κεντρικά, δεν είναι στη Νίκαια.)

Λαγός: Απλά να ξέρεις ότι δεν τον ξέρεις, τίποτα, εντάξει;…

(Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…)

Λαγός: Δεν τον γνωρίζεις αυτόν, αν σε ρωτήσουν…

(Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…)

Λαγός: …και εσύ ασχολείσαι με… με άλλα πράγματα, ασχολείσαι με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι ξέρω ‘γω με τη Νίκαια και μ’ αυτά, εντάξει;

Δεβελέκος: Εντάξει, δεν τον ξέρω λοιπόν. Να πάω.

Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, ναι.

https://youtu.be/tA0ahjPUt2E

(Πηγή: JailGoldenDawn)

Αλλά όσο κι αν κάνουν ότι δεν τον ξέρουν, ο Ρουπακιάς δεν παύει να είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της ιεραρχημένης δομής της ναζιστικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρουν με πειθαρχία ακολουθώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, οι οποίες βέβαια εκπορεύονται από τον ίδιο τον αρχηγό. Ο Πατέλης το έχει εξηγήσει αναλυτικά και άλλες φορές («Εφ.Συν.», 21.12.2015, «Ο Αρχηγός αποφασίζει, ο Πυρηνάρχης διατάσσει»), αλλά το επαναλαμβάνει και στην ομιλία του στη Σπάρτη, παίρνοντας τον λόγο λίγο μετά τον Ρουπακιά.

Πειθαρχία στις εντολές

«Οφείλουμε ακόμα όλοι μας να ιεραρχούμε και να πειθαρχούμε στις εντολές του αρχηγού μας, που έβαλε το στήθος του μπροστά για τη σωτηρία των ψυχών μας, των παιδιών μας και πάνω απ’ όλα της Ελλάδας μας.

maxairi_0

Το μαχαίρι με το οποίο ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα 

«Οσοι από μας δεν έχουμε μέσα μας στοιχεία πειθαρχίας ανήκουμε σε άλλους χώρους και όχι στη Χρυσή Αυγή», λέει ο πυρηνάρχης Νίκαιας και συμπληρώνει ότι «εμείς στη Χρυσή Αυγή ξέρουμε ποιο μάθημα θα δώσουμε σε όλους αυτούς που μας κατάντησαν έτσι όταν έρθει η στιγμή. Η στιγμή αυτή είναι νομίζω πολύ κοντά, βέβαια μετά από εντολές του αρχηγού και ποτέ δεν θα πράξουμε μόνοι μας».

Την «αρχή του αρχηγού» που διέπει τη Χρυσή Αυγή ουσιαστικά επιβεβαιώνει και ο υπεύθυνος Πολιτικής Δράσης της Νίκαιας, Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος είναι αυτός που διαδέχεται στο βήμα τον Ρουπακιά, κάνοντας σαφή και τον ρόλο του τελευταίου στον Πυρήνα της Νίκαιας.

roupakias_xa-630 (1)

Παρόμοιο μαχαίρι με αυτό της δολοφονίας Φύσσα κρατούν ο πυρηνάρχης Πατέλης (αριστερά) με άλλο «συναγωνιστή» του 

«Οπως προανήγγειλε ο συναγωνιστής Ρουπακιάς, έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε ένα τουρ, να γνωριστούμε καλύτερα με τις Τοπικές, να έρθουμε λίγο πιο κοντά και να μπούμε σιγά σιγά και η κάθε Τοπική σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα που έχει χαράξει ο αρχηγός μας Νίκος Μιχαλολιάκος» (χειροκροτήματα).

Και συνεχίζει: «Νιώθω βαθιά συγκινημένος για αυτόν τον άνθρωπο πάλι, τον αρχηγό μας, τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που μαζί με τη Χρυσή Αυγή, την παλιά τη Χρυσή Αυγή, που παλεύανε στους δρόμους, που δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα που τα έχουμε βρει εμείς τώρα οι νεότεροι, χαράξανε αυτόν τον αγώνα. Ζήτω στον Νίκο Μιχαλολιάκο!»

Ο Καζαντζόγλου είναι ηγετικό στέλεχος της Τ.Ο. Νίκαιας και μαζί με τον πυρηνάρχη Πατέλη, τη Θεώνη Σκαρπέλη και τον Γεώργιο Τσακανίκα είναι μέλος της 5μελούς επιτροπής που τη διοικεί. Ως υπεύθυνος πολιτικής δράσης, τα καθήκοντά του περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο της Χρυσής Αυγής και αυτά είναι η «Ασφάλεια γραφείων» και η «Εκτέλεση πολιτικών ενεργειών», όροι κάτω από τους οποίους υποκρύπτεται η δράση του τάγματος εφόδου.

Επίσης είναι αυτός που «συντάσσει το δελτίο δραστηριότητος μηνός, το οποίο υποβάλλει στον Γραμματέα της Τ.Ο. (σ.σ. Πατέλης), προκειμένου να περιληφθεί στη μηνιαία του αναφορά προς την Περιφερειακή Διοίκηση (σ.σ. Λαγός)».

Ενδεικτικό της ιεραρχικής θέσης του είναι και το μήνυμα που στέλνει στις 6/6/2013 στον υφιστάμενό του στον Πυρήνα Νίκαιας, Διονύσιο Αγιοβλασίτη, και του λέει «Ο.Κ. κάτσε διάβασε, μάλλον Παρασκευή θα σε χρειαστώ μαζί με κάποιους δικούς μας 9.30΄ το βράδυ για μια μαγκιά που ετοιμάζουμε με Πειραιώτες».

«Τριακόσια τηλέφωνα»

Σε άλλη συνομιλία τους (11-9-2013), ο Αγιοβλασίτης, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στη μοτο-πορεία που κατέληξε στην επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10/7/2013, ρωτά τον Καζαντζόγλου αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση (απολογία Αγιοβλασίτη 8/4/2014):

«Γιάννη, με το θέμα του Αλίμου τι θα κάνουμε, με έχει πάρει τριακόσια τηλέφωνα ο άλλος γιατί την Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που πρέπει να παραστεί στο Α.Τ.». Και ο Καζαντζόγλου απαντά: «Παίρνει ο Γιώργος (σ.σ. Πατέλης) τον Λαγό και σε παίρνει».

Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα τον Καζαντζόγλου ειδοποιεί ο Ι. Αγγος για την παρουσία του Παύλου στην καφετέρια «Κοράλλι» και αυτός με τη σειρά του ενημερώνει τον Πατέλη, ο οποίος ενεργοποιεί το Τάγμα Εφόδου με γραπτό μήνυμα, ανταλλάσσοντας παράλληλα πλήθος κλήσεων με τον Λαγό.

Ο Καζαντζόγλου κατηγορείται στη μεγάλη δίκη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα και είναι το δικό του κινητό αυτό το οποίο βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Και βέβαια τα τρία θανατηφόρα χτυπήματα στον Φύσσα από το μαχαίρι του Ρουπακιά δεν είναι παρά η κατάληξη της επίθεσης που οργανώθηκε και ξεκίνησε από τα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, ενώ ακόμα και ο τύπος του μαχαιριού που χρησιμοποίησε ο Ρουπακιάς δεν είναι βέβαια δική του πρωτοτυπία.

Ο γύφτος κι ο Αλβανός

x.a_pyrina_nikaias

Mαχαίρι με πιστόλια κάτω από το έμβλημα του Πυρήνα Νίκαιας 

Παρόμοιο μαχαίρι έχουν επιλέξει οι χρυσαυγίτες της Νίκαιας σε φωτογραφία κάτω από το έμβλημα του Πυρήνα τους, μαζί με δύο πιστόλια και με πολλή περηφάνια. Παρόμοιο κρατά και ο Πατέλης, φορώντας κουκούλα, στη φωτογραφία που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.».

Στην ίδια εκδήλωση στην Τ.Ο. Σπάρτης (22/6/2013), μετά τον Καζαντζόγλου τον λόγο παίρνουν τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Γιάννης Μπουνίκος, υπεύθυνος ιδεολογίας και περιφρούρησης, ο οποίος αναφέρεται σε κοινή «δράση» των δύο Πυρήνων της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στους δρόμους της Σπάρτης.

Λέει λοιπόν ότι «είμαστε πέντε ώρες στον δρόμο. Εθνικισμός σημαίνει μαχητικότητα. Πέντε ώρες ξεβρόμισε η Σπάρτη από αυτά τα… τους ανθέλληνες, τους Γύφτους, τους λαθρομετανάστες!».

Στη συνέχεια ο πυρηνάρχης του, Γ. Ορφανάκος, ξεκαθαρίζει πως «η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σ’ όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης!». Κι έπειτα προαναγγέλλει αντίστοιχη… δράση στη Σκάλα Λακωνίας.

«Η Σκάλα αυτή τη στιγμή έχει 5 χιλιάδες Πακιστανούς, 200-300 Γύφτους και εκεί θα στείλουμε το μήνυμα ότι και στη Σκάλα κουμάντο κάνει ο χρυσαυγίτης!». Ποιος στ’ αλήθεια μπορεί να πιστέψει ότι αυτή η «δράση» για την οποία μιλούν με τόση περηφάνια δεν είναι η εγκληματική δράση της βίας και των πογκρόμ κατά όσων οι χρυσαυγίτες θεωρούν «υπανθρώπους» σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία τους;

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ