ΗΜΕΡΑ 44: Διακοπή λόγω αποχής των δικηγόρων

44η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 12.01.2016

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας. Κατά τη σημερινή δικάσιμο λόγω της προεξαγγελθείσης αποχής των δικηγόρων της υπεράσπισης δεν υπήρχε προσέλευση ακροατηρίου.

ΙΙ. Παρουσία και εκπροσώπηση των κατηγορουμένων

Παρόντες κατά την έναρξη της διαδικασίας ήταν οι κατηγορούμενοι Ρουπακιάς , Κομιανός, Καλπιτζής, Πετράκης . Όλοι οι άλλοι ήταν απόντες.

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας

Αρχικά το λόγο πήρε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Τσάγκας, ο οποίος δήλωσε ότι εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης και ότι θα συμμετάσχουν όλοι στην αποχή που αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Πρόεδρος ρώτησε τις προθέσεις της πολιτικής αγωγής και οι εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Τζέλλης και Παπαδοπούλου προσκόμισαν άδειες από το Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να παραστούν. Ο κ. Τζέλλης δήλωσε ότι καταλαβαίνει τη σημασία των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, όχι μόνο για τους δικηγόρους αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ο κ. Καμπαγιάννης σε ερώτηση της Προέδρου απάντησε ότι δεν χρειάζεται να έχουν όλοι άδειες, καθώς οι άδειες δίνονται κατά υπόθεση και όχι κατά άτομο. Η κ. Εισαγγελέας πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι την Παρασκευή. Η Πρόεδρος απεφάνθη ότι δεν θα ορίσει τώρα νομική βοήθεια στους κατηγορουμένους, γιατί έτσι κι αλλιώς οι δύο μέρες θα χάνονταν στη διαδικασία ορισμού. Δήλωσε όμως ότι αν οι δικηγόροι προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας, θα οριστεί νομική βοήθεια από το Δικαστήριο στους κατηγορουμένους, διότι δεν είναι δυνατόν να αφήσει αυτή τη δίκη να καθυστερεί.

Κατόπιν αυτών η έδρα διέκοψε για την Παρασκευή 15.01.2016 και ώρα 09.00 π.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ